Engin Oral, İstanbul Bezmialem Vakıf Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı'nda profesör doktor olarak görev yapmaktadır. Uzmanlık alanları; endometriozis, üreme endokrinolojisi, in-vitro fertilizasyon (tüp bebek), polikistik over sendromu, menopoz, erken menopoz, kontrasepsiyon (doğum kontrol yöntemleri) ve endoskopik cerrahi (histeroskopi, laparoskopi)'dir.

Tıp eğitimini İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayıp, dönem üçüncülüğü ile mezun olduktan sonra  kadın doğum ihtisasını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde yapmıştır. 1993 yılından beri kadın hastalıkları ve doğum alanında çalışmakta olan Prof. Dr. Engin Oral 1997-2019 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’nda Üreme Endokrinolojisi / İnfertilite ve Tüp Bebek Anabilim Dalı'nda uzman doktor, başasistan, doçent doktor ve profesör doktor ünvanlarıyla görev yapmıştır. Post-doktoral öğrenimi için 1995-1996 yılları arasında Yale Üniversitesinde (New Haven, Connecticut, ABD) Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü'nde (Üreme endokrinolojisi bölümünde Aydın Arici MD ve David Olive MD'nin mentorluğu ile) bulunmuştur.

2016 yılından beri aktif yönetim kurulu üyesi olarak çalıştığı Avrupa Endometriozis Derneği'nin 2018-2020 yılları arasında başkanlığını yapmıştır. 2009 yılında Endometriozis ve Adenomiyozis Derneği Türkiye'yi kurmuş, kurucu başkanlık görevinden sonra hale derneğin aktif yönetim kurulu üyesi olarak çalışmaktadır. Yönetim kurulu üyesi olarak bulunduğu dernekler arasında, Türkiye Menopoz ve Osteoporoz Derneği, Türkiye Jinekoloji ve Obstetrik Derneği- İstanbul da mevcuttur. Prof. Dr. Engin Oral'ın Avrupa Endometriozis Derneği (EEL), Dünya Endometriozis Derneği (WES), Avrupa Menopoz ve Andropoz Derneği (EMAS) ve Uluslararası Menopoz Derneği (IMS) dahil olmak üzere 10'dan fazla profesyonel uluslararası derneğe üyeliği bulunmaktadır. Mart 2019'da Dünya Endometriozis Derneği elçisi seçilmiştir.

2012 yılında 2. Asya Endometriozis Konferansı'na başkanlık etmiş ve 2016 yılında ESHRE (Avrupa İnsan Üreme ve Embriyoloji Derneği), Endometriosis & Endometrium alt grubu tarafından düzenlenen 'Endometriozis ve Adenomyozis’te Tartışmalı Konular' kampüs sempozyumunda başkanlık yapmıştır. 2018 yılında 4.Avrupa Endometriozis Kongresi'nde (EEC) kongre sekreteri olarak, 2019'da ise 5.Avrupa Endometriozis Kongresi'nde dernek başkanı olarak görev yapmıştır.

Dr. Oral'ın, uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış 65'ten fazla makalesi ve yazarlığını yaptığı çok sayıda kitap bölümü vardır. Bir çok ulusal-uluslararası konferansta davetli konuşmacı olarak görev almıştır.

Yetişkin

Vali Konagi Cad. Saroglu Apt. No:83 Kat:3 D:10 Nisantasi, Şişli, İstanbul 34365

• Sigortası olan hastalar

Kadın Hastalıkları Ve Doğum Randevusu

• B

Üç yıllık evliliğim sürecinde bir kimyasal birde dış gebeliğim oldu . Engin hocamın yanına bir tavsiye üzerine gittim. Gittiğim bütün doktorlar bikornat uterus rahime sahip olduğunu söylediler. Fakat engin hocam bunun bir anomali olmadığımı rahimde kalın bir perde olduğunu ve çözümünün olabileceğinden bahsetti. Diğer doktorların yanından gözü yaşlı ayrılırken engin hocamın yanından çok mutlu ayrıldım . Tecrübelerine ve deneyimlerine sonsuz inanıp güvendiğim değerli hocam iyi ki sizi tanımışım.

