Merhabalar ben diyetisyen Diren. İstanbul Bilgi Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunuyum. Bu mesleği tecrübe etmeye daha ikinci sınıfta okurken gönüllü stajımı yaparak başladım. O zamandan beri meslek etiğinin ve bilimselliğin dışına çıkmadan bu meslekte yer almayı ve bilgilerimi aktarmayı hedefliyorum. 2021'den beri çok severek yaptığım online diyet serüvenimin yanında 2023 Temmuz Ayından beri de kendi kliniğimde kendi tarzımla danışanlarıma hizmet vermekten memnuniyet duyuyorum. Amacım danışanlarımı diyetin zor, uğraştırıcı ve bir an önce bitmesi gereken bir süreç olduğu düşüncesinden uzaklaştırıp onları sürdürülebilir, kolay ve eğlenceli olan yeni nesil diyet sistemimle tanıştırmak.

Güvenevler Mah. 1943 Sok. No:15 Kat: 3, Yenişehir, Mersin 33140

• Sigortası olan hastalar

Online Diyet

Röportaj

• T

Ilk haftamız bitti, verdigi liste o kadar doyurucu ve boldu ki hemen hemen herkes bu listeyle kilo verilmez diyordu. Buna ragmen 2.900gr gitti. Listeden de onemli olan iletişimdi benim için. Çok güzel iletişim kurabiliyorum, randevu gunlerinin dışında da takipte oluyor sürekli Diren hanim. Pozitif enerjisi yüksek, gayet anlayışlı. Ilk defa mutlu bir şekilde diyet surecim ilerliyor,gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz.

• Dyt. Diren Alpçokay Randevu  •

Diren Hanım'a sosyal medya üzerinden ulaştım. Fazla kilo ve sağlıklı yaşama süreci için danıştım. O günden beri diyetisyenimle bağımızı koparmadık. Kişiye özel hazırladığı listeler kesinlikle çok faydalı ve güzeldi. Kendisiyle yol almak ve beraber bu süreçleri atlamak keyif verdi. Hamileliğimde gebelik şekeri çıktığı için kendisiyle bu süreçtede beraber çalışma fırsatı buldum. Uyguladığı listelerle hamileliğim boyunca sadece 5kg aldım. Benim azmim ve kendisinin desteğiyle bu süreci çok güzel atlatmayı başardık. Şimdi yine onunla yolumuza yeniden devam edeceğim. Sağlık beslenmek yaşam standardımız olana dek.

• K

Yoğun spor ve iş yaşamım arasında nasıl dengeli besleneceğimi bilemediğim için kendisinden yardım almaya karar verdim. İlk haftadan bedenimde pozitif etkilerini görmeye başladım. Bedenim ve zihnim artık daha rahat.

• Y

Diyetisyenimle beraber kurduğumuz iletişimler de aslında bir nevi psikolojik destek de almış oluyorum çünkü benim motive eden çok fazla konuya değiniyoruz enerjisini ve bana yaklaşım tarzına bayılıyorum hedeflerimi gerçekleştireceğim günü iple çekiyorum.

• I

Yeme bozukluğu ve kilo problemiyle ilgili Diren Hanımla çalışıyoruz. Kendisini sosyal medya aracılığıyla buldum. Samimi bir yaklaşımı var ve hayali hedefler koymuyor. Kendisinin hem profesyonel hem arkadaşça yaklaşımlarıyla süreci çok güzel yönetiyoruz. Hem danışana yaklaşımı hem süreci yönetmesi hem randevu zamanına ve danışana olan sorumluluğu olsun kendisinden çok memnunum. Bana sabit listelerle beraber sadece uymam gereken bir liste vermiyor. Aslında günlük hayatıma en uyan şekilde nasıl beslenebileceğime ve nasıl ilerlemem gerektiğine yönelik koçluk yapıyor. Kısıtlama olmadan ve diyet algısının dışında bir beslenmeyle ilerliyoruz. Suçluluk duygusundan uzak şekilde istediğimi yiyebiliyorum ve aslında beslenme algımı değiştirerek sürdürülebilir bir beslenme rutini oluşturuyoruz. Tartıya ve sayılara bağlı kalmadan bedenimi dinleyerek ilerliyorum. Kilo alıp vermeyi, şişkinlik yaşamayı ve bazen canımın sağlıklı olmayan şeyleri istiyor olmasını ve bunları istediğim şekilde ve mutlu olarak yiyebilmeyi normalleştirdim. 6 ayı geçti ve çok güzel bir beslenme süreci geçirdim. İstediğim zaman kendisine ulaşabiliyorum ve kafama takılan her şeyi sorabiliyorum. Dengeleme psikolojisinden de uzaklaştım. Bu biraz yoran bir düşünceydi. Sürekli yaptığım kaçamakları dengeliyim ve daha az yiyim diye düşünürken artık sadece rutinime dönerek hem bedenime değer verdiğimi hissediyorum hem de daha sağlıklı besleniyorum. Çok uzun yıllardır diyet yapma serüvenimi Diren Hanımla noktalandıracağım ve artık tek başıma beslenebiliyor olacağım için çok mutluyum.
    Diyet yapmak isteyen nerden başlayacağını bilmeyen beslenme bozukluğu yaşayan herkese çok tavsiye ediyorum.

