2006-2012 yılları arasında GATA Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında uzman doktor olarak görev yaptım. 2012 tarihinde girdiğim doçentlik sınavında başarılı olarak doçent ünvanı kazandım. 2012-2021 yılları arasında GATA Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak görev yaptım. Bu zaman diliminde Tıp fakültesi dersleri ve tıpta uzmanlık öğrencisi eğitimleri verdim. Uzmanlık tezleri yönettim.
İlgi alanlarım Otizm Spektrum Bozukluğu, Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu, Özgül Öğrenme Güçlüğü (Disleksi), Zihinsel Gerilik, Konuşma Gecikmesi, Konuşma Bozuklukları, Çocukluk Çağı Kaygı Bozuklukları, Depresyon, Obsesif Kompulsif Bozukluk, Tik Bozuklukları, Davranışsal Sorunlar, Kardeş Kıskançlığı, Okula Uyum Güçlükleri, Akademik Başarısızlık, Ergenlik Dönemi Sorunlarıdır.
Tedavi sürecinde bilişsel ve davranışçı temelli psikoterapileri, gerekli koşullarda ilaç tedavisini tercih ediyorum. Aileyi bir bütün olarak ele alıp değerlendirmeyi çok önemserim. Gerektiğinde ebeveyn danışmanlığı da tedavi sürecimin önemli bir parçası olmaktadır.
Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan 24 makalem, ulusal hakemli dergilerde 20 makalem bulunmaktadır. Davetli konuşmacı olarak uluslararası bilimsel kongrelere 4 kez, ulusal bilimsel kongrelere 8 kez katıldım. Türkçe bilimsel kitaplarda 4 kitap bölümü yazdım. 23, 24, 25 ve 26. Ulusal Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Kongrelerinde Düzenleme Kurulu üyeliği yaptım. 2014-2016 yılları arasında Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneğinde Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptım. Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği üyesiyim. İyi düzeyde İngilizce bilmekteyim. Evli, 2 çocuk babasıyım.
- Gelişim Bozuklukları
- Uykusuzluk (İnsomnia)
- Yaygın Anksiyete Bozukluğu
- Dehb
- Hiperaktivite
Kızılırmak Mahallesi Dumlupınar Bulvarı 1443. Cadde No:9A Kat:4 D:99 (YDA CENTER ), Çankaya, Ankara 06510
- Sigortası olan hastalar
Kızılırmak Mahallesi Dumlupınar Bulvarı 1443. Cadde No:9A Kat:4 D:99 (YDA CENTER ), Ankara
Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri
Moxo Dikkat Ölçme Testi
Otizm Değerlendirme Ölçeği
Otizm Görüntüleme Ve Tanısı
Doç. Dr. İbrahim Durukan Muayenehanesi
Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi)
Psikiyatrik İlaç Tedavisi
Çocuk ve Ergen Terapisi
Öğrenme Bozukluğu Belirti Tarama Testi
İlişki Ölçekleri Anketi
n....
hocamız ile yollarımız tamamen tesadüfen kesişti o günden sonra da gerçekten hayatınızda büyük kolaylık ve ilerleme oldu,konuya yaklaşımı aceleye getirmeyişi ve çözüm odaklı sakince ilerlemesi bizi umduğumuzdan daha güzel sonuç almamızı sağladı. Çocuğumda dikkat eksikliği sorunu vardı, hocamızın tavsiyeleri ve müdahalesiyle şu an çok farklı yerdeyiz.
fe...ş
Hocamız degerli bilgi ve deneyimlerini bizimle paylasti.tespitleri cok kiymetli oldu bizim icin.
• Doç. Dr. İbrahim Durukan Muayenehanesi • Normal Randevu •
C
ca...a
İbrahim hocamıza gittik. Kendisi son derece bilinçli eğitimli dikkatli bir hoca. Çocuğumuzda dikkat eksikliği yada otizm vs gibi korkuyorduk ama bunların olmadığını bizleri rahatlattı. Her çocuğun yaramazlık dönemi olduğunu bizleri rahatlattı. Kardeş kıskançlığı ,kural koyma konusunda bizlere yardımcı oldu. Kendisi çok güleryüzlü bir hoca. Çocuk içinde gerçekten çok faydalı olacağını düşünüyorum . Biz gerçekten seans sonrası kendimizde daha iyi bir ebeveyn olmak için bilgi edindik bir çok konuda
• Doç. Dr. İbrahim Durukan Muayenehanesi • Çocuk ve Ergen Psikolojisi •
Ö
öz....
