2007 yılında İstanbul Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümünden mezun oldum ve aynı yıl Turkish Institute For Adapted Osteopathy okulunda 5 yıl sürecek olan osteopati eğitimine başladım ve 2012 yılında mezun olarak osteopat ünvanını kazandım. 2009 yılında İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Gelişim Nörolojisi bölümünde yüksek lisansa başlayarak 2011 yılında yüksek lisansımı tamamladım. Bu süreçte International Hospital (Acıdadem Yeşilköy) hastanesinde nöroloji, ortopedi, el cerrahisi, travma sonrası cerrahi gibi bir çok alanda çalıştım ve devamında hem çeşitli özel eğitim merkezlerinde çocuk hastalarla hem de çeşitli kliniklerde daha çok ağrı ve fonksiyon bozuklukları şikayetleri ile başvuran bel - boyun ağrıları, omuz ağrıları (impengement sendromu/donuk omuz), migren, diş gıcırdatma, çene eklemi ağrıları ve diş sıkma sorunları, fibromiyalji, skolyoz, kronik ağrı, huzursuz bacak sendromu ve vertigo gibi çeşitli vakalarla çalıştım. 2020 yılında hem güncel yaklaşımların içinde olmak ve hem de klinikte uyguladığım tekniklerin etki mekanizmalarını daha doğru yorumlayabilmek adına Karadeniz Teknik Üniversitesi Fizyoloji Anabilim Dalı’nda doktora eğitimime başladım. Bu süreçte APPİ pilates eğitimi, çene eklemi sorunları ve tedavi yaklaşımları, skolyozda egzersiz ve pelvik taban tedavisi eğitimi, kinezyotape, gebelikte egzersiz gibi eğitimlere katıldım. Ayrıca Best Practice Schroth eğitimini 2025 yılında tamamlayarak Schroth terapisti ünvanını aldım. 2023 yılında Trabzon Osteopati Merkezini kurdum ve hem fizyoterapist hem de osteopat olarak 3 yıl kadar kendi kliniğimi işlettim. 2025 yılında doktora programımı "Huzursuz Bacak Sendromunda Osteopatik Manuel Tedavi Uygulamalarının Etkinliklerinin İncelenmesi" başlıklı tez çalışmamı tamamlayarak Doktor Fizyoterapist ünvanı kazandım.
2026 yılında ise İstanbul'a taşındım ve Fasyal Manipulasyon eğitimi aldım ve part time olarak çalışmaya devam etmekteyim.
- Omuz Ağrısı
Vestibüler Rehabilitasyon
pendik, Pendik, İstanbul
- Sigortası olan hastalar
se...
Geçirdiğim bir kaza sonrası kuyruk sokumumda oluşan kırık ve dislokasyon nedeniyle yaklaşık 8 ay boyunca ciddi hareket kısıtlılığı ve kronik ağrı yaşadım. Bu sürecin sonunda doktorların “Yapabileceğimiz bir şey yok, sabırlı ve dikkatli yaşamaya devam edeceksiniz” demesi, ümitsizliğimi iyice artırmıştı. Tam da böyle bir dönemde Eda Hanım’la yollarımız kesişti.
Eda Hanım, ilk seansta yaşadığım süreci büyük bir dikkatle ve tüm detaylarıyla dinledi. Ardından adeta sihirli elleriyle seansı gerçekleştirdi. İlk seansta galoşlarımı bile kendi başıma giyemezken, üçüncü seansın sonunda ağrılarım ciddi oranda azaldı; günlük rutinlerime yeniden dönebildim ve hatta bazı günler yeniden 8.000 adım yürüyebilir hale geldim.
Eda Hanım’ın pozitif yaklaşımı bana sadece fiziksel değil, ruhsal olarak da umut verdi.• Uzm. Fzt. Eda Varol • Manuel Terapi •
ne...
benim omuriliğimde eğrilik vardı daha yaşım genç olduğu için hemen tedaviye başladık bir iki seans bile gerçekten etkili oldu
me...k
Huzursuz bacak sendromu rahatsızlığı sebebiyle Eda Varol hocamızdan seans aldım. Bana yaklaşımı çok iyiydi. Bu seanslar rahatsızlığıma iyi geldi. Hocamızı gönülden tavsiye ederim.
