Kl. Psk. Kubilay Bayram

Psikoloji · Daha fazla

Bursa 1 adres

Klinik Psikolog & Psikoterapist Kubilay Bayram,
2017 yılında Hacettepe Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimini FSMV Üniversitesi Klinik Psikoloji bölümünde ‘’Travma Sonrası Stres Bozukluğu Tedavisinde Bilişsel Davranışçı Terapi ve Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme (EMDR)’’ ile tamamlamıştır.

Eğitim hayatı süresince, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda, Ankara Üniversitesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastanesi’nde ve Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde stajlar yapmış ve Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Topluluğu’nun yönetim kurulu üyesi olarak çeşitli kongreler, seminerler ve çalışmalar organize etmiştir.

Lisans eğitiminden sonra aynı yıl Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışmaya başlamış ve bu süreçte ergen, yetişkin ve çiftlere yönelik psikolojik değerlendirme ve danışmanlık hizmetinin yanı sıra çeşitli eğitimler ve seminerler düzenlemiştir. İlerleyen süreçte hastaneden ayrılarak bireysel olarak danışan kabulüne başlamıştır.

2020 yılında 2 ay boyunca Bulgaristan’da yer alan bir rehabilitasyon merkezinde dezavantajlı gruplarla ve 2023 yılında 1 ay boyunca Moldova’da Ukraynalı mülteci çocuk ve ergenlerle gönüllü olarak çalışma imkanı bulmuştur.

Bilişsel Davranışçı Terapi, Aile Danışmanlığı, EMDR, Şema Terapi, Sanat Terapisi, Psikodinamik Terapi gibi çeşitli alan içi eğitimler alarak kendisini psikoterapist olarak geliştirdiği eğitim sonrası süreçte, öğrendiklerini paylaşma düsturu içerisinde çeşitli seminerler, eğitimler, kamplar ve atölye çalışmaları düzenlemiştir. Bunların yanısıra EMDR eğitimini, Avrupa EMDR Derneği onaylı ‘’EMDR I. Düzey Uygulayıcı’’ ünvanı ile Davranış Bilimleri Enstitüsü’nden almıştır.

Kendini keşfetme, tanıma ve yeniden inşa etme sürecinin yanında temel olarak;

Depresyon, Anksiyete ve Kaygı Bozuklukları, Evlilik ve İlişki Problemleri, Öfke Problemleri, Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB), Fobiler, Panik Atak ve Panik Bozukluk, Travma Sonrası Stres Bozukluğu, Kişilik Bozuklukları, Yeme Bozuklukları, Cinsel Bozukluklar, Davranış Bozuklukları ve Ebeveyn Danışmanlığı alanlarında yetişkinler ve çiftler için profesyonel olarak hizmet vermektedir.

Temel bilişsel yaşam becerilerinin psikoterapi dışında herkes için erişilebilir olması gayesiyle, son dönemlerde tiyatro, sanat terapisi ve psikolojiyi harmanladığı atölye çalışmaları ve kamplara yönelmiştir. Güncel olarak ‘’Şimdi! Burada! Sahne!’’ isimli bir Mindfulness Doğaçlama Atölyesi ve ‘’Duyguların Kulis Arkası’’ isimli Duygusal Farkındalık ve Doğaçlama Atölyesi düzenlemeye devam etmektedir. 2025 yazında Nesin Matematik Köyü’nde ‘’Duyguların İzinde’’ isminde bir eğitim ve deneyim kampı düzenlemiştir. Bununla beraber toplumda psikoloji okuryazarlığını arttırmak amacıyla ‘’Ruhkurtaran’’ isimli bir psikoloji gösterisi ile sahne almaktadır.

Yetişkin (İlgili adreslerde)
Çocuk (İlgili adreslerde)

Online danışmanlık

Uzm. Kl. Psk. Kubilay Bayram

Bursa, Bursa

• Sigortası olan hastalar

• B

Aşamadığım problemleri hayatıma son vererek çözmeyi düşündüğüm bir dönemde Kubilay Bey'den terapi seansları almaya başladım. Empatisi ve samimiyetine rağmen profesyonel yaklaşımı seansları güvenli bir alana çeviriyor. Aşamayacağımı düşündüğüm dağ gibi problemlerimin doğru açıdan tuttuğu ışıkla minik çakıl taşlarına dönüştüğü bu serüvenin sonunda hayata dair yeni planları olan, kendini yeniden keşfeden, rengini kaybetmiş hayatımın yeniden cıvıl cıvıl renklere büründüğünü gören biri olarak yazıyorum. Kendisiyle yollarımız iyi ki kesişmiş. Gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

• Online Danışmanlık Online Terapi  •

“Bir yıl önce terapiye başladığımda kafamın içi gürültüydü. Ne hissettiğimi bilmiyor, neden böyle hissettiğimi anlayamıyordum. Bugün kendimi daha sakin, daha net ve daha güçlü hissediyorum. Bu değişim kendiliğinden olmadı elbette. Terapistim gerçekten dinleyen, anlayan, güven veren ve doğru yerlerde doğru şekilde yönlendiren biri. Yargılamadan, acele ettirmeden, ezbere cümleler kurmadan… İnsanı olduğu yerden alıp daha sağlam bir yere taşıyan bir süreçti benim için. Hayatımda ilk kez iç dünyamın bu kadar düzenli ve anlaşılır olduğunu hissediyorum. İyi ki yollarımız kesişmiş. Kendine gerçekten iyi gelmek isteyen herkes için çok kıymetli bir tercih.

