Zirkonyum Kaplama

Yazar Emine KeskinsoyDiş Hekimi • 15 Aralık 2020 • Yorumlar:

Zirkonyum klasik porselen ve köprülerin altına uygulanan gri metal yerine kullanılan beyaz bir alaşımdır.Zirkonyum dayanıklı ve biyouyumlu bir materyaldir.

Zirkonyum kaplamalar kimlere uygulanabilir?

Gülüş estetiği uygulamak için

Kalıtsal yapısal renklenmelrin ve şekil bozukluklarının tedavisinde

İleri derecede renkenmiş ve beyazlatma ile tedavi edilmeyen dişlerde

Ortodontik tedavi ile tedavi edilemeyen diestema ayrık diş tedavisinde

Arka grup dişlerde kaplama ve köprü olarak

Rengi ve yapısı bozulmuş eski dolgularda

Ön grup implant üstü protezlerde

Zirkonyum dişler ileride renk değiştirir mi?

Pürüzsüz ve kaygan bir yapıya sahip olduğu için plak birikimi görülmez.Kahve çay gibi renklendirici ürünlerden etkilenmez.Rengi her zaman uygulandığım gibi kalır.

Zirkonyum kaplamaların dişlerin bakımı nasıl yapılır?

Zirkonyum kaplamalar doğal dişler gibi fırçalanır.Diş ipi kullanılır.Dişsiz bölgeler superfloss ile temizlenir.6 ayda bir diş hekimine kontrollü gelindiğinde oluşabilecek problemler öngörülür ve önlemler alınır.

Zirkonyum kaplamalar ne kadar süre kullanılabilir?

Düzenli kontrollere gidilir ve ağız bakımı yeterli yapılırsa uzun yıllar kullanılabilir.Belirli bir kullanım süresi yoktur.Dişler canlı dokulardır ve zamanla zirkonyum kaplamaların altındaki dişlerde değişiklik olabilir.Ama yapılan zirkonyum kaplamalarda değişiklik olmaz.

İşlem sırasında ağrı hissedilir mi ?

Dişlerin küçültüldüğü seansta hastaya lokal anestezi yapılır ve o seansta hastaya geçiçi kronlar takılır.Geçiçi kronlar sayesinde zirkonyum kaplamalar takılana kadar hastanın sıcak ve soğuk hassasiyeti hissetmesi önlenir.

Zirkonyum kaplamalar nasıl uygulanır?

Dişler metal destekli porselenlerde olduğu gibi lokal anestezi altında küçültülür.Diş etinin sağlık durumuna göre özel ölçü kaşığı ve ölçü materyali ile hassas bir şekilde dişlerin ölçüsü alınır.Laboratuvar ortamında hazırlanan zirkonyum altyapı ve üzerine uygulanan porselenin klinikte provası yapılır.Daha sonra provası tamamlanan ve hasta ve hekim tarafından beğenilen zirkonyum kaplamalar özel yapıştırıcılar ile dişe yapıştırılır.Zirkonyum kaplamalar 7-10 gün arasında tamamlanır.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)