0850… Ücret öğren

Hatay’ın İskenderun ilçesinde doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi İskenderun’da tamamladıktan sonra psikoloji lisans eğitimimi Doğuş Üniversitesi’nde tamamladım. Üniversite hayatım boyunca çeşitli kulüplerde aktif rol alarak mesleki ve sosyal gelişimimi destekledim. Özellikle gelişim psikolojisine ilgi duyarak bu alanda çalışmalar yürüttüm ve kardeş okul projeleri kapsamında Türkiye’nin farklı illerinde, desteğe ihtiyaç duyan okullarda çocuklarla saha deneyimi kazandım.

Lisans eğitimim süresince iki farklı kurumda gönüllü staj yaparak klinik gözlem ve uygulama becerilerimi geliştirdim. İskenderun Adalet Sarayı’nda gerçekleştirdiğim stajda adli psikoloji alanındaki işleyişi gözlemledim; adli psikologların yürüttüğü seanslara katıldım ve grup terapilerinde yer aldım. İskenderun Devlet Hastanesi’nde yaptığım stajda ise yetişkin danışanlara uygulanan psikolojik değerlendirme süreçlerini gözlemledim; özellikle şizofreni ve diğer psikotik bozukluklara sahip bireylerle yürütülen çalışmalara eşlik ederek klinik deneyim kazandım ve terapötik etkinliklerde aktif rol aldım.

2023 yılında İstanbul Kent Üniversitesi Klinik Psikoloji yüksek lisans programını tamamlayarak uzmanlığımı klinik alanda derinleştirdim.

Mesleki gelişimim kapsamında;

Prof. Dr. Zümra Atalay’dan Mindfulness Temelli Stres Azaltma Programı (MBSR) eğitimini,

Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur’dan ve EABCT (European Association for Behavioural and Cognitive Therapies) standartlarında Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) eğitimini,

Doç. Dr. Çağdaş Öykü Meriç ve Dr. İbrahim Bilgen’den Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT) eğitimini,

Marmara Üniversitesi bünyesinde Aile ve Çift Terapisi eğitimini,

Mehmet Teber’den (Ahenk Psikoloji) Çocuk Merkezli Oyun Terapisi eğitimini tamamladım.

Ayrıca Bilginet Akademi tarafından verilen oyun terapisi, masal terapisi ve çocuklarla etkili iletişim eğitimlerini tamamladım.

Cinsel terapi alanında CİSED (Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği) bünyesinde eğitimimi tamamladım.

PsikoTerap-İST kurumundan Endüstri Psikolojisi eğitimini tamamladım ve MMPI uygulayıcı sertifikasına sahibim.

Anksiyete bozuklukları (panik bozukluk, obsesif kompulsif bozukluk, yaygın anksiyete, sosyal fobi, sınav kaygısı), travma sonrası stres bozukluğu, depresyon, ilişki ve bağlanma problemleri başlıca çalışma alanlarım arasındadır. Terapi sürecinde; bilimsel temelli, etik ve danışana özgü yapılandırılmış bir yaklaşım benimserim. Farklı terapi ekollerini bütüncül bir bakış açısıyla ele alarak her danışanın ihtiyacına özel bir süreç planlarım. Amacım yalnızca mevcut sorunları çözmek değil; danışanlarımın kendileriyle daha sağlıklı bir ilişki kurmalarını, duygusal dayanıklılıklarını artırmalarını ve yaşam kalitelerini sürdürülebilir şekilde yükseltmelerini desteklemektir.

Danışanlarıma Denizli’de yüz yüze ve online olarak psikolojik danışmanlık hizmeti sunmaktayım.

Online danışmanlık

Makaleler
Röportaj

Göksu Çolak Karalp

Ödeme yöntemleri

• Banka Havalesi

Görüşler

Hasta/danışanlar tarafından en çok bahsedilen

• Tedavinin/danışma sürecinin etkisi
  • Detaylı açıklamalar
  • Dakiklik

Kesinlikle tavsiye ederim bu randevular sayesinde hayatım o kadar düzene girdi ki uykum evliliğim aile hayatım hatta iş hayatım tavsiye ediyorum kesinlikle

• Online Danışmanlık Psikoloji Randevusu  •

• N

Tek seansta bile kafamdaki daginikligi topladı konu başlıkları halinde daha belirgin hala getirdi yoluma ışık tuttu