• R

Öncelikle Diren Hanıma sosyal medya üzerinden ulaştım. Fazla kilo ve sağlıklı yaşama sürecine adım atmak için başvurdum. Sürecimiz çok güzel geçiyor, çünkü devam eden vakitte tek olmadığınızı ve sizin için süreçte beraber yol aldığımızı görmek çok güzel. Hem sağlıklı tarifler ve öğünlere geçme konusunda hem de bu hayata daha sürdürülebilir bir gelecek için beraber çalışmamız güzel bir hızda ilerliyor. Diren Hanımla ilk konuşmamızda iletişim ve görüşmemiz bu kadar uyum sağlayacağımızı tahmin etmeyeceğim kadar güzel geçti, aramızdaki iletişim, sabır, saygı bu süreçte ne kadar doğru bir karar verdiğimi gösterdi. Her zaman haftalar iyi olsa da olmasa da biz iletişime geçtiğimiz zaman motivasyon kaynağımızı yenilemiş gibi hissediyorum. Diren Hanımın çok güzel bir enerjisi var ve bu insanlara yansıtmaktan ve iyi hale getirmekten çekinmemesi bu meslek için çok ideal bir seçim. Çevreme 10 üzerinden değerlendirme yaparsam 10 puan ile tavsiye ederim.

•  •

Kendisini sosyal medyada gördüm ve kilo verme amacıyla ulaştım. Şu an 1 ayı bitirdik. Kendisinden çok memnunum. Her hafta benim sevip sevmediklerim üzerine liste yeniliyoruz ve 6 kiloyu geçti verdiğim kilo. Çevreme de öneririm tabii ki.

•  •

Diren Hanım'a ortak bir tanıdık sayesinde ulaştım. Uzman eşliğinde beslenmemi düzenlemek, beslenme alışkanlıklarımı sürdürülebilir bir şekilde idame etmek ve doğru ölçüm yaptırabilmek için bu yola başvurdum. Gayet memnunum, 5.ay dolmak üzere. Yaklaşık 5 kg verdim, çoğunluğu yağdan olmak üzere, kas kazanımım da oldu. Diren Hanım'la çok güzel ilerliyoruz, gayet içten ve samimi geliyor bana. Zaten öyle olmasa şimdiye kadar devamlılık sağlayamazdık. Diren Hanım danışanlarını takip etmede çalışkandır, boş bırakmıyor, böylelikle daha bir motive oluyorum. Güvenle tavsiye ederim.

•  •

Diren Hanımı kardeşim aracılığıyla tanıyorum. Fazla kilolarımdan kurtulmak için kendisiyle çalıştım ve çok memnun kaldım. Sürekli iletişim halinde olması, sürecin online olmasına rağmen çok güzel ilerlemesine vesile oldu. Listeleri çok güzel, ekstra bir çaba gerektirmeden günlük yaşamı zorlamayan, kolay uygulanabilen listelerdi. Kendisiyle çalışmaktan çok memnun kaldım. Herkese tavsiye ediyorum.

• K

Sosyal medya üzerinden Diren Hocam'ızı bulduk. Kilo problemim yüzünden aramıştım ama iyi ki bulmuşum. Kendisi diyetisyen olarak çok iyi bu konuda. Diyet yapma değil sağlıklı beslenmeye yöneltip hayatımıza katıyor. Çevreme tavsiye ediyorum ve herkese böyle düşünen bir diyetisyeninin olması gerektiğini anlatıyorum. Diren Hocam'ız hayatıma girdiği için çok mutlu hissediyorum. İnsanın hayatına farklı bir bakış açısı kazandırıyor. Her hafta görüşmemizde insana motivasyon kazandırıyor. Verdiği listelerde kişisel olarak ilerliyor ve muazzam tarifler veriyor ve bundan çok memnunum. Kendisi bilgileriyle ve tavsiyeleriyle yönlendirmelerin en güzelini yapıyor.