Dil ve Konuşma Terapisti Kemal Colay 2006 yılından bu yana İzmir Alsancak‘ta dil ve konuşma bozukluğu olan bireylere (çocuk-ergen, yetişkin) değerlendirme, terapi, danışmanlık hizmeti vermektedir. Merkezinde kanıta dayalı bilimsel yöntemler uzmanlar tarafından, etik kurallar temelinde uygulanmaktadır. Kemal COLAY Dokuz Eylül Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’ndan(2003) mezun olduktan sonra, Anadolu Üniversitesi Dil ve Konuşma Bozuklukları Anabilim Dalı’nda Dil ve Konuşma Bozuklukları yüksek lisans programını tamamlayıp(2006), Uzman Dil ve Konuşma Terapisti unvanını almıştır.

• Sigortası olan hastalar

Kazımdirik, 296/1 Sk. No:11, Bornova, İzmir

• Sigortası olan hastalar

Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu

Makaleler
Röportaj

Kemal Bey'i eğitimcimiz tavsiye etmişti. Oğlum kendini ifade edecek kadar konuşuyordu ama içinde hep bir şiddet meyli mi aynı zamanda çok hassas duyarlı bir tarafı vardı. İçinde derinde bir yerlerde onda bir şeyleri fark etmediğimi biliyordum, bu yüzden Kemal Bey'in görüşü benim için çok önemliydi. Tahmin ettiğim gibi de geçti süreç. Oğlum yaşadığı cerrahi müdahalelerin onda bıraktığı duygusal hasar vardı ve ben onu oyun oynarken bile kısıtladım, doğruyu öğretmeye çalıştım ama Kemal Bey ona fırsat tanımamı, içindeki var olan öfke duygusunu da kendi alanı olan oyunla dışa vurmak istiyorsa vurmasına izin verip bunu yumuşakça karşılamam gerektiğini ve ona nasıl yaklaşmam gerektiğini bana gösterdi. Bu çocuklar için en önemlisiydi bize söylenen tanılar etrafın kalıplaşmış fikirlerinden ise çocuğun duygusunun önemli olduğunu anladım. Eğer çocuğunuzla ilgili en ufak bir iletişim sorunu yaşadığınızı (duygusal olarak) düşünüyorsanız, muhakkak Kemal Bey'le tanışmanızı tavsiye ederim.

• D

Başka bir danışanın tavsiyesi üzerine başladık.
    Geç konuşma nedeniyle başvurduk. Normalde kızım yabancılara özellikle doktorlara karşı çok mesafelidir, yanına yaklaştırmaz, ama Kemal Bey'e ilk seansta sarıldı, oyunlar oynadı; sanki çok iyi tanıdığı biriyle vakit geçiriyor gibiydi. Çok eğlendi, çok mutluydu orada olmaktan. Diğer seanslara giderken de Kemal Amca'ya mı gidiyoruz diyerek bütün yolu büyük bir heyecanla gittik. Kemal Bey'le anne-babasıyla olduğu kadar rahat, huzurlu ve mutlu. Kızıma ruhsal olarak çok iyi geldi. Daha önce de dil gelişimiyle ilgili birebir eğitimler aldı, ancak hep zorla götürdük ve seansları genellikle ağlayarak bitirdi. Kemal Bey o kadar naif ve kızımın duygularını o kadar iyi anlayıp eşlik ediyor ki olmayan amcası oldu.
    Çok memnunuz, zevkle tavsiye ediyoruz.

• B

Kızım otizm tanısıyla gelişim geriliği var. Tavsiye üzerine kendisine başvurduk. 3 sene önce de gitmiştik, eski danışanıyız. Tekrar başladık. Seanslarımız gayet güzel geçiyor. Biz çok memnunuz kendisinden.

•  •

Bebeğimin fevri çıkışları için başvurduk. 2 seans gittik, sürece devam ediyoruz. Biz gayet memnunuz. Seanslardan olumlu sonuçlar almaya başladık. Kemal Bey çok iyi, pozitif, sakin bir uzman. Çocukların dilinden anlıyor. Bizleri şaşırtan yöntemleri oldu. Çok memnunuz kendisinden.

• G

Oğlum bazı harfleri çıkartamıyordu. Bu sebepten dolayı başvurduk. Online üzerinden görüşüyoruz, yaklaşık 7-8 aydır terapi alıyoruz. Olumlu sonuçlar aldık. Uzmanımız da iyi gittiğini söylüyor. Kemal Bey'i işinin ehli diye tercih ettik. Çocuklara yaklaşımı iyi, mesleğini güzel yapıyor, çok memnunuz. Başarılı bir terapist.

•  •

Oğlumun gecikmiş konuşması için başvurduk. 1 aydır gidiyoruz, sürecimiz çok güzel geçiyor. Floortime eğitimi alıyoruz. Duygusal tarafını geliştirmeye çalışıyor. Bizler de derslere giriyoruz. Çok iyi ilerliyoruz. Uzmanımız donanımlı, bilgili ve tecrübeli. Çocukların psikolojisini çok iyi biliyor. Çok memnunuz kendisinden.

• F

Tavsiye üzerine 4-5 seanstır gidiyoruz. Oğlumda konuşma geriliği var. İletişim konusunda baya ilerleme kaydettik. Sadece oğluma değil bize de destek oluyor. Sürecimiz iyi geçiyor. Aradığımda ulaşabiliyorum. İlgili ve alakalı bir uzman.

•  •

Kızımda gecikmiş konuşma var mı diye danışmak istedim. Seansa gittik, gecikmiş konuşma yok ama oyun oynama becerilerinde aile yetersiz dedi. Bunun için biz destek aldık. Kemal Bey ilgili ve aileyi destekleyici bir uzman. Ben memnun kaldım.

•  •

Oğlumun zihinsel geriliği ve otizm benzeri davranışları vardı.4 yıl boyunca Kemal beye gittik ilk yıl haftada 3 seans aldık.İnanılmaz faydalı oldu oğluma.Bana da ,oğluma karşı davranmam gerektiğini öğrendim kemal beyden.Bizi Bateriye yönlendirdi.Bateri sayesinde başka bir çocuk oldu .hala daha Bateriye gidiyor şu an 19 yaşında davranışlarında ne kadar olumlu yön varsa Kemal beye borçluyuz .Her geçen yıl çok daha iyi hale geliyor.

• Fazi Dil ve Konuşma Merkezi Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu  •

Bizde kemal beye 1 ay oldu başlayalı o kadar ilgili ve bı o kadar da sorularımızı cevaplıyor bizi aydınlatıyor oğlum iletişim başlatmadigi için başvurduk konuşmadığı için ve bu zaman diliminde bile o kadar farketti ki gelişimi kendisine çok memnunuz

• Fazi Dil ve Konuşma Merkezi Gelişimsel Dil Geriliği Terapisi  •