Yüz Bölgesi Estetiği

Yüz yaşlanması nedir?

İnsan yaşlandıkça, yılların, güneş ışınlarının, günlük streslerin ve diğer etkenlerin (sigara, içki, kötü beslenme) etkisiyle yüz derisi sarkar, kırışır, üzerinde çeşitli lekeler ve düzensizlikler oluşur. Yaşlı bir yüzde; alın çizgileri belirginleşmiş, kaşlar düşmüş, göz kapakları sarkmış, göz altlarında torbalanmalar ve çizgiler oluşmuş, ağız – burun bölgesinde derin çizgiler oluşmuş, yanak sarkmış, çene konturları kaybolmuş, boyun yağlanmış ve deri perdeleri oluşmuş bir görüntü vardır. Deri canlılığını kaybetmiş, üzerinde güneş lekeleri ve diğer benler belirmiş, incelmiş ve kırışmıştır.

Diğer taraftan yaşlanma etkileri olmadan cilt özelliklerine veya yüz iskeleti yapısına bağlı olarak yüz estetiği daha iyileştirilebilir halde olabilir.

Yüz gençleşmesi nasıl sağlanır?

Günümüzde cerrahi ve cerrahi olmayan yöntemler kullanılarak mevcut sıkıntıların çoğuna yönelik çözümler önerebiliyoruz. Ayrıca Cerrahi ve cerrahi olmayan ( non ivvazif) yüz gençleştirme yöntemlerini birlikte kullanarak hem sonuçları daha iyi hale getirmek hem de işlem sonrası iyileşme süresini daha kısaltmak mümkün olabiliyor.

Örnek olarak : Yüz cildinde sarkma, boyun bölgesinde sarkma, orta yüz bölgesinde düzleşme, gülümseme oluklarında belirginleşme olan, alın ve göz çevresinde mimik kırışıklıkları ve ek olarak tüm yüzde yaşlılık lekeleri olan ve cildin kuruluk gösterdiği bir hastayı ele alalım. Hastamıza yüz ve boyun germe cerrahisi yaparak bu bölgelerdeki sarkmaları azaltmamız mümkün, ayrıca orta yüz germe ve yağ enjeksyonları ile ortayüz ve gülümseme oluklarındaki belirginliği ortadan kaldırabiliriz. Alın ve göz çevresindeki mimik kırışıklıklarını cerrahi olmadan sadece botulnum toksin uygulamaları ile azaltmamız mümkün, buna ek olarak ciltteki yaşlılık lekelerini CO2 lazer kullanarak ortadan kaldırabiliriz, Cildin nem dengesini tekrar sağlamak için ise mezoterapi ile cilt altına vitamin hyaluronik asid veya PRP ile büyüme hormonu takviyesi sağlayabiliriz. Bu örnekte de görüldüğü gibi Cerrahi ve non invasif yöntemler birarada kullanıldığında çok daha olumlu sonuçlara yol açabiliyor.

Yüz gençleştirme amacı ile kullanılan yöntemleri aşağıda açıklamaya çalıştım. Bu bilgiler asla bir hekim muayenesi yerine geçemez, sizin rahatsız olduğunuz konularla ilgili olarak son kararı hekiminiz ile birlikte sizin vermeniz en doğru yöntem olacaktır.

Mevcut yöntemler sizin ihtiyacınıza , işlem sonrası iyileşme süresine, yaşam ve çalışma şeklinize, beklentilerinize göre özel olarak planlanacak ve size önerilecektir.

Yüz estetiğinin uyum içerisinde bir bütün olarak ele alınıp, bilinçli olarak seçilmesi ve birleştirilmesi en uygun çözümleri sağlayacaktır.

Yüz gençleştirme Ameliyatları

 

-Yüz Germe

- Mini yüz germe

- MACS lift( azaltılmış izler ile yüz germe)

- Endoskopik yüz ve orta yüz germe

-Boyun germe

- Orta yüz germe

- Üst göz kapağı estetiği

- Alt göz kapağı cerrrahisi

- Lazer ile Alt göz kapağı estetiği

- Kulak estetiği ve kepçe kulak onarımı

- İplerle kulak estetiği

- Dudak estetiği

- Alın Kaldırma

- Kaş asma

- Subental ( Gıdı ) bölgesi estetiği

- Yüz kontur cerrahisi ve yüz implantları

Cerrahi olmayan yöntemler ile Yüz gençleştirme ve Yüz estetiği

- Ultrasonik Yüz germe

- Botulinum toksin uygulamaları

- Yağ enjeksyonu

- Yumuşak doku dolguları

- Ameliyatsız kaş kaldırma ( Ultrasonik lift)

- Örümcek ağı ( V lift) yöntemi

- İple yüz germe ( Thread lift)

- Kimyasal soyma

- Lazer ile soyma

- Ameliyatsız yüz inceltme

- Nefertiti lift

- Radyofrekans uygulamaları

- Mezoterapi uygulamaları

- Leke tedavileri

- PRP

- Dermapen ve dermaterapi yöntemler

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Çağhan Baytekin Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)