“Yatağa İki Kişi Girin”

Yazar Hasan Basri İzgiPsikiyatrist • 18 Mart 2018 • Yorumlar:

Ey eşler, en mahrem alanınız olan yatağınızda iki kişi misiniz? Yoksa yatağınızda anneler/babalar, kardeşler, iş arkadaşları… var da bu yüzden mi siz, iki kişilik yatağınıza sığamıyorsunuz?

Evlilik hayatında eşler arasındaki ilişkide mahremiyet olmalıdır, iki kişinin bildiği her şeyi ikinci şahıslar (anne/baba, kardeş vs.) bilmemelidir. Eşlerden her ikisi de çekirdek ailenin özeline/mahremiyetine/sırlarına… saygı göstermelidir.

Şayet eşlerden birinin ağzında bakla ıslanmıyorsa veya kendi evlilik öncesi aile bireyleri/arkadaşları… ile gizli/kırmızı telefon hattı kullanıyorsa ve her özel konu ikinci şahısların ağzında geziyorsa, evlilik hayatında ciddi sorunlar vardır. İlk baş gösteren sorun karşılıklı güven bunalımı olabilir ve sonrasında ise eşler arası iletişim bozulabilir, yatak odasına (çekirdek ailenin mahremiyetine) müdahil olan her kafadan ses çıkmaya başlayabilir.

Sonuç olarak söylenmesi gereken söz, nikâh merasiminden sonra âdet üzere el öpmeye gittiğimizde bize nasihat eden rahmetli teyzemin sözüdür ki yıllardır kulağımda küpedir: “yatağa iki kişi girin”.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)