Yulaf Ezmesinin Bilinmeyen Faydaları

Yazar Büşra DayıoğluDiyetisyen • 20 Ağustos 2019 • Yorumlar:

Yulaf ezmesi, son zamanların popüler gıdalarından olup buğdaygiller aile üyesidir. Adını bile duymadığınız bir tahıl olabilir kendisi. Peki bu yulaf ezmesi ne işe yarıyor diye düşünenler; sıcacık yulaf lapası, kurabiye, kek gibi çeşit çeşit lezzetler çıkıyor kullanınca ortaya. Faydaları da saymakla bitmiyor.

  • Sindirim sistemi problemlerinden şikayetçi misiniz? Lif içeriği yüksek, kabızlığı önleyen, bağırsak sisteminizi adeta dans ettirerek çalıştırır.

  • Kalp hastalığı riski mi taşıyorsunuz? Sağlıklı yağlar bakımından zengin olan yulaf ezmesi dolaşım sistemini destekler. Vücuttaki kolesterol seviyesini azaltmaya çalışır.

  • Metabolizmayı çalıştırarak zayıflama programı uygulayan kişilerde kilo vermeyi hızlandırır. İçeriğindeki yüksek lif sayesinde iştahı baskılayarak tokluk süresini uzatır.

  • Antioksidan içeriği sayesinde vücudu toksinlerden arındırır.

  • Günlük 4 yemek kaşığı tüketilen yulaf ezmesi alınacak protein yüzdesinin % 8'ine yakınını karşılar. Protein içeriği sayesinde sporcular için de güzel bir seçenektir.

Bugün size yulaf ezmesini kurabiye tarifiyle tanıştıracağız. Beğenirseniz kek, lapa gibi tarifleri de sizlerle buluştururuz. Haydi deneyenler yoruma. Tüketilecek porsiyon için beslenme uzmanınıza danışmayı unutmayınız.

YULAFLI FİT KURABİYE :

MALZEMELER :

1/4 su bardağı süt

1 su bardağı yulaf ezmesi

1 yemek kaşığı bal

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı üzüm ya da yaban mersini

1 yemek kaşığı kakao

2 hurma veya 1 trabzon hurması

1 küçük boy muz

2 bütün ceviz

1 çay kaşığı toz tarçın

 

YAPILIŞI :

Bal ve yağı tencerede biraz karıştırdıktan sonra sütü ve kalan tüm malzemeleri hoooop içine ilave edip karıştırıyoruz. İstediğiniz gibi şekil verdikten sonra derin dondurucuda 15-20 dakika bekletiyoruz ve fit kurabiyelerin keyfini çıkarıyoruz. Malzemelerin hepsini karıştırdıktan sonra çok soğumasını beklemeden şekil verirseniz çabuk birleşir, tecrübeyle sabitlenmiştir. Çok uğraştırmasın sonra sizi. 1 fincan kahve ile güzel bir ara öğün olacaktır. Afiyet olsun.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)