Yumurta Kalitesini Arttırarak Tüp Bebek Tedavisine Destek Olun

Her geçen gün çocuk sahibi olamama engelleri giderek kalkıyor. Özellikle tüp bebek tedavilerinde yaşanan gelişmeler her yıl daha fazla çiftin çocuk sahibi olmasını sağlıyor. Çocuk sahibi olmak için yapılması gereken en önemli şeylerden birisi de yumurta kalitesini arttırmak. Yumurta kalitesini arttırmanın birçok yolu bulunuyor. Ancak bu yollar genel olarak yaşam şeklini değiştirme konusunda birleşiyor. Bebek sahibi olmak isteyenlerin bu şanslarını arttırması için düzenli ve dengeli beslenmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra bazı alışkanlıkların tamamen geride bırakılması ve bunların yerine yenilerinin eklenmesi gözle görülür değişiklikler sağlıyor. Kısacası bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin yaşam tarzlarında köklü değişiklikler yapması gerekiyor.

 

Beslenme ve Yumurta Kalitesi

Yumurta kalitesini arttırmak için oldukça geniş bir yelpazeden oluşan beslenme biçimi gerekmektedir. Haftada iki kez, mevsiminde tüketilen balıklardan elde edilecek olan Omega 3 yağı embriyoya büyük fayda sağlamaktadır. Bunun yanı sıra taze ve organik sebzeler östrojen sentezini destekleyici niteliktedir. Yoğurt, peynir, ve süt gibi gıdalar özellikle tüp bebek tedavisi sürecinde embriyonun sağlığı açısından son derece önemlidir. Baklagiller, kırmızı et ve yumurta gibi protein deposu besinler ve yulaf, pirinç ve mısır gibi tahıl grupları yumurta kalitesini önemli ölçüde etkilemektedir. Bebek sahibi olmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken şey tüm bu besinleri taze ve doğal olarak tüketmesi gerektiğidir.

 

İlaç Kullanımı

Kadınların hamile kalabilmesi için belirli bir sayıda yumurtaya sahip olması ve bu yumurtaların da belirli bir kalitede olması gerekmektedir. Bu durum her ne kadar besinlerle elde edilmeye çalışılsa da bazı durumlarda mümkün olmayabilmektedir. Yumurta kalitesini düşüren alkol ve sigara tüketiminin bırakılması ve uygulanacak ilaç tedavisi ile başarı şartı arttırılabilmektedir. Ancak kullanılacak olan ilaçların kontrol altında ve düzenli olarak kullanılması gerekmektedir. Yumurtaları uyarmayı sağlayan ilaçlar östrojen seviyelerine göre değişiklik göstermektedir. Östrojen seviyesi normal olan kişiler Klomifen sitrat kullanımı önerilmektedir. Östrojen seviyesi yüksek olan kişilerde ise bu seviyeyi düşürmeye yarayan aromatz inhibitörleri kullanılmaktadır. İlaç kullanımı gebeliği garantilemese de gebe kalma şansını arttırabilmektedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Seval Taşdemir Kadın Hastalıkları Ve Doğum, Üreme Endokrinolojisi Ve İnfertilite Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)