Zirkonyum

Yazar Fikret AltanDiş Hekimi • 22 Mart 2018 • Yorumlar:

Zirkonyum(Zr) estetik, kırılganlığı minimum ve sağlam, dayanıklı, dirençli, kuyumculukta,uzay sanayiinde, astronotların giysilerinde, askeriyede kulanılan, paslanmaz çelikten daha kuvvetli, ağız kokusu oluşturmayan, sigara/kahve kokusu ve renk emmeyen, istenilen renk ve görünüşte yapılabilen, implantolojide implant ara parçası abutment olarak kullanılabilen diş hekimliğinde son 10 yılın üstünde sıklıkla kullandığımız estetik bir materyaldir.

Yüzeyi dümdüzdür, pürüzsüzdür, kaygandır, sigara/çay/kahve lekesi emmeyecek kadar cilalıdır. Metal porselen köprülerden en büyük farkı gün ışığını geçirdiğinden doğal diş gibi durur. Zirkonyum doku dostudur, allerji yapmaz, doğal dişlerden ayırmak çok güçtür, diş eti hastalığı/morlukları oluşturmaz. Dişeti/diş birleşim yerinde (kole) gri renkli bir hat oluşmaz.Tat bozukluğu, ağız kokusu oluşmaz.

Zirkonyum vücudumuza %100 uyumludur. Zirkonyum doğal diş yüzeylerine bakteri plağı yapışması önlendiği için ağız kokusu oluşturmaz, diş eti morlukları oluşmaz, diş eti kanaması oluşmaz. Işık geçirgen özellikleri sayesinde doğal dişlerle tam bir uyum sağlanmıştır. Sıcak/soğuk hassasiyeti oluşturmaz. 900/1200 megapaskallık yüksek dirençleri sayesinde arka bölgelerdeki dişlerde de güvenle kullanılabilir. Isı yalıtımı çok güçlüdür.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)