Yağ Yakımını Hızlandırıcı Ara Öğün Alternatifleri

Yazar Tuğba YaprakDiyetisyen • 8 Kasım 2018 • Yorumlar:

Hepimizin en büyük problemi vücudumuzdaki fazla yağların nasıl kaybedileceğidir. Yaz yaklaştığında veya kişiler bahar aylarından yaz aylarına doğru geçtiğinde yağ yakımını hızlandırmak için bir çok yola birden başvurmaya başlarlar. Sağlıklı beslenmenin temel kurallarını bilmek bunu doğru besinler ile desteklemek ve hayatınızın bir noktasında mutlaka egzersiz ve spor faaliyetlerini eklemek yağ yakımını hızlandıracaktır. Beslenme buzdağının görünmeyen kısmı gibidir. Sağlıklı kilo vermek ve zayıflamanın %70- 80'lik kısmı düzenli ve sağlıklı beslenmeden geçmektedir. Aslında sağlıklı beslenme ve besinlerin içerikleri ile ilgili bilgisi olan kişiler veya profesyonel destek alan kişiler, nasıl besleneceğini çok iyi bilmektedir. Yağ yakımını hızlandırmak için size hazırladığımız ara öğün alternatiflerini bu yazımızda inceleyebilirsiniz. Kolay ve pratik hazırlanışı ile vaktinizi almayacak, yapımı konusunda farklı elektronik ev aletlerine ihtiyacınız olmayacak ve ürünleri alırken markette veya aktarda kolaylıkla bulabileceğiniz besinler ile size kolay atıştırmalıklar hazırladık. Bu atıştırmalık ara öğünler ile kilo vermenize katkı sağlamak ve yağ yakımını hızlandırmayı hedeflemekteyiz.

Yağ Yakımında Ara Öğünün Önemi

- Gün içerisinde aç kalacağınız saati azaltması

- Ara Öğün ile metabolizmanın daha hızlı çalışmasının sağlanması

- Alacağınız besinlere dikkat ederek yağ yakımını hızlandırıcı besin önerilerine yer verilmesi

- Ara öğün ile tatlı ihtiyaçlarınızın ortadan kaldırılması

Yağ Yakımını hızlandırıcı ara öğünün özellikleri

- Ara Öğünlerde tatlı ihtiyacınızı giderici besinler tercih edilmelidir. örneğin Tarçın, Keten Tohumu, Hindistan cevizi yağı, zencefil gibi.

- Ara Öğünlerinizde sadece meyve değil meyvenin yanında mutlaka protein alımına dikkat etmeli. Yoğur, süt ve badem mutlaka ara öğünlerine eklenmelidir.

- Tek tip ara öğün yapmak yerine vücudun ihtiyacı olan besinleri almak adına ara öğünlerinizde protein içeriği yüksek farklı alternatifler denemelisiniz.

- Ara öğün saatlerinize dikkat etmeli, iki ana öğün arasında eşit zaman bırakmalısınız.

- Limon, maydonoz, semizotu,zencefil gibi besinler kullanarak yağ yakımını hızlandırmak, vücudunuzdaki fazla ödemin atılmasını sağlamak aynı zamanda da toksinlerinizden arınmak yağ yakıcı ara öğünlerin temel özelliğidir.

1.MALZEMELER:

-4 yemek kaşığı light yoğurt

-1 avuç taze semizotu

-1/4 demet maydonoz ( Maydonoz'un ödem söktürücü etkisi ve toksin atıcı etkisi bulunmaktadır.)

-1 dilim taze zencefil (Zencefil, Tatlı ihtiyacınızı giderir, kan şekerinizi düzenler)

-1/2 adet limon

-1 çk/tk sumak (tercihe bağlı ilave edilebilir)

-1/2 bardak su

YAPILIŞI:

Tüm malzemeleri yoğurdunuzun içerisine karıştırdıktan sonra tüketebilirsiniz. Öğle-akşam yemekleri arasında uzun zaman dilimlerinde veya akşam yemeğinden sonra açlık hissedildiği zamanlarda kan şekerinizi dengelemek, metabolizmanızı hızlandırmak ve yağ yakımına yardımcı olması açısından bu alternatifimizden yararlanabilirsiniz. Afiyet olsun. Mide-barsak problemlerine karşın diyetisyeninizin size önerdiği şekilde tüketiniz.

2.MALZEMELER

-Bir tutam taze öğütülmüş karabiber

-Bir tutam toz kimyon ( Kimyon ve karabiber ile metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlayabilirsiniz.)

– 1 adet limon suyu (Limon'un yağ yakımını hızlandırıcı etkisi bulunmaktadır.)

-Birkaç dal taze nane

-1 adet elma suyu

-1 adet çubuk tarçın ( Tarçın'ın kan şekerini dengeleyici etkisi bulunmaktadır.)

-1 ltre su

YAPILIŞI: Tüm malzemeleri suyun içerisine ilave ettikten sonra yağ yakımına yardımcı içeceğimizi öğün aralarında 1 su bardağı kadar içebilirsiniz. Afiyet olsun. Gastrointestinal durumunuzu göz önünde bulundurarak diyetisyeninizin size önerdiği şekilde tüketmeye özen gösteriniz.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)