Yüz Gençleştirme

BOTOX Uygulamaları

Yüzdeki mimik kaslarının kullanımı ki bu kaçınılmazdır, cildin yaşlanması , dış etkenler ve daha birçok etkenler yüz bölgesinde kırışıklıklara yol açmaktadır. Botox altaki mimic kaslarını 4-6 ay arasında geçici felç ederek bu kırışıklıkların yumuşamasını veya ortadan kaldırılmasını sağlar. Günümüze kadar ciddi yan etkisi bildirilmemiştir. Tek başına kullanılabileceği gibi dolgu maddeleri ile combine veya yüz estetik ameliyatları ilede beraber kullanılabilinir. Uzman ellerde mimik kaslarının lokalizasyonlarına gore doğru dozda yapılması istenmeyen yan etkiler ki göz kağağı düşmesi, asimetrik yüz görünümü vb yan etkiler oluşmasını sağlar. Nerede botox nerede dolgu maddesi kullanılacağını plastic cerrah tecrübesi ile karar verir ve uygular.

Yağ Enjeksiyonu

Yağ enjeksiyonu bence hem estetik hem rekonstrüktif cerrahide önü açık olan ve şu anda bile çok tatmin edici sonuçlar veren bir uygulamadır. Çünkü yağ uygulamalarında belli oranda kayıp gerçekleşse de tekrarlayan uygulamalarla istenen hacime rahatlıkla ulaşılabilinmektedir. Hyalurinik asit türevi dolgu maddelerinden en önemli farkı bu vücudumuzun kendi dokusudur ve onu yabancı kabul etme ve yıkıp parçalama gibi bir işleme uğratmaz ve bir kez bu yerleştirildiği yerde yağ dokusu kabul gördüğünde hastanın yaşamı boyunca orada kalır. Hatta hasta kilo alıkça bu bülgede hacimini genişletir kilo verincede aksi şekilde hareket eder.

Özellikle estetik cerrahide zamanla volumunu kaybeden yüz bölgesinde gençliğin görüntüsü olan yüzdeki kalp şekli ki elmacık kemikleri kısımları dolgun çene ucuna doğru incelen görüntü yerine kutu şekline bırakır. Burada ise elmacık kemikleri üzerindeki yağ dokusu volumunu kayıp etmiş veya aşağı doğru yer değiştirmiştir. İşte cilt dokusunda fazla bir sarkma olmayan bayanda bu yağ enjeksiyonları ile hastaya genç bir görünüm sağlama şansı vardır. Ayrıca enjekte edilen yağın cildi gençleştirici etkisi olduğu bilinmektedir.

Rekonstrüktif cerrahide benim en sık kullandığım hasta grubu meme rekonstrüksiyonu yapılan hastalardır. Bularda memenin üst kısmı yapılan ameliyatlara rağmen dolgun bir hal almayabilmektedir. İşte bu bölgeye yapılan bir kaç yağ enjeksiyonu ile istenen estetik sonuca rahatlıkla ulaşılabilinir.

Yukarda sadece birkaç örneğini verdiğim bu tedavi metodu daha birçok estetik ve rekonstrüktif cerrahide başarı ile ve güvenle kullanılabilinmektedir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Serdar Nazif Nasır Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Prof. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)