Yatak Odanızı Başkasıyla Kıyaslamayın

Yazar Zeynep Burcu Çetinkaya • 26 Şubat 2024 • Yorumlar:

Sen yatak odanı kıyaslama içerisine girdiğinde partnerini görmezden gelmiş oluyorsun. Nasıl mı?

Yatak odası dediğimiz alan, odadan da öte bir anlam içerir. Kadın ve erkeğin beklentileri, ihtiyaçları, fantezileri, istekleri… daha birçok şeyi barındırır. Bunların görülmemesi ve karşılanmaması çiftin arasındaki ilişkiyi olumsuz etkiler. Arkadaşından, komşundan duyduklarını, forum sitelerinden okuduklarını, pornodan gördüklerini cinsel hayatında uygulamaya çalıştığında size iyi gelmeme ihtimali oldukça yüksek. Herkesin kendine iyi gelen, uyguladığı taktikler sana iyi gelmek zorunda değil. Bir başka ilişkinin dinamiği ile senin ilişkinin dinamiği birbirinden farklıdır. Senin cinsel hayatını doyumlu ve tatminkar hale getiren taktikler başkadır, bir başkasınınkini de başka taktikler.. Sen kopyala yapıştır yaptığında eğreti, samimiyetsiz, yavan durur benden demesi.

Sana ait olmayan; kulaktan dolma bilgilere kulak vermektense partnerine kulak ver: Nelerden hoşlanır, neleri sever, neler onu tahrik eder, fantezisi var mıdır, kıyafet seçimi var mıdır, senin hoşuna giden onun hoşuna gider mi, seks oyuncağı tercihi var mı, cinsel hayatınızda karşılıklı onay ve rıza var mı, birlikte yaşadığınız cinsel hayatı nasıl renklendirebilirsiniz… bunları konuşun. Yani aranızda cinsel iletişimi geliştirin.

Cinsel iletişimi iyi olan ilişkilerde doyum ve tatmin oranı yüksektir. Sen partnerinle iletişim kurduğunda, onun isteklerini, ihtiyaçlarını, beklentilerini merakla keşfetmeye çalışırken; partnerler kendini görülmüş, değer verilmiş, anlaşılmış, önemsenmiş.. gibi birçok duygu hissedebilir. Bu keşif sürecinin ilişkinizin deposunu dolu tutan benzin işlevinde olduğunu sakın unutma.

Partnerinle kendini mutfakta yemek yaparken hayal et. Mercimek çorbası yapacaksınız. Neler lazım? Damak tadınıza ortak hitap etmeli değil mi? Aksi takdirde bir taraf tat alırken diğer taraf pek de tat alamaz. Cinsel hayatınızı bu metafordan yola çıkarak yorumlayacak olursak; her iki tarafa da hitap eden etkileşimli naif bir birliktelik. Her iki tarafın da damak tadına uygun olmalı. Ama sen kıyaslama yaptığında; bir başkasının damak tadına uygun olanı kendi damak tadına uydurmaya çalışıyorsun. Herkesin damak tadı bir mi sorarım sana? Her birey özel; her çift ilişkisi de kendine münhasır. Her ilişkinin dinamiği kendine has.  Cinsel iletişiminiz bol olsun.

Sevgiyle kalın…

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)