Hakkımızda

Selvi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri -Ankara

Hakkımızda

Selvi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri, 2006 yılından bu yana özel gereksinimli çocuklara ve bireylere yönelik eğitim ve rehabilitasyon hizmetleri yürütmektedir.

Merkezimizde dil ve konuşma terapistleri, odyologlar, psikologlar ve uzman öğreticiler görev yapmaktadır. Eğitim ve destek süreçleri bireysel değerlendirme sonuçlarına göre planlanmaktadır.

Hizmet Alanları

Merkezimizde aşağıdaki alanlara yönelik değerlendirme ve eğitim çalışmaları yapılmaktadır:

• Özgül öğrenme güçlüğü

• Dikkat alanına yönelik değerlendirme ve destek çalışmaları

• Konuşma gecikmesi ve akıcılık bozuklukları

• Dil ve konuşma bozuklukları

• Otizm spektrum bozukluğu

• Duyusal düzenleme alanında çalışmalar

• Hafif düzeyde zihinsel yetersizlik

• Oyun terapisi uygulamaları

• Psikolojik ve eğitsel değerlendirme testleri

Özgül Öğrenme Güçlüğü Çalışmaları

Disleksi, disgrafi ve diskalkuli alanlarında yapılandırılmış eğitim programları uygulanmaktadır. Eğitim planlamaları bireysel ihtiyaçlara göre düzenlenmektedir.

Kullanılan programlardan bazıları:

• Disleksi Müdahale Programları

• Fotoğrafik Tanıma Temelli Okuma Yöntemi

• Okuduğunu Anlama Programları

• Fonolojik Temelli Yazma Çalışmaları

• Matematik becerilerine yönelik yapılandırılmış eğitim programları

Dikkat Alanında Çalışmalar

Dikkat alanına yönelik değerlendirme süreçlerinde standart ölçme araçları kullanılmaktadır. Eğitim planlamaları bireysel değerlendirme sonuçlarına göre düzenlenmektedir.

Okul Öncesi Çalışmalar

Okul öncesi dönemde gelişimsel değerlendirme ve erken okuryazarlık alanlarına yönelik çalışmalar yürütülmektedir. Program içerikleri değerlendirme sonuçlarına göre planlanmaktadır.

Otizm Spektrum Bozukluğu Alanında Çalışmalar

Otizm spektrum bozukluğu alanında Floortime, ABA ve ergoterapi temelli eğitim uygulamaları bireysel değerlendirme doğrultusunda planlanmaktadır. Aile bilgilendirme süreçleri yürütülmektedir.

Psikolojik ve Eğitsel Değerlendirme Testleri

Merkezimizde çeşitli psikolojik ve eğitsel ölçme araçları uygulanmaktadır. Bunlar arasında:

• WISC-IV, WISC-R

• Stanford-Binet

• MOXO Dikkat Testi

• LD Özgül Öğrenme Güçlüğü Bataryası

• AGTE

• Metropolitan Okul Olgunluğu Testi

• Diğer gelişimsel değerlendirme testleri

Her birey için bireyselleştirilmiş eğitim programı (BEP) planlaması yapılmaktadır.

daha fazla Hakkımızda
Uzmanlık alanlarımız

Bağlıca Mahallesi Şht. Harun Turak Caddesi No:1/A, Etimesgut 06790

T

Aselya hocam 3 yaşındaki kızımın ilk defa aile bireylerinin dışında başkasıyla iletişim kurabilmesinde bize çok yardımcı oldu.Derslerimiz halen devam etmektedir.Bizim gibi konuşmada gecikme ve duymada eksikligi olan çocukların adapte olmasında cok katkısı bulunmaktadır.

• Ody. Aselya Kocamüminler DIR Floortime  •