Yüzümüzde Birtakım Değişikliklerin Olması Kaçınılmazdır

Zaman geçtikçe yüzümüzde birtakım değişikliklerin olması kaçınılmazdır. Bunların biriside deri altı dokularımızdaki hacimsel kayıplardır. Bu süreç kendisini, yanaklarda çökme, alın çizgileri, burun kenarı çizgileri, dudak kenar çizgilerinde belirginleşmeler, dudaklarda incelmeler şeklinde göstermektedir.
Kayıp dokuların yerinin doldurulması ile bu beğenmediğimiz görüntünün engellenmesi mümkündür.
Bunun için ya kişinin kendi dokuları (yağ enjeksiyonu) ya da hazır dolgu maddeleri kullanılabilir. Hazır uygulanan dolgu maddelerinden dünyada da en çok kullanılanı ve en güvenilir olanı hyaluronik asit içeren preparatlardır. Dolgu maddesi olarak kullanılan “hyaluronik asit” aslında ciltte bulunan doğal bir maddedir. Yaş ilerledikçe cilde canlılık, parlaklık, gerginlik, nem ve renk veren hyaluronik asit azalmaktadır. Hyaluronik asit içeren dolgu maddeleri kullanılarak yapılan işlem tamamen azalan ve gerekli olan maddenin yerine konduğu doğal bir işlemdir. Hyaluronik asit preparatları hayvansal hammadde içermeyen, stabilize bir asittir. Çeşitli formları mevcuttur, FDA onaylı bir üründür.
Hyaluronik asit hazır bir preparat olduğu için vücudunuza başka bir işlem yapmak gerekmeden uygulama yapılacak alana uyuşturucu krem sürülerek mikroiğneler ile enjeksiyon yapılır. İşlem 10-15 dakika sürer. İşlem yerinde geçici bir kızarıklık olabilir. Uygulamanın etkisi anında ortaya çıkar. Elmacık kemikleri dolgunlaşır, kırışıklıklar yok olur yada hafifler, dudaklar kalınlaşır. Kalıcılığı 6 ay ila 1 yıl arasında değişir. Enjeksiyon sonrası normal aktivitelerinize ve hayatınıza hemen dönebilirsiniz.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Zühtü Demir Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Doç. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)