İbrahim hocaya 7 yaşındaki oğlum için gittik. İyi ki de bulmuşuz kendisini. Bu süreçte yönlendirme ve destekleriyle sorunsuz ilerliyoruz. Süreçleri hem kendisi hem de Ayça hocamız yakından takip ederek biz ebeveynlere ve çocuklarımıza rehber oluyorlar. Kısa sürede rehberliklerinin ve desteklerinin sonuçlarını olumlu olarak aldık. Destekleri için sonsuz sevgiler.
m....s
İbrahim Hocamıza kızımın dikkat eksikliği tedavisi ve ergenlik sorunları gibi sebeplerle birçok uzmandan sonra son umut olarak gitmiştim.Bende yorumları okuyarak geldim ve kaygılıydım ama hocamız gerçekten işinde İYİ bunu tedaviye cevap alınca çok daha iyi anlayacaksınız.Saygılar ve hürmetler...
• Doç. Dr. İbrahim Durukan Muayenehanesi • Ergen Terapisi •
d.....
Biz tavsiye üzerine İbrahim hocamız ile yollarımız kesişti iyikide kesişmis diyorum nokta atışı yapan süslü kelimeler kullanmadan neler yapılabilir yada yapmam gerekiyor konu hakkında yönlendirmesi ve oğlumun İbrahim hocadan öncesi ve sonrası arasında çok fark var bunu net görebiliyorum oğlumun rahat olması benimde rahat olmamı sağlıyor alanında çok donanımlı ve tecrübeli hocam hem bana ve oğluma rehber olup yol gösterici olmuştur.
Ş
şn...k
Sevgili İbrahim Durukan hocamızla yolumuz iki ay önce kesişti. 20 aylık bebeğimizle ilgili bazı endişlerimiz oluştu. İlk gittiğimiz gün tanıyı aldık . İbrahim beyin güven veren yaklaşımı bu süreçte hayatımızı kolaylaştırdı.iyiki karşılaştık kesinlikle çocuğunuzla ilgili aklınızda bir soru varsa hiç tereddüt etmeden giceğiniz bir adres. Bugün gittiğimiz ikinci randevumuzda doğru yerde olduğjmuzu tekrar gördük .bugün yanından çok mutlu ve umutlu ayrıldık.
• Doç. Dr. İbrahim Durukan Muayenehanesi • Otizm Değerlendirme Ölçeği •
İbrahim Hocam'a tavsiye üzerine başvurduk ve 8.siniftaki çocuğum için bugüne kadar yanitlayamadigimiz bütün soruların cevabını kendisinde bulduk.İyi ki yollarımız kesismis
eb...n
Alanında çok donanımlı ve tecrübeli değerli hocam, bize ve çocuğumuza rehber olup yol gösterici olmuştur. Çocuk gelişiminde yaşanan zorluklarda bir uzmandan yararlanmanın önemini hocamız sayesinde daha iyi anlamış olduk.
• Doç. Dr. İbrahim Durukan Muayenehanesi • Randevu •
n....)
Büyük kızımda problem vardı. Tanısını kendisi koydu. 11 yıldır beraberiz. Disleksi, dikkat eksikliği ve hiperaktivite vardı. Doğru bir yöntemle ilerledik. Özel eğitim aldı ve ilaç tedavisi ile devam ettik. Şu an çok iyi. Düzenli bir şekilde takip edildi, seanslara katıldık. İbrahim Bey mükemmel bir insan. Doktorluğu ve kişiliği çok iyi. Her şeyi detaylı anlatıp yönlendiriyor. Küçük kızımda da problem var. Görüştük kendisiyle. Farklı illerden yanına gidiyoruz. Hiç bırakmadık ve çok memnunuz.
İbrahim Durukan isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?İbrahim Durukan, Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi. Size İbrahim Durukan tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Otizm Görüntüleme Ve Tanısı, Çocuk Gelişim Testi, Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Bender Gestalt Motor Algı Testi, Benton Görsel Bellek Testi, Draw A Person, Gessell Gelişim Testi, Good Enough Zeka Testi, Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi).
İbrahim Durukan adresi nerede?İbrahim Durukan şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Kızılırmak Mahallesi Dumlupınar Bulvarı 1443. Cadde No:9A Kat:4 D:99 (YDA CENTER ) Ankara
Adresine gitmek zorunda kalmadan İbrahim Durukan isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda İbrahim Durukan online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda İbrahim Durukan isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?İbrahim Durukan, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi.
İbrahim Durukan hangi dilleri konuşuyor?İbrahim Durukan ile İngilizce, Almanca dilinde konuşabilirsiniz.
İbrahim Durukan isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?İbrahim Durukan tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar İbrahim Durukan hakkında ne düşünüyor?Toplam 29 hasta / danışan, İbrahim Durukan hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
İbrahim Durukan hangi sigortaları kabul ediyor?İbrahim Durukan tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
- Ankara bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Çocuk Psikiyatristleri
- Ankara bölgesinde Allianz Sigorta kabul eden Çocuk Psikiyatristleri