Kapadokya Üniversitesi, Psikoloji bölümünden mezun olmuştur. Lisans eğitimi süresince LÖSEV, TEMA, Kızılay gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak görev almış, sosyal sorumluluk bilinciyle mesleki gelişimini desteklemiştir. Üniversite yıllarında edindiği teorik bilgileri klinik stajlarla pekiştirerek bireylerle sağlıklı iletişim kurma, güven oluşturma ve terapötik ortamda etkin yaklaşım geliştirme konusunda önemli beceriler kazanmıştır.
Çocuk, ergen ve yetişkinlerle çalışma deneyimine sahip olmakla beraber, TMS Klinik, Edusa Psikoloji ve ÖzempatiÖzel Eğitim Merkezi gibi kurumlarda hem staj hem de çalışma süreçlerinde görev almıştır. Gönüllü stajında, bilişsel davranışçı terapi, şema terapi,cinsel terapi, EMDR ve çözüm odaklı terapi gibi alanlarda teorik ve pratik eğitimler almıştır.Her bireyin ihtiyaçlarına uygun terapi yaklaşımı sunmayı hedeflemektedir. Uzman öğretici kursunu başarıyla tamamlayarak özel eğitim alanında da aktif görev almış; bunun yanında Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Turna Dergisi başta olmak üzere çeşitli yayın organlarında yazıları yayımlanmıştır. Ayrıca bir yıl süreyle düzenli şekilde radyo programcılığı yaparak topluma psikoloji alanında katkı sunmaya devam etmiştir.
Psikolojiye olan ilgisini akademik bilgiyle birleştirip, bireylerin gelişimine katkı sunabilecek güvenli ve anlayışlı bir ortam oluşturmayı mesleki motivasyonunun temeline yerleştirmiştir. Her bireyin ihtiyaçlarına uygun yöntemler belirlemeyi ve esnek yaklaşımlar sunmayı hedeflemektedir. Şuan Heybe Danışmanlık Merkezi’ nde çocuk ergen alanında danışan alımı yapıyordur.
Staj Deneyimleri
- Özempati Özel Eğitim Merkezi
Katıldığı Eğitimler
- Çocuk Merkezli Oyun Terapisi
- Çocuk Değerlendirme Testleri
- Çocuk ve Ergenler İçin Psikolojik Sağlamlık ( ÇEPS)
- Çocuklarda Gözlemlenen Davranış Problemlerine Müdahale Yöntemleri
- İlişki Problemleri
- Motivasyon Eksikliği
- Fobiler
- Ağlama ve Öfke Nöbetleri
Heybe Psikolojik Danışmanlık Merkezi, Gevhernesibe, Çiçek Sk. Güçlü iz Plaza D:27/43, Kocasinan, Kayseri 38010
Ağlama ve Öfke Nöbetleri
Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri
Wisc-R-Çocuklar İçin Zeka Testi
Hasta
Yakınımın önerisi ile temizlik takıntısı ve türevi olan takıntılarım için gittim İrem hocama. Açıkçası çözebileceğimi düşünmüyordum. Çünkü şimdiye kadar bir çok yolu denemiştim. Ama iyi ki gitmişim. Artık eskiye göre oldukça azaldı ve kontrol altına alabiliyorum takıntılarımı. Karamsar değilim artık. Keşke daha önce gitseymişim dedim kendime. Profesyonel tutumu ile beni ve korkularımı anladı. Ilımlı yapısı için teşekkür ediyorum kendisine.
Psk. Fatma İrem Yıldırım
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Sağlıklı günler dilerim
Hasta
İrem hocama sosyal fobi ve buna eşlik eden kaygı problemlerim için gittim. Belli bir süreç sonrasında çevremin bile fark ettiği bir değişim yaşadım. Çok daha iyiyim. İnsanlar ile iletişim kurmaya bile korkarken, şuan yeni ilişkiler kurmak hoşuma gidiyor. İlişkilerim önemli ölçüde düzene girdi diyebilirim. Özgüvenim yerine geldi. Kaygılarım azaldı. Objektif tutumu ve samimiyeti çok rahat hissettiriyor. İrem hocamla beraber ilerlettiğimiz bu süreç farkındalığımı artırdı. Bir şeyler başardığımı hissediyorum. Teşekkür ederim
Psk. Fatma İrem Yıldırım
Değerli yorumunuz için ben teşekkür ederim. Sağlıklı günler dilerim
Kendimi çok çökkün, depresif hissettiğim bir dönemde İrem hanımla tanıştım. Dinleyiciliği gerçekten öyle iyi ki ilk seanslarda duygularımı dahi tam anlamıyla ifade edemezken, aşırı zorlanırken şuan anlatmak için seansları iple çekiyorum. Dinamikliği ve karşıdakini analiz yeteneği sayesinde yönelttiği sorular ile duygularımı tanıdım ve ifade etmeyi öğrendim. Neyi neden yaptığımı ve sorunlarımın kaynağını anlamamı sağladı. Gün boyu yataktan çıkamazken, öz bakımımı bile salmış bir durumdayken ve hiçbir şeyden zevk almayan bir durumdayken şuan yaşamanın bir tadı var. Kendime ve sevdiklerime zaman ayırmaktan zevk almayı uzun bir süre sonra tekrardan tattım. En azından nasıl mücadele edeceğimi öğrendim. Çok daha iyi hissediyorum. İrem hanıma teşekkür ediyorum.
Psk. Fatma İrem Yıldırım
İçten yorumunuz için teşekkür ederim. Sağlıklı günler dilerim.
Hasta
İrem hocam ile sürecime, bir yakınımın tavsiyesi üzerine başladım. Anksiyete sebebi ile başvurmuştum kendisine. Öncesinde yaşadığım ataklar, işlevselliğimi ve hayat kalitemi oldukça düşürüyordu. Hayata pozitif bakamıyordum. Şuan İrem hocam sayesinde yaşam kalitem gözle görülür bir şekilde arttı. Karamsarlığım geçti. Hayata çok daha farklı bakıyorum. İrem hocamın her şeyi teker teker açıklaması, ulaşılabilirliği, sabrı ve güleryüzlülüğü, seanslarda çok rahat olmamı sağladı. Emekleriniz ve ılımlı yapınız için teşekkür ederim hocam
• Heybe Psikolojik Danışmanlık Merkezi • Psikoloji Randevusu •
Psk. Fatma İrem Yıldırım
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Sağlıklı günler dilerim.
Fatma İrem Yıldırım isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Fatma İrem Yıldırım, Psikoloji. Size Fatma İrem Yıldırım tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Bilişsel Davranışçı Terapi, Aile Terapisi, Yetişkin Terapisi, Wisc-R-Çocuklar İçin Zeka Testi, Psikoterapi, Randevu, Aile İçi İletişim Sorunları, Online Terapi, Psikoloji Randevusu.
Fatma İrem Yıldırım adresi nerede?Fatma İrem Yıldırım şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Heybe Psikolojik Danışmanlık Merkezi, Gevhernesibe, Çiçek Sk. Güçlü iz Plaza D:27/43, Kocasinan Kayseri
Adresine gitmek zorunda kalmadan Fatma İrem Yıldırım isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Fatma İrem Yıldırım online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Fatma İrem Yıldırım isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Fatma İrem Yıldırım, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi.
Fatma İrem Yıldırım isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Fatma İrem Yıldırım bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Fatma İrem Yıldırım ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Fatma İrem Yıldırım hakkında ne düşünüyor?Toplam 4 hasta / danışan, Fatma İrem Yıldırım hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.