Yüz Bölgesi Estetiği için Botoks Uygulamaları

Yazar Erbil KılıçKulak Burun Boğaz Doktoru • 2 Aralık 2019 • Yorumlar:

Botoks (Botilinum toksin) bulunma tarihi olan 1989’dan beri, dünyada başvurulan en sık estetik işlemdir. Bu tedavi, alındaki, kaş arasındaki ve “kazayağı” denilen gözlerin yanındaki kırışıklıkları düzeltmek için uygulanır. Bu kırışıklıklar, yüzün yorgun, yaşlı, mutsuz veya sinirli görünmesine neden olur.

Her ne kadar yan etkisi ve komplikasyonu gösterilmiş olmasa da gebelik ve emzirme sırasında Botoks uygulaması önerilmez. Cilt altına küçük dozlarda uygulanan Botoksun, anne karnındaki bebeğe ve anne sütüne geçmesi çok beklenen bir durum değildir.

Botoks için kullanılan iğneler oldukça küçüktür. İşlem öncesi, enjeksiyon sahasına anestezik kremler sürülür ve buz uygulaması yapılır ama bütün bunlara rağmen, her enjeksiyonda olduğu gibi hasta az miktarda bir ağrı ve rahatsızlık hissedebilir. Enjeksiyon yapılan sahaya, hastanın en az 24 saat masaj yapması istenmez. İşlem süresi 30 dakika civarındadır. Kanama, ödem ve morarma genellikle beklenmez.

Botoks uygulamasının ilk etkileri genellikle dördüncü günde başlar, yedinci ve onuncu günler arasında Botoks uygulamasına bağlı yüzde olan değişiklikler kesinleşir. Bu durumdan dolayı, Botoks uygulanan hastayı yedinci gün ile onuncu gün arasında mutlaka kontrole çağırırız ve düzeltme yapılıp yapılmayacağına, hastanın ek Botoks uygulamasına ihtiyacı olup olmadığına karar veririz.

Botoks uygulamasının etki süresi 4 ila 6 ay arasında değişir. Bu süre, yaşınıza, daha önce Botoks yaptırıp yaptırmadığınıza, yüzünüzdeki kırışıklıkların miktarına ve derinliğine göre değişir. Yüz yapısı, diyet ve sigara alışkanlıkları bile bu süreyi etkileyebilir.

Botoks uygulamaları, sıklık yüze bölgesine yapılan dolgularla birlikte uygulanabilir. Her iki işleminde uygulama süresinin kısa olması, ağrısının az olması, yüzde belirgin şişlik ve morarma yapmaması, uygulamadan sonraki ilk günlerde etkilerinin fark edilir hale gelmesi nedeniyle bu Botoks ve dolgu uygulamaları aynı seansta tercih edilmektedir. 

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)