• Engin Oral Nişantaşı Muayenehanesi Düşük  •

Engin Hoca ile yollarımızın kesişmesi endometriozis tanısı ile oldu. Mesleki bilgisi ve tecrübesi ile güvenli ellerde olduğunuzu hemen hissedersiniz. Üslubu, nezaketi, titizliği ve hastalarına karşı olan açık tavrı ile kendinizi gözü kapalı emanet edebileceğiniz harika bir hekimdir kendisi. İyi bir hekime denk gelmek en büyük şanstır kendisi de benim en büyük şansım oldu. Üstelik ekibide kendisi gibi şahane insanlardan oluşuyor. Hem mesleki hem insani yönleri bu kadar güçlü kişilere denk gelmek çok nadirdir. Siz ve sevgili ekibiniz iyi ki var hocam.

Sevgiler

• N

Çok detaycıyımdır ama gebeliğimde hiçbir şeyi araştırma ihtiyacı duymadım. Biliyordum ki hocam olabilecek tüm ihtimalleri en ince ayrıntısına kadar düşünürdü. Pandemide evden yalnızca muayeneler için çıkıyordum ve hocamın güler yüzü ve ekibinin ilgisi adeta terapi gibi gelirdi. Yoğunluğuna rağmen her detayı hatırlaması ve kendisine her zaman çok hızlı ulaşabilmem beni hep şaşırttı. Eşim de doktor ve telefona sık bakar ama Engin Hocama her zaman daha hızlı ulaşabiliyordum. Bu yoğunlukta tüm hastalarına aynı özen, şefkat ve titizlikle yaklaşması inanılmaz bir şey. Gebeliğimi huzurlu, güvenli ve çok mutlu yaşamamın en büyük sebebi Engin Hocamdır. Üstelik bu kadar tanınmış olmasına rağmen muayene ücretini herkesin ulaşabileceği seviyede tutacak kadar merhametli. Ne söylesem eksik kalır… İyi ki yolumuz kesişmiş, dilerim uzun yıllar sağlıkla nice aileye bizim yaşadığımız gibi tarifsiz mutluluklar yaşatır..

• Engin Oral Nişantaşı Muayenehanesi Kadın Hastalıkları Ve Doğum Randevusu  •

Engin hocamıza olan sevgimiz ve saygımızı kelimelere dökmek zor.Düşüklerimden sonra tekrar hamile olduğumu öğrendiğimin sabahı Engin hocaya gittim ve bana bütün risklere pıhtılaşma problemime , erken fark ettiği gebelik şekerime rağmen harika bir hamilelik geçirtti.her kontrol herşeye en baştan bakarak detaylıca size açıklıyor ve hayranlıkla dinliyosunuz herşey o kadar kontrolü altındaki sizin bir ilacı kaçta içiceğinizi bile düşünmenize gerek yok.Hastane doğum süreci ise ayrı bir hayranlık , inanılmaz bir planlama , hastanede olmasa bile hakimiyeti sürekli hissediyorsunuz hemşirelerle sürekli iletişimde ve birşey yapılcağı zaman Engin hoca bu şekilde istedi demeleri bile içinizi rahatlatıyor.Ve herkesin şaşırdığı anestezi etkisi geçti kalkıp yürüdüm ,ziyarete gelenler nasıl ayaktasın diye şaşırdılar. Ertesi gün tek başıma duşumu aldım canım doktorumun sihirli elleri sayesinde.İyi ki var , hep olsun.Bir kere kendinizi bebeğinizi teslim edin ve hamileliğin ve doğumun keyfini çıkarın :)

