Meslek hayatına 2011 yılında Mecitözü İlçe Devlet Hastanesi’nde pratisyen hekim olarak başlamıştır. Ardından 2014-2015 yılları arasında Bingöl Kiğı Jandarma Komando Alay Komutanlığı’nda tabip teğmen ve revir baştabibi olarak görev yapmıştır. 2015-2016 yılları arasında hem Alaca hem de Mecitözü İlçe Devlet Hastanelerinde pratisyen hekimlik görevlerini sürdürmüş, aynı dönemde Mecitözü Devlet Hastanesi’nde başhekimlik görevinde de bulunmuştur. 2016-2017 yıllarında Bayat Devlet Hastanesi ve Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde görev almıştır. 2017 yılında genel cerrahi ihtisasına başlayarak 2023 yılına kadar aynı kurumda araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. 2023 yılında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinde Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ve Çocuk Cerrahisi rotasyon eğitimlerini başarı ile tamamlamıştır. Uzmanlık sonrası Hakkari Yüksekova Devlet Hastanesi'nde önce başhekimlik, ardından cerrahi uzmanlık görevini yürütmektedir.
EĞİTİM
Genel cerrahi uzmanı olarak görev yapmakta olan Op. Dr. Fatih Şahin, halen Liv Hospital Gaziantep Hastanesi’nde görevine devam etmektedir. 2011 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuş ve tıp doktoru unvanını almıştır. Uzmanlık eğitimini ise 2023 yılında Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda tamamlayarak genel cerrahi uzmanı olmuştur.
BİLİMSEL ÇALIŞMA – KONGRE – KİTAP BÖLÜMÜ – SÖZLÜ BİLDİRİ
Akademik gelişimine önem veren Dr. Şahin, birçok ulusal ve uluslararası kongre, sempozyum ve kurslara katılım sağlamıştır. Bunlar arasında Türk Cerrahi Derneği Temel Cerrahi Eğitim Kursu (2019), Ulusal Fıtık Kongresi (2021), Türk Kolon ve Rektum Cerrahisi Kongresi (2022), Uluslararası Endoskopik Laparoskopik ve Robotik Cerrahi Kongresi (2023) gibi önemli etkinlikler bulunmaktadır.
Klinik araştırmalar alanında da aktif görev almış olup birçok özgün çalışmada araştırmacı olarak yer almıştır. Bunlar arasında "Abdominal cocoon syndrome" olgusu, inkarsere hernilerde nötrofil-lenfosit oranı, inguinal herni acillerine COVID-19 pandemisinin etkisi, papiller tiroid kanserinde glikoz-lenfosit oranının prognostik değeri, pankreatik fistül oluşumu üzerine etkili faktörler ve kolon divertikülit relaps tahmininde kullanılan trombosit hacmi parametreleri gibi pek çok özgün konu yer almaktadır. Ayrıca doktora tezini akut divertikülit ile akut epiploik apandajit ayırıcı tanısında laboratuvar parametrelerinin rolü üzerine yapmıştır.
Ulusal ve uluslararası kitaplarda bölüm yazarlıkları da bulunan Dr. Şahin, 2020 yılında yayımlanan “Approach to the Patient with Soft Tissue Infections” ve 2024 yılında yayımlanan “Surgical Emergencies in Cancer Patient” başlıklı kitaplarda yer almıştır.
Bilimsel bilgi birikimini sözlü bildirilerle de paylaşan Dr. Şahin, 2019 yılında "Travmatik Diyafragma Rüptürlerinde Hitit Üniversitesi Deneyimi", 2021 yılında "COVID-19 Pandemisi Basınç Ülserlerini Ne Derece Etkiledi?", 2022 yılında "Laparoskopik Sleeve Gastrektomi", 2023 yılında "Laparoskopik Gastrektomi: Tek Merkezli Retrospektif Bir Çalışma" ve 2024 yılında "İntragastrik Balon Uygulaması Sonrası Gelişen Erken Dönem Perforasyon" başlıklı bildirilerle çeşitli kongrelerde sözlü sunumlar gerçekleştirmiştir.
- Sigortası olan hastalar
Gastrostomi
Hemoroidektomi Hemoroid Stapleri
Karaciğer Cerrahisi
Liv Hospital Gaziantep
Kolit Cerrahi (Ülseratif Kolit Cerrahi)
Kolon Ve Rektum Cerrahisi
Safra Kesesi ve Safra Yolları Cerrahisi
Splenektomi
R
r....o
Kendisi gayet ilgili, gerekli yönlendirmeleri yaparak şifa bulma sürecimizde bize yardımcı oldular.
a....k
Kılcal damarlarım patladı, ameliyat oldum. Ameliyatım iyi geçti. Benimle çok ilgilendi. Her aradığımda ulaşabiliyorum. Mesaj attığımda saat kaç olursa olsun cevap veriyor. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Şu an sağlık durumum iyi. Herkese tavsiye ederim.
Hocamız çok güler yüzlü ve ilgiliydi. Pilonidal sinüs şikayeti ile gitmiştim. Ameliyat öncesinde, sürecinde ve sonrasında bize anlatarak yardımcı oldu. Tavsiye ediyorum. Ameliyat esnasında çok rahatlatıcı, güler yüzlü ve açıklayıcı bir şekilde yaklaştı.
Doktora kıl dönmesi şikayeti için gittim. Fatih Bey anında teşhisi yaptı ve yapılacak her şeyi anlattı. İlk muayeneden itibaren, ameliyat süreci ve taburcu olana kadar sorduğum her soruya samimiyetle cevap verdi. Fatih Bey'i herkese tavsiye edebilirim.
m....
Mememde sürekli ağrı ve sertlik vardı granülamatöz mastit tanısı aldım ve memenim alınması gerektiği söylendi ama bn Hitit üniversitesinde Fatih hocama gittim artık bu hastalıkta meme alınmayacağını başka bir tedavi yöntemi olduğunu söyledi ve biyopsi yapıldı sonuç iki mememde duruyor doktor bey sayesinde
ay...l
Yıllardır hayatımın çilesi olan kıl dönmesi ve bağsurum için, şifayı hocam sayesinde buldum, allah razı olsun
Fatih Şahin isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Fatih Şahin, Genel Cerrahi. Size Fatih Şahin tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Abdominal Laparoskopi, Apse Insizyonu Ve Drenajı, Preoperatif Değerlendirme, Pankreas Cerrahisi, Kolostomi, Karaciğer Cerrahisi, Küçük Cerrahiler, Lazerle Fistül Ameliyatı, Hemoroidektomi Hemoroid Stapleri, Fıtık Ameliyatı.
Fatih Şahin adresi nerede?Fatih Şahin şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Abdulkadir Konukoğlu Cd. Seyrantepe NO:1 Gaziantep
Adresine gitmek zorunda kalmadan Fatih Şahin isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Fatih Şahin online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Fatih Şahin isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Fatih Şahin, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi.
Fatih Şahin hangi dilleri konuşuyor?Fatih Şahin ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Fatih Şahin isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Fatih Şahin tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Fatih Şahin hakkında ne düşünüyor?Toplam 6 hasta / danışan, Fatih Şahin hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Fatih Şahin hangi sigortaları kabul ediyor?Fatih Şahin tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
- Gaziantep bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Genel Cerrahlar
- Gaziantep bölgesinde Allianz Sigorta kabul eden Genel Cerrahlar