Yüz Germe Ameliyatı

Ameliyat Hakkında

Kimler yüz germe adaylarıdır?

Yara iyileşmesi problemlerine neden olabilecek ek hastalığı bulunmayan, Yüz germe sonrası akla yatkın beklentileri olan, Sigara kullanıcısı olmayan hastalar aday gurubundadır.

Yüz Germe sonrası iyileşme süreci nasıl olur?

Yüz germe ameliyatı sonrasında kulak önündeki uygulama alanları özel bantlarla korunarak hastaya ilk günlerde buz uygulaması yapılır. Hastaya ameliyat sonrası verilen ağrı kesici ve antibiyotiklerle hasta desteklenir. Ameliyat sonrası, kısa bir süre için, yüz uygulama alanına yerleştirilen drenler ile cilt altında toplanma ihtimali olan sıvıların dışarıya atılması sağlanır.

Yüz Germe ameliyatı nasıl yapılır?

Plastik Cerrahın seçimine bağlı olarak değişmekle birlikte genel olarak hasta tamamen uyutularak (genel anestezi altında) yapılır. Yapılacak olan cilt kesileri saç çizgisi hizasından başlar, hemen kulak önünden ve kulak arkasından geçerek saçlı deri içerisinde sonlanır. Bahsedildiği gibi izler gizli alanlarda bırakılarak görünürlüğü azaltılır. Yüz germe ameliyatı ile göz altı, ağız kenarı ve çene üzerindeki sarkma ve kırışıklıklar giderilmeye çalışılır. Daha genç bir görünüme ulaşılması hedeflenir.

Ameliyata hazırlık aşamasında nelere dikkat edilmeli?

Sigara kullanıcıları sigarayı bırakmalı, ağrı kesicilerden kanama riskinden dolayı uzak durulmalı, Hastanın diğer hastalıklarından dolayı kullanmakta olduğu ilaçlar varsa, doktoruna danışarak kullanmaya devam etmelidir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Saime İrkören Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Doç. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)