• Engin Oral Nişantaşı Muayenehanesi Kadın Hastalıkları Ve Doğum Randevusu  •

Geçen sene yıllardır ağrılarla boğuşuyorken öneri üzerine kendisi ile tanıştım. Muayene sonrası endometriozis olduğumu söyledi hastalığımın ne olduğu beni nelerin beklediğini ve tedavi sürecimi detaylı anlattı. Başta medikal tedavi uyguladı ancak ben bu tedaviye yanıtsız kalınca ameliyata karar verdik. İlk muayeneden ameliyat süresine kadar ilgili, titiz açık ve en önemlisi şeffaf bir şekilde yaklaştı. Şu an mı? kistlerim yok ağrım yok kontrollere devam… Evet bu hastalık benden güçlü evet su an başardık evet nüksedebilir bunların farkındayım hocam sayesinde bilinçliyim de ama artık kendimi bu yolculukta yalnız hissetmiyorum, görünmez bir güven elinin sırtımda olduğunu biliyorum. Hastalığın kendisi zor ama Engin Hocamla yollarımı birleştirdiği için iyi ki diyorum. Öyle bir enerjisi var ki görünce mutlu oluyor, sesini duyunca iyileşiyorum. Engin Hocam gerçekten görünenden fazlası. Hiçbir şeyiniz olmasa bile bir kez kontrol muayenesine gidin ne demek istediğimi anlayacaksınız

• Engin Oral Nişantaşı Muayenehanesi Endometriozis  •

engin hocayla yeni tanıstık bır ay oldu endometrıazıs var ve çocuk için başvurduk.çok ilgili çok yardımcı oluyorlar klınıktekı hemsıre olsun sekreter olsun hepsı cok cok ılgılı hocamız ayrıyeten ilgili zaten asla akılda soru bırakmıyor tek tek açıklıyor .birinci transfer olmadı hocamız amelıyat yaptı çok başarılı çok temiz de oldu zaten hoca çok pimpirikli çalıştığı için hiç soru kalmıyo insanda. ikinci transferimizi yeni olduk inşallah güzel sonuçlar görücez.

Merhabalar
    Yedi senedir çocuk istemi ile başvurduğum her yerde yanlış tedaviler, iletişim kurmakta problemler yanlış yönlendirmeler ve yanlış teşhisler ile hem bedenen hem psikolojikmen çok fazla yıprandık taki Engin hocam ile karşılaşana kadar kendimi ilk kez bir doktorun yanında güvende hissettim hastalığımı değil beni gördünüz dinleniz sözleriniz ilaçtan daha kıymetliydi psikolojikmen yorulan bir anne adayının ruhunu iyileştirdiniz
    tedavi süreci içerişinde bizimle her detayı konuşmanız ilgilenmeniz anlamadığımız şeyleri bıkmadan usanmadan tekrar tekrar anlatmanız bize o kadar iyi geldi ki sizi dinlerken bir doktorla değil yüreği ile işini yapan bir insanla konuştuğumuzu hissettik iyi ki varsınız iyi ki sizin gibi doktorlar hala var. Sürecimiz çok güzel ilerliyor ve güzel haberler alacağımıza inanıyorum. Sevgi ve saygılarımla sizi seviyoruz

• C

Sevgili Doktorum Engin Oral,
    Adenomyozis tanısıyla başladığım bu zorlu süreçte, histerektomi ameliyatım da dahil olmak üzere her aşamada yanımda oldunuz.
    Tıbbi bilginiz, sakinliğiniz ve güven veren yaklaşımınız sayesinde bu dönemi çok daha güçlü geçirebildim.
    İyi ki yollarımız kesişti.
    Saygı ve sevgilerimle,
    Candan

• Engin Oral Nişantaşı Muayenehanesi Laparoskopi Destekli Vaginal Histerektomi(Histerektomi)(Lavh)  •

• N

Kıymetli Engin Hocam,
    Engin hocamla yolumuz 2020 yılında kesişti ne mutlu bize işinin ehli bir doktora denk geldik hamileliğim boyunca hiç korkum olmadı sanırsam hocamla alakalı o kadar güven veriyor ki, hamileliyim çok güzel geçti şimdi 2. Bebeğime hamileyim ve yine Engin hocamla devam ediyoruz Allah onu başımızdan eksik etmesin dualarım onunla biz razıyız Rabbim’de razı olsun

• Engin Oral Nişantaşı Muayenehanesi Kadın Hastalıkları Ve Doğum Randevusu  •

Engin hoca kardesimin 12 yildir doktoru menopoz donemine girdigimden ve miyomlarimdan dolayi kendisine muayneye gittim cok ilgili hastasi ile doktor degil arkadas bizim ailecek cok guvendigimiz doktorumuz...