0850 333 0388 Ücret öğren

Dil ve Konuşma Terapisti Kemal Colay 2006 yılından bu yana İzmir Alsancak‘ta dil ve konuşma bozukluğu olan bireylere (çocuk-ergen, yetişkin) değerlendirme, terapi, danışmanlık hizmeti vermektedir. Merkezinde kanıta dayalı bilimsel yöntemler uzmanlar tarafından, etik kurallar temelinde uygulanmaktadır. Kemal COLAY Dokuz Eylül Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’ndan(2003) mezun olduktan sonra, Anadolu Üniversitesi Dil ve Konuşma Bozuklukları Anabilim Dalı’nda Dil ve Konuşma Bozuklukları yüksek lisans programını tamamlayıp(2006), Uzman Dil ve Konuşma Terapisti unvanını almıştır.

Yetişkin

• Nakit

Kabul edilen sigortalar

• Diğer (İade)

Görüşler

Hasta/danışanlar tarafından en çok bahsedilen

• Detaylı açıklamalar
  • Randevuya katılım
  • Tedavinin/danışma sürecinin etkisi

bü...v

Kemal Bey’le ilk tanıştığımız andan beri herkesin üstüne bastıra bastıra kullandı ve hani çok yaralayacak o sözleri kullanmadan otizm kelimesini özellikle bana çocuğumun farkındalıklarını hayata bakışını ne kadar özel olduğunu hem hissettirdi hem de sözel olarak fazlasıyla dile getirdi her ne kadar eğitimci de olsam yaklaşmam gerektiği konusunda maalesef yetersiz kalan taraflar vardı Kemal bey bu konuda çok büyük bir titizlikle şahane bir üslupla bizlere neler yapmamız gerektiğini ve bu süreçte nelere dikkat etmemiz gerektiğini çok güzel ifade etti kızımın hem Kemal beyle yollarının kesişmesini bir şans olarak görüyorum kızım adına hem de bu süreçteki gelişimine çok büyük katkıları olacağına eminim mesleğinin ve ünvanının hakkını veren nadir isimlerden olduğu için kendisi ayrıca takdir edilmeli

• Fazi Dil ve Konuşma Merkezi Randevu  •

b....t

Oğlum Aras’ın gelişim sürecinde Kemal Colay hocamızla çalışma fırsatı bulduk. Zor ve sabır gerektiren bu süreçte her zaman ilgili, özverili ve umut veren yaklaşımıyla yanımızda oldu. Aras’ın ihtiyaçlarını doğru analiz ederek ona özel bir program hazırladı ve aileyi sürecin her aşamasına dahil etti.
    Kemal Hocanın en önemli farkı, çocuğa hem fiziksel hem de zihinsel gelişimi birlikte ele alan bütüncül bir yaklaşımla yaklaşmasıdır. Kullandığı yöntemler klasik yöntemlerin ötesindedir. Bu sayede Aras’ın hem fiziksel becerilerinde hem de dikkat, katılım ve genel gelişiminde belirgin ilerlemeler gözlemledik.
    Alanında çok değerli bir uzmandır ve aileyi de sürecin aktif bir parçası hâline getirerek bilgi ve deneyimini büyük bir özveriyle paylaşmaktadır. Benzer süreçlerden geçen tüm ailelere gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum.

• Fazi Dil ve Konuşma Merkezi DIR Floortime  •

• K

k.....

Tanıdığımız andan itibaren çok doğru bir yere geldiğimizi ve bunu yaparkende aynı zamanda nasıl yapılacağını da öğreten çok değerli bir kurumda bulunmaktan mutlu ve huzurluyuz.

• Fazi Dil ve Konuşma Merkezi Otizme Bağlı Konuşma Bozuklukları Terapisi  •

e....a

İlgi ve alakasından dolayı kemal hocamızdan çok memnun kaldık

• D

de....

Kemal Bey, hayatımızda en çok önemi olan kişilerden biri, net o kadar net ki, güven veren ki, korkmayın der gibi, olağan bunlarEtiket yok, sevgi var, anlayış varÇocuk bu, geç açan çiçek gibi der, açacak merak etmeyin, anlamaya çalışın yeterzaman verin yeşerir o… Katkısı inanılmazBaşka şehire taşındık, ismi var büyük gururla, burada destek aldığımız sevgili öğretmenlerimiz kendisinden eğitim almışBilmeyen yokBizim videolarla, fotoğraflarla, başımıza gelen hikayelerle hep hala ve her zaman fikrini sorduğumuz, bizi hiç bırakmayan, İzmir’e gittiğimizde koştuğumuz, çok değerli uzmanımız, yolumuza her daim ışık oldunuz, oluyorsunuz, var olun, hep minnetle

• Fazi Dil ve Konuşma Merkezi DIR Floortime  •

bu....

Kızım 5 yaşından beri konuşma güçlüğü yaşıyor. Kekemeliği için Kemal Bey ile 3 yakın bir süre görüşme yaptık. Kemal Bey’in kızıma yaklaşımı o kadar kızımı o kadar iyi hissettirdi ki oyun oynarken, konuşurken kızım doğallıkla her türlü duygusunu Kemal Bey ile paylaşmaya başladı. En önemlisi Kemal Bey kızıma durumunun kendi suçu olmadığını, bunun bir bozukluk olmadığını anlatarak KENDİSİYLE BARIŞMAAINI sağladı. Ve kekemelikle o kadar barıştı ki yüzlerce kişi karşısına sahneye bile çıktı. Her zaman sakin, güven veren, işinde çok iyi, biz anne baba olarak da bizi rahat hissettiren bir konuşma terapisti.

• O

o.....

Kemal Bey ile kızımızın konuşmasını desteklemek için çalışmaya başlamıştık ama süreçte sadece kızımıza değil bize de çok destek oldu. Ebeveynlik endişelerimizi güvenle yatıştırdı. Okula uyum sürecinde de yardımcı oldu.

ba...

3 yasinda tek bir kelimesi olmayan oglum icin gittik Kemal Bey'e. Degerlendirme seansinda, doldurmus oldugumuz upuzun formdaki her cevabimiza hakimdi. Orda yazan hic bir seyi sormadi. Hem profesyonellik hem sefkatin ayni bunyede olmasi cok kiymetli. Aylar sonra ilk seansa basladigimizda yine onceden dosyamizi okumustu ve yine orda yazan hic bir seyi sormadi. Bunu ozellikle belirtiyorum, cunku cok onemli.
    Cogu aile gibi yanlis yonlendiren uzmanlar arasinda savrulduk uzun sure. Aylardir onun rehberligiyle ilerliyoruz. Ebeveyne rehberlik edince cocuktaki degisim inanilmaz oldu.
    Kemal Bey'in cocuklarimiz icin cok buyuk bir sans oldugunu dusunuyorum. Bizim yolumuza isik oldu, Oglumun da cok sevdigi oyun arkadasi.

bi...r

Gönül rahatlığıyla danışmanlık alabilirsiniz. Çok profesyonel alanına çok hakim hocamız.

• başka bir yer Diğer  •

a....p

Kemal bey ile arkadaşımın tavsiyesiyle yollarımız kesişti. İlişki odaklı yaklaşıma sahip olması ve açıklamalarıyla ebeveynlere yol göstermesi farkındalığımızı artırıyor ve oğlumuzu daha iyi tanımamızı ve desteklememizi sağlıyor. Çocukluğa bakış açısı sayesinde oğlumuzun duygusal sosyal gelişimi için uygun tutumu sergilemeyi öğreniyoruz.

• Fazi Dil ve Konuşma Merkezi Randevu  •