Ü
ül...u
Kızımın durusu için basvurduk, ilgisi ve yaklaşımı çok iyiydi
• Uzm. Fzt. Eda Varol • Klinik Pilates •
n....a
Eda Hanım'la tanışmak benim için tam bir şans oldu. Yıllarca Skolyos sandığımız hareket kısıtlılığımın aslında başka bir hastalıktan kaynaklı olduğunu fark ettirdi ve gerekli yerlere yönlendirdi. Onun sayesinde hastalığıma(ankilozon spondolit) bir tanı konuldu ve hastalıkla ilgili gerekli egzersiz programına başlatıldı. Vücudumu çok dikkatli izleyerek nerelerde kısıtlılık varsa onları daha hareket edebilir seviyeye getirdik. İlk başladığım nokta ile şu an geldiğim nokta arasında ciddi farklar olduğunu arkadaşlarım bile söyledi. Eda Hanım ile yollarımızın kesişmesi tam manasıyla bir şanstı. Çok yol aldığımızı düşünüyorum. İlgisi ve alakası muhteşem. Umarım tekrar yollarımız bir yerlerde kesişir
• Uzm. Fzt. Eda Varol • Klinik Pilates •
C
c....k
Duruş bozukluğum ve kas güçsüzlüğümün ilerlememesi için pilatese başladım. Bir buçuk ay sonra çok fazla değişim gördüm. Hareketleri yaparken Eda hoca sürekli doğru postürde kalarak yapmamı sağladı. Aşırı zorlanmadan ve ağrım olmadan seanslara devam ettik. 2 ay sonra başlangıca göre fazlasıyla güçlendiğimi hissettim. Duruş bozukluğumda beklediğimden çok fazla gelişme oldu. Güçlenmek ve duruş bozukluğumun daha fazla ilerlememesi için başladığım seanslardan beklediğimden çok daha fazla ve hızlı şekilde fayda gördüm. Ayrıca Eda hocanın anlayışlı, içten yaklaşımıyla da her zaman çok fazla desteğini ve yardımını gördüm.
• Uzm. Fzt. Eda Varol • Pilates •
ar...n
Eda Hanım işinde ve iletişimde çok iyidir. Hastayı bilinçlendirmesi tedavisinde yönlendirmesi, rahatlatması her anlamda çok memnun kaldık. Keşke il değişikliği olmasaydı dediğim bir insan. Tanıdığım en iyi fizyoterapist. Skolyoz tedavisinde çok doğru bir isim.
nu...
Eda Hanımı en ağrılı dönemimde tanıdım ve iyi ki tanımışım çok naif ,kibar, hastasına karşı çok anlayışlı, çok bilgili, donanımlı ve sürekli yeni şeyler öğrenen ve öğreten bir insan.Bu sihirli parmakları tanıdığım için çok mutluyum sayesinde ağrılarımda kayda değer bir azalma oldu:)
• Uzm. Fzt. Eda Varol • Boyun Fıtığı •
fe...
Eda Hanım’ın sabırlı ve alan tanıyan yaklaşımı sayesinde ağrılarımın kaynağını bulup, kademeli ve sağlam bir şekilde iyileşme yaşamamdı. Her zaman sorununuzun gerçekte ne olduğunu anlamak isteyen fizyoterapist bulamıyorsunuz, Eda Hanım hala işine merakla yaklaşan fizyoterapistler olduğunu görmek ve şifa bulabilmek benim için büyük bir şans oldu.
• Uzm. Fzt. Eda Varol • Diğer •
V
v....k
Kuyruk sokumu ağrısı şikayetiyle kendisine başvurdum.Oturamıyor ve yürüyemiyordum.Çok şiddetli ağrım vardı.Aslında ağrının sebebinin çok farklı bir sebepten kaynaklandığı ve sonuç olarak ağrı açığa çıktığını yapılan kapsamlı değerlendirme sonucunda öğrendik ve çözdük . İlk seans sonunda bile ağrım yüzde doksan hafifledi ve şuan hiç ağrım yok.Kendisi gayet başarılı ve tecrübeli bir fizyoterapist eline sağlık . Gittiğim birçok hekimin atladığı noktalar aslında tedavimin asıl önemli kısımlarıymış.Keşke çok daha önceden kendisini tanısaydım.Kesinlikle tavsiye ediyorum.
• Uzm. Fzt. Eda Varol • Diğer •
Eda Varol isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Eda Varol, Fizyoterapi Ve Rehabilitasyon. Size Eda Varol tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Manipülasyon, Manuel Terapi, Boyun Fıtığı, Bel - Boyun Fıtığı, Bağırsak Terapisi, Kinezyolojik Bantlama (Kinezyotape), Vestibüler Rehabilitasyon, Klinik Pilates, Manuel Lenf Drenajı.
Eda Varol adresi nerede?Eda Varol şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- pendik İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Eda Varol isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Eda Varol online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Eda Varol isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Eda Varol, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Eda Varol hangi dilleri konuşuyor?Eda Varol ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Eda Varol isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Eda Varol bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Eda Varol ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Eda Varol hakkında ne düşünüyor?Toplam 53 hasta / danışan, Eda Varol hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Eda Varol hangi sigortaları kabul ediyor?Eda Varol tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
- İstanbul bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Fizyoterapistler
- İstanbul bölgesinde Allianz Sigorta kabul eden Fizyoterapistler