• Online Danışmanlık Online Terapi  •

Kubilay hoca ile sadece 1 kere gorusme firsatim oldu ozel sebeplerden devam edemedim ama kendisi terapi almak isteyenlere onerdigim birisi ben memnun kalmistim ilgili oldugunu ve etkin dinleyici oldugunu dusunuyorum . Arkadas tavsiyesi ile gorusmustum. Konu ne ise geregini yapip ustunde durabilecek birisi.

• Uzm. Kl. Psk. Kubilay Bayram Online Terapi  •

• B

Terapi sürecim tahmin ettiğimden çok daha etkili ve dönüştürücü geçiyor. Başlarken bu kadar kısa sürede bu kadar farkındalık kazanabileceğimi düşünmemiştim. Seanslar sırasında kendimi anlaşılmış hissediyorum; Süreç ilerledikçe hem düşünce biçimimde hem de günlük hayatımdaki tepkilerimde somut değişimler fark ettim. Kendisini kesinlikle tavsiye ederim.

• Online Danışmanlık Online Terapi  •

Kubilay Bey den uzun süredir terapi aliyorum. Kendisi bana umut ve özfarkindalik kazandirdi. Her defasinda duygu ve dusuncelerimi cok rahat bir sekilde ifade edebiliyorum :) . Terapi icin iletisim kurdugum da kendisinden kisa sürede geri dönüs aliyorum . En zor dönemimde tesadüfende olsa Kubilay Bey ile iyi ki tanistim diyorum . Terapilerime memnuniyetle devam edecegim …

• P

İnsan anlaşılmadığı yerde yavaş yavaş eksiliyor. Sanki kelimeleri kendi içine düşüyor, sesi yankısız kalıyor.
    Beni dinleyişiniz yalnızca bir meslek pratiği değil; varlığıma tanıklık ediş gibi. Yargılamadan, etiketlemeden, “yanlış” demeden… Ama yanlışı fark ettirecek kadar net, incitmeyecek kadar şefkatli.
    Bazen tüm dünya seni anlamıyormuş gibi gelir. O an birinin sakin bir sesle “buradayım” demesi, insanın içindeki dağınık parçaları toplar. Kendime bile göstermediğim şefkati, kendi iç sesimi inşa edebilmem için bana hatırlattınız.
    Yol göstermek bazen yön tarif etmek değildir; insanın kendi yolunu görebilmesini sağlamaktır.Düşünmenin, durmanın, hissetmenin ve en önemlisi insanın kendine dürüst olmasının değerini hatırlattınız.
    Geleceğin inşa edilen bir şey olduğunu, kader diye kabullendiğim pek çok şeyin aslında seçimlerimle şekillendiğini sizinle anladım.
    Hayatımda iz bıraktınız.

İyi ki varsınız.
    Sevgilerimle..

• D

Kubilay bey ile bir yılı aşkın süredir terapi sürecindeyim. Terapiye başlarken çok zorlanan, önyargılı, güven problemi olan ve uzun yıllardır sağlık sorunlarıyla mücadele eden biriyim. Bu nedenle bir uzmana güvenmek benim için hiç kolay olmadı. Kendisi sabırlı, yargılamayan ve alan tanıyan yaklaşımıyla zaman içinde konuşabilmemi sağladı. Zorlandığım anlarda acele etmeden, sabırla yanımda durması, profesyonelliği ve empatisi benim için çok kıymetli. Benim gibi güvenmekte ve konuşmakta zorlanan birini bile güvende hissettirdiği için minnettarım.

• Ş

Kubilay hocam ile çalışmak, zihnimin içinde bir rehberle yürümek gibi. Online seanslar olmasına rağmen o aradaki ekranın varlığını hiç hissetmiyorum. Aksine kendi evimin konforunda bu kadar derin bir bağ ve güven kurabilmek benim için çok değerli. Olaylara bakış açısı o kadar taze ve nokta atışı ki, bazen tek bir sorusuyla haftalarca süren düşünce blokajlarımı dağıtabiliyor. Her seanstan daha hafiflemiş ama aynı zamanda daha farkında biri olarak ayrılıyorum. Sürece hakimiyeti, dijital platformu kullanmadaki profesyonelliği ve danışan takibi konusundaki titizliği takdire şayan. Nerede olursanız olun, mesafeleri hissetmeden profesyonel destek almak istiyorsanız Kubilay hocam kesinlikle doğru isim

• B

Kubilay bey, alanında çok yetkin, aynı zamanda insani tarafı çok güçlü bir psikolog. Kendimi ilk günden beri güvende hissediyorum ve her seanstan yeni bir farkındalıkla çıkıyorum. Gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.