• Lotus Psikoloji - Göksu Çolak Karalp Psikoloji Randevusu  •

• R

Kendisiyle yürüttüğümüz süreçte en çok hissettiğim şey gerçekten anlaşılmak ve içsel olarak rahatlamak oldu. Empati gücü o kadar yüksek ki, en karmaşık ve ifade etmekte zorlandığım duygularımı bile rahatça paylaşabildim. Seanslar ilerledikçe kendimi daha iyi tanımaya, duygularımı çözümlemeye ve olaylara daha sağlıklı bir bakış açısıyla yaklaşmaya başladım. Bu süreç bana sadece anlık bir rahatlama değil, aynı zamanda kalıcı bir farkındalık kazandırdı.
    Her görüşmede kendimi değerli, güvende ve yargılanmadan kabul edilmiş hissettim. Yaklaşımı son derece profesyonel ama bir o kadar da insana dokunan, samimi ve içten. Bu dengeyi kurabilen bir uzmanla çalışmak gerçekten çok kıymetli.
    Seanslara gitmek benim için bir zorunluluktan çok, kendim için ayırdığım özel ve sabırsızlıkla beklediğim bir zaman haline geldi. Süreç boyunca bana kattıkları için Göksu Hanıma minnettarım. Psikolojik destek arayan herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

• Lotus Psikoloji - Göksu Çolak Karalp Psikoloji Randevusu  •

• F

Hayatın karmaşası içinde hissettiğim o sıkışmışlık hissini odaya girdikten belli bir süre sonra kaybediyordum. Bugün sebebini sanırım anladım. Sen bile kendini sürekli yargılarken her şeyin olması gerektiği gibi olduğunu hatırlatan, yargılamadan dinleyen ve sadece nedenini bulmanıza yardım eden bir insanla konuşmakmış. Var olduğunuz için sükran duyuyorum.

• Lotus Psikoloji  •

• T

Konuşmayı çok sevmeyen, içime kapanık, insanlara kolay ısınamayan biriyim. Cinsel sorunlarım hakkında birinden yardım istemekte benim için zor bir karardı. Göksu Hanım ile güzel bir iletişim kurduk. Seanslarda zorlandığım, kabullenmediğim zamanlarda oldu. Kendi bahanelerim ile o iletişimi kapatıp konuşmak istemediğim anlarda bile beni mücadeleye dahil edebildi. Çevreme tavsiye edebileceğim, araştıran, okuyan, izleyen toplumun farklı-aykırı katmanlarını da görebilen bir terapist olduğunu düşünüyorum. Farklı çevrelerde büyümüş, farklı hayat görüşleri olan insanları anlayabilen biri.
    Hayatımın her alanında fayda görmeye devam ediyorum.

•  •

• G

seanslarımızda ön yargılarımı yıkarak sorunlarıma çözüm aradı. Terapiler, 2. Seanstan sonra etkisini gösterdi, şuan kendimi iyi hissediyorum

• I

İnsanın,hayata dair anlam arayışı ile kendini arayışı arasında sıkışmış hissetmesi belki de hislerin en zorudur. Kendinize bile itiraf edemediğiniz duygu ve düşüncelerden kaçarken huzur bulduran sesiyle ‘burada her duyguya yer var’ cümlesiyle sizin hem zihninizi hemde kalbinizi yumuşatıp hayatınıza yeniden tutunmayı ve her güne mutlu uyanmayı sağlayan eşsiz bir insan.

• Online Danışmanlık  •

Psikoterpi sürecine dair önyargıları olan biriydim. Fakat Göksu hanım ile geçirdiğimiz bu süreç benim için o kadar verimli geçti ki tüm yargılarım kırıldı. Kaygı için başvurduğum süreci etkili bir terapiden sonra noktadık.

• Online Danışmanlık Online Terapi  •

Göksu hoca ile terapilere başladığımızdan bu yana kendimi çok iyi hissediyorum. Kullandığı yöntemler ile zamanla kendimi buldum, kendimi tanıdım, hayatımda bir şeylerin yoluna girdiğini hissettim ve tanık oldum.

• Online Danışmanlık Online Terapi  •

Lohusalık depresyonu geçirdiğim dönemlerde destekleyici ve bu süreçte yanımda oldu. Bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatmama yardımcı olduğu için çok teşekkür ediyorum.