Ben Psikolog Gökçe Sakarya. Psikoloji lisans eğitimimi Yakın Doğu Üniversitesi’nde tamamladım ve aynı üniversitede Klinik Psikoloji yüksek lisans eğitimime devam etmekteyim.
Mesleki gelişimim kapsamında İzmir Psikoloji Enstitüsü bünyesinde eğitimlerimi tamamladım. Bilişsel Davranışçı Terapi alanında hem yetişkinlere hem de çocuk ve ergenlere yönelik eğitimler aldım. Bunun yanı sıra yetişkin Şema Terapi, çocuk ve ergen Şema Terapi, Kabul ve Kararlılık Terapisi ve Aile Danışmanlığı eğitimleri aldım. Farklı yaş gruplarına ve farklı başvuru nedenlerine yönelik aldığım bu eğitimlerle mesleki bilgi ve becerilerimi geliştirmeye devam etmekteyim.
Eğitim sürecim boyunca ruh sağlığı hastanesinde staj yaparak klinik ortamı yakından gözlemleme ve farklı psikolojik güçlüklerin değerlendirilme süreçlerine ilişkin deneyim kazanma fırsatı buldum. Bu süreç, psikolojik güçlüklerin her bireyde farklı biçimlerde ortaya çıkabileceğini ve psikolojik destek sürecinin kişinin ihtiyaçlarına göre şekillendirilmesinin önemini daha yakından görmemi sağladı.
Akademik çalışmalarım kapsamında “Sosyal Fobi ile Erteleme Arasındaki İlişkide Mükemmeliyetçiliğin Aracı Rolü” başlıklı yüksek lisans tezimi yazmaktayım. Tez çalışmam doğrultusunda sosyal kaygı, erteleme davranışı ve mükemmeliyetçilik arasındaki ilişkileri akademik düzeyde incelemekteyim.
Çalışmalarımda özellikle kaygı, sosyal kaygı, stres, erteleme davranışı, mükemmeliyetçilik, özgüven sorunları, ilişki güçlükleri ve duygu düzenleme alanlarına odaklanıyorum. Danışanlarımın yaşadıkları güçlükleri yalnızca görünen belirtiler üzerinden değil; düşünceleri, duyguları, davranışları, geçmiş deneyimleri ve güncel yaşam koşullarıyla birlikte ele almayı önemsiyorum.
Görüşme sürecinde danışanlarımın kendilerini yargılanmadan ifade edebilecekleri, anlaşılmış ve güvende hissedebilecekleri bir alan oluşturmayı önemsiyorum. Her bireyin yaşam öyküsünün, ihtiyaçlarının ve değişim sürecinin kendine özgü olduğuna inanıyorum. Bu nedenle süreci tek tip bir yaklaşımla değil, danışanın ihtiyaçlarını, yaş grubunu ve başvuru nedenini dikkate alarak şekillendirmeyi tercih ediyorum.
Benim için psikolojik destek süreci, kişinin kendisini daha yakından tanımasına, tekrar eden düşünce, duygu ve davranış örüntülerini fark etmesine, yaşadığı güçlüklerle daha işlevsel yollarla başa çıkmasına ve yaşamında sürdürülebilir değişimler oluşturmasına alan açan bir süreçtir. Bu süreçte danışanlarıma hazır cevaplar sunmak yerine, kendi ihtiyaçlarını fark etmelerine, güçlü yönlerini keşfetmelerine ve kendileri için anlamlı adımlar geliştirmelerine eşlik etmeyi önemsiyorum.
Davranış Bozuklukları
Çocuk ve Ergen Terapisi
Çözüm Odaklı Terapi
Görüşler yakında geliyor
İlk görüşü yazın
Psk. Gökçe Sakarya adlı sağlık profesyonelini ziyaret ettiniz mi? Ne düşündüğünüzü paylaşarak, diğer insanlara yardımcı olabilirsiniz.
Görüş ekleSıkça Sorulan Sorular
Gökçe Sakarya isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Gökçe Sakarya, Psikoloji. Size Gökçe Sakarya tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Psikoterapi, Bireysel Terapi, Yetişkin Terapisi, Evlilik Terapisi, Fobilerden Kurtulmak, Çocuk ve Ergen Psikolojisi, Davranış Bozuklukları, Çözüm Odaklı Terapi, Online Terapi.
Gökçe Sakarya adresi nerede?Gökçe Sakarya şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Kıbrıs Lefkoşa
Adresine gitmek zorunda kalmadan Gökçe Sakarya isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Gökçe Sakarya uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Gökçe Sakarya isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Gökçe Sakarya tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.