Enes Topuz, İzmit’te doğdu. Lisans eğitimi sonrası 2021 yılında Beykoz Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programına başladı ve “Kaygı Bozukluklarında Kişisel ve Kişilerarası Duygu Düzenleme Stratejilerinin İncelenmesi” başlıklı çalışmasıyla 2023 yılında programı onur öğrencisi olarak tamamladı.
Yüksek lisans süreci boyunca Prof. Dr. Ebru Şalcıoğlu'dan Bilişsel Davranışçı Terapiler eğitimi aldı ve psikoterapi süreçlerini Prof. Dr. Gülsen Erden süpervizörlüğünde tamamladı. Klinik Psikolog Zeliha Babayiğit tarafından düzenlenen İçsel Aile Sistemleri Terapisi eğitimini tamamladı ve İstanbul Psikanaliz Derneği’nin Psikanalize Giriş Konferansları’na katıldı. 2022 yılında Varoluşçu Psikoterapiler Derneği’nin Temel Varoluşçu Analiz Eğitimine başlayıp bu eğitimi 2024 yılında tamamladı.
Şu anda, varoluşçu ve psikanalitik yaklaşımları kullanarak yetişkin ve çocuk bireylerle çalışmaktadır. Psivat (Psikanalitik ve Varoluşçu Terapiler) bünyesindeki gönüllü çalışmalarına devam etmektedir.
- Yaygın Anksiyete Bozukluğu
Konuşma Terapisi
Koppitz İnsan Çizim Testi
Metropolitan Okul Olgunluğu Testi
Uzm. Kl. Psk. Enes Topuz
Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi)
Porteus Labirentleri Testi
Çocuklarda Uyku Problemleri
Çocuklarda Yeme Problemleri
Çözüm Odaklı Terapi
Uzm. Kl. Psk. Enes Topuz
Cedit Mah. Goncagül Sokak No:14 d:5 Büyük Güler Apt, no:14 d:5 Büyük Güler Apt, İzmit, Kocaeli 41300
Y
y.....
Sürekli tatminsizlik, değersizlik ve yapmak istedigim islere bir türlü baslayamama gibi problemlerim vardi. Terapiye giden bazi arkadaslarim vardi benzer sikayetler sebebiyle ve ben de cesaret edip baslamaya karar verdim. Bir suredir Enes beyden destek aliyorum ve hem farkindaligim hem de özguvenim artmaya basladi.
• Uzm. Kl. Psk. Enes Topuz • Bireysel Terapi •
Enes bey'e ile dişlerimi sıkma, sürekli kaygılı ve stresli olma sebebiyle başvurmuştum. Bir şeylerle yüzleşmek zor olsa da sonunda değiyor.
• Uzm. Kl. Psk. Enes Topuz • Bireysel Terapi •
Her şey hakkında çok fazla kaygılanmam konusunda çalışıyoruz Enes Bey’le. Süreç iyi ilerliyor.
C
c....a
Enes beyle çalışırken en çok hissettiğim şey içtenlikti. Seanslar boyunca hiçbir şey zorlama ya da kalıplaşmış gelmedi. Kendimle ilgili çok şey öğrendim. Kendime daha fazla değer vermeyi öğrendim. Sınırlar koymayı öğrendim. Ben burdayım demeyi öğrendim. Kendimi yeniden bulmak gibi oldu süreç.
d.....
Gelecek kaygısı için gittiğim ilk seanstı ve bu kadar rahat hissedeceğimi beklemiyordum. Enes Bey’in anlaşıldığımı hissettiren, sakin ve profesyonel bir yaklaşımı var. İçim biraz daha hafiflemiş şekilde çıktım. Sürecin devamında daha da iyi olacağına eminim.
h....y
Anksiyete sorunum için yardım alıyorum. Enes Bey ile sürece yeni başladım ve yanından gayet memnun ayrıldım ve sorunlarımın farkına varıyorum.
Ö
ö.....
Terapiye başlamadan önce aşırı obsesif kompülsif halim ve takıntılı düşüncelerim vardı. Enes beyle çok güzel bir süreç geçirdik. O günleri düşününce nasıl dayanmışım o halime diyorum. Şimdi çok iyiyim şükür.
• Uzm. Kl. Psk. Enes Topuz • Randevu •
C
c.....
Enes Bey'i buradan görüp ulaştım. İlk görüşmeden itibaren çok güven verdi ve sürece devam ediyoruz. Özellikle ilişkilerde kendimi ifade etmekte zorlanıyor oluşum, kafada kurduğum şeyler ve bazı kaygılarım hakkında çalışıyoruz. Uzun zamandır ertelediğim bir süreçti ve şükür ki doğru adımı atabildim. Çok memnunum.
• Uzm. Kl. Psk. Enes Topuz • Bireysel Terapi •
Bugün üçüncü seansımızı yaptık. Daha önceki dönemde aldığım terapilerde pek uyum sağlayamamıştım ama Enes bey’le olan görüşmelerde kendimi rahat hissediyorum, güzel bir iletişim kurduğumuzu düşünüyorum. Beni anlayabileceğini hissettim ve sanırım ilk olarak bu gerekliydi benim için. Şu anlık gayet verimli gidiyor süreç
• Uzm. Kl. Psk. Enes Topuz • Yetişkin Terapisi •
U
u.....
Psikiyatri doktoru terapi önerince arayışa girdim. Bir yakınımın vasıtasıyla Enes beye başvurdum. sürekli bir yorgunluk keyifsizlik ve bedensel ağrı şikayetlerim vardı. Terapi sürecinde aklımın ucundan bile geçmeyen şeyleri dert ettiğimi ve birçok şeyi bastırmış olduğumu fark ettim. Bir şeyleri anladıkça rahatladım sanki ve eskiden keyif aldığım şeyleri tekrar yapmaya başladım. İnsan kendin tanıdıkça neye takıldığını anladıkça birşeyler yokuna giriyor herhalde mesele bu. Enes beyin bu süreçteki yetkinliği gerçekten güzel
• Online Danışmanlık • Online Terapi •
Enes Topuz isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Enes Topuz, Psikoloji. Size Enes Topuz tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Çocuk Gelişim Testi, Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Bender Gestalt Motor Algı Testi, Gessell Gelişim Testi, Good Enough Zeka Testi, Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi), Porteus Labirentleri Testi, Psikoterapi, Bireysel Terapi.
Enes Topuz adresi nerede?Enes Topuz şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Cedit Mah. Goncagül Sokak No:14 d:5 Büyük Güler Apt Kocaeli
Adresine gitmek zorunda kalmadan Enes Topuz isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Enes Topuz uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Enes Topuz isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Enes Topuz, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Enes Topuz hangi dilleri konuşuyor?Enes Topuz ile İngilizce, Türkçe dilinde konuşabilirsiniz.
Enes Topuz isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Enes Topuz tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Enes Topuz hakkında ne düşünüyor?Toplam 16 hasta / danışan, Enes Topuz hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.