Yüz Estetiği

Yüz Estetiği

Yüz estetiği ameliyatı, yaşlanmayla birlikte yüz cildinde, yüz kemiklerinde ve yüzdeki mimik kaslarında meydana gelen deformasyonu ve oluşan sarkmaları ortadan kaldırmak amacıyla yapılan estetik ameliyat türüdür.

Yaşlanmayla birlikte kemiklerde özellikle çene kemiğinde meydana gelen erime, cildin bol gelmesine dolayısıyla sarkmasına sebep olmaktadır. Sigara kullanımı ve yüksek oranda güneş ışınlarına maruz kalınması da ciltteki kırışıkları derinleştiren ve kalıcı hale getiren etmenler arasında yer almaktadır.

Tüm yüz ve boyun derisindeki sarkma, kırışıklık ve yarılıkların tedavisi amacıyla yapılan yüz estetiği ameliyatlarında öncelikli olarak cildin alt bölgesinde yer alan kas ve bağ dokularına yönelik germe işlemi yapılır, daha sonraki aşamada ciltte birikmiş olan yağ fazlalıkları alınır. Ciltte biriken yağ fazlalıkları alındıktan sonra yüz estetiği ameliyatı esnasında açılmış olan kesiler kapatılır.

Yüz estetiği ameliyatları öncesinde saçların tıraş edilmesi gerekmemektedir. Yüz estetiği ameliyatlarının süresi ortalama olarak hastanın durumuna göre 3 ile 5 saat arasında değişkenlik göstermektedir.

Yüz estetiği ameliyatları sonrasında ameliyat bölgesine hafif pansuman tedavisi uygulanır ve ameliyat tamamlanır.

Yüz estetiği ameliyatı yapılan hastaların bazıları ameliyat sonrasında hafif ağrı hissedebilir; ameliyat sonrasında hissedilen ağrılar çok düşük dozda ağrı kesiciler kullanılarak kontrol altına alınabilmektedir.

Yüz estetiği ameliyatları sonrasında yüzün dış etmenlerden etkilenmemesi için yüz, sargı vasıtası ile koruma altına alınır.

Yüz estetiği ameliyatları sonrasında yüzdeki dikişler en fazla 7 gün içerisinde tamamıyla ortadan kaybolmaktadır. Yüzde oluşan izler ve gerginlik hissi ise belirli bir süreç geçtikten sonra ortadan kaybolur.

Yüz estetiği ameliyatı, daha öncesinde yüz estetiği ameliyatı geçiren hastalara da yapılabilmektedir. Yüz estetiği ameliyatlarından sonra yüzdeki yaşlanmanın devam edeceği bir gerçektir; bu sebeple ikinci üçüncü hatta daha fazla sayıda yüz estetiği ameliyatı ülkemizde ve tüm dünyada yaygın olarak yapılmaktadır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Serdar Nazif Nasır Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Prof. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)