Yağ Enjeksiyonu Nedir, Hangi Bölgelere Yapılır?

Yaşa veya zayıflamaya bağlı deri altı yağ dokusunun azalması, kişinin daha yaşlı ve yorgun görünmesine yol açabilir. Çünkü deri altı yağ dokusu azalınca deride kırışıklık ve sarkma meydana gelir. Vücudun başka bölgelerinden yağ alarak eksik olan bölgeye yağ transferi yaparak bu sorunu ortadan kaldırabiliyorıuz. Bu işleme yağ enjeksiyonu deniyor. Estetik cerrah Op. Dr. Defne Erkara yağ enjeksiyonu hakkında bilgi verdi.

Yüze Yağ Enjeksiyonu

En fazla yüzdeki yaşa bağlı olarak oluşan deformasyonları gidermek için kullanılmaktadır. Yağ gerekli olan bölgeye enjekte edildikten sonra yaşamanı sürdürmekte ve dolgu olarak görev yapmaktadır. Bu nedenle şayet yağ ölürse dolgu görevi de biter ki bu yüzden alınan yağlar ve kullanılan alet, teknik bu nedenle önem taşır.

Yaşa bağlı olarak yüz bölgesinde sarkmalar ve yağlarda azalmalar meydana gelir. Yüze yağ enjeksiyonu sayesinde kaybedilen yağ yerine konulmaktadır. Böylece daha genç bir görüntü elde edilmiş olur. Sadece yaşa bağlı değil bazen genç bireylerde yüzün kemik dokusu yada yumuşak dokusundan kaynaklı zayıflıklar olabilir ve kişiler bundan rahatsızlık duyabilirler.

Diğer yağ enjeksiyonu bölgeleri

Yüz bölgesinden sonra en çok yağ enjeksiyonu meme ve popoya yapılır. Tabi bunun için kişinin meme  veya popo yapısı bu işleme uygun olmalıdır. Kısaca anlatacak olursak: vücutta yeterli yağ olmalı, memede sarkma olmamalı, bir miktar meme volümü olmalıdır. Bunun haricinde bacağa da yağ enjeksiyonu yapılarak buradaki eğrilik giderilebilir.  Ayrıca ele de yağ enjeksiyonu yapılmaktadır. 

Yağ enjeksiyonu teknikleri

Yağ enjeksiyonu için birden fazla teknik bulunmaktadır. Ancak işlem esnasında yağ hücrelerine en az zarar verecek teknik seçilmelidir. Son zamanlarda geliştirilen cihazlarla, yağ hücreleri havayla temas etmeden alınıp enjekte edilebilmektedir.  

Enjekte Edilecek Yağ Nereden Alınır?

 Dolgu malzemesi olarak kullanılan yağ sıklıkla vücudun başka bir bölgesinden temin edilir. Özel işlemden geçtikten sonra gerekli alanlara enjeksiyonu yapılmaktadır. Kullanılacak yağ sıklıkla kişinin karın, yada en uygun olan bel bölgesinden alınmaktadır. Bu işlem özel vakumlu kanüller ile yapılmaktadır.

Yağ Enjeksiyonu Nasıl Yapılır?

İşlemin uygulanacağı bölgeye göre lokal anestezi veya büyük bir bölge ise damar yolu ile kişi uyutularak işlem gerçekleşmektedir. Çok uzun bir işlem olmamakla birlikte yarım saat ile bir saat arasında tamamlanmaktadır.

Operasyon Sonrasında İyileşme

İşlemin uygulandığı gün hastaneden tabucu olabilirler. Günlük işlerine ise yapılan işleme göre sıklıkla bir gün sonra dönebilmektedirler. İşlemden sonra özellikle dudak bölgelerinde şişliklerin olması doğal karşılanır. 

Yağ uygulanan bölgelerde bu tip ödem oluşması çok uzun sürmez ve genelde birkaç gün sonra kendiliğinden ortadan kalkarak estetik görünüşü son hali ile karşımıza gelir. Sürekli olarak spor yapan kişiler bir hafta bu aktivitelerine ara vermeleri uygun olur. Ortalama iki hafta sonra estetik görünüm tamamen oturur. Yağ enjeksiyonu işleminde herhangi bir dikişe ihtiyaç duyulmaz.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Defne Erkara Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)