1980 yılında Tıp Fakültesinden mezun oldu, 1985 yılında Göğüs Hastalıkları Uzmanı, 1989 yılında Doçentlik ünvanını aldı. 1995 yılında Profesör kadrosuna atandı. 1994 yılında göğüs hastalıkları uzmanlarının meslek örgütü olan Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği Merkez Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Yönetimde 25 yıl çalıştı ve dokuz yıl başkanlık görevinde bulundu. Aynı zamanda Konya Veremle Savaş Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. Bu görevi çerçevesinde 100 yataklı Göğüs Hastalıkları Hastanesi yapılması ve Selçuk Üniversitesi'ne hibe edilmesine öncülük yaptı. 2015 yılında KOAH Hastaları Derneği'ni kurdu ve halen başkanlık görevini sürdürüyor. Eylül 2020 tarihinde üniversiteden emekli oldu ve sonrasında İstanbul VM Medicalpark Maltepe Hastanesi kadrosuna katıldı.

Dernek çalışmaları:
Türk Toraks Derneği Kurucu Üyesi
Türk Toraks Derneği İç Anadolu Şubesi Kurucu Başkanı
Göğüs Hastalıkları Uzmanlık Derneği Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) yönetim kurulu üyeliği (25 yıl).
TÜSAD Merkez Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı (3 yıl)
TÜSAD Merkez Yönetim Kurulu İkinci Başkanlığı (3 yıl)
TÜSAD Merkez Yönetim Kurulu Başkanlığı (3 yıl).
TÜSAD Akademi Kurucu Başkanlığı (3 yıl).
TÜSAD Merkez Yönetim Kurulu Denetleme Kurulu Başkanlığı (3 yıl)
TÜSAD Merkez Yönetim Kurulu Denetleme Kurulu Üyeliği (3 yıl)
TÜSAD Onur Kurulu Üyesi
Konya Veremle Savaş Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve İkinci Başkanlığı (15 yıl).
KOAH Hastaları Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı (Görevine devam ediyor).

Editörlükler:
Türk Toraks Derneği Eğitim Kitapları Serisi Editörü.
Selçuk Üniversitesi Tıp Dergisi Baş Editörü.
TÜSAD Solunum Dergisi (şimdiki adı Eurasian Journal of Pulmonology) Baş Editörü.
TÜSAD KOAH Bülteni Editörü.
Müller'in Akciğer Hastalıkları (Çeviri Editörü)
Akciğer Grafisi Anlamak (Çeviri Editörü)
Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği Göğüs Hastalıkları Kitabı Editörü

Yetişkin

Cevizli Mahallesi Bağdat Caddesi No:547, Maltepe 34846

• Sigortası olan hastalar

Göğüs Hastalıkları Randevusu

Makaleler
Röportaj

• D

Mecit Hocamı doktor takviminden olumlu yorumlardan tercih ettim. Kendisi konusunun duayeni ve hastası ile kurduğu iletişimle fark yaratan bir doktor. Uzun süredir devam eden öksürüğüm için detaylı tetkik ve tanı ile alerjik astım tedavisine yönlendirdi.Hasta korkularını anlayan ve benim gibi zor bir hastaya dahi gönül rahatlığı verebilen bir doktor kendisi, diğer bazı doktorlar gibi hiçbir ticari amacı bulunmamakta ve gereksiz hiçbir tetkik talep etmemektedir. Hocamı tanıdığım için kendimi aşırı şanslı hissediyorum

• VM Medical Park Maltepe Hastanesi Alerjik Hastalıklar  •

• .

Eşimin yaklaşık 1 haftadır geçmeyen öksürük krizi ile ilgili uygulamış olduğu tedavi yöntemiyle iyileşmesini sağlayan sayın hocamıza göstermiş olduğu ilgi, alaka ve hoşgörülü yaklaşımı nedeniyle saygı ve şükranlarımı sunarım.

• M

Son birkaç aydır yaşadığım çeşitli sağlık sorunları nedeniyle birçok farklı branşta doktora başvurdum. Yapılan tetkik değerlendirmeler sonucunda pulmoner emboli (akciğerde pıhtı) tespit edildi ve bu nedenle Mecit Hoca’ya yönlendirildim.

Mecit Hoca, hem tanının tamamiyle netleştirilmesi hem de tedavi sürecinin planlanması konusunda son derece açıklayıcı ve yol gösterici oldu. Hastalığımın ciddiyetini sakin ve net bir şekilde anlatarak, bu süreçte neler yapmam gerektiği konusunda beni ayrıntılı biçimde bilgilendirdi.

Tıbbi bilgisi ve tecrübesi kadar, insani yaklaşımı da çok kıymetli. Özellikle mesai saatleri dışında şahsi telefonundan bana ulaşarak test sonuçlarını paylaşıp bilgilendirmesi, verdiği değeri fazlasıyla hissettirdi. Böyle zorlu bir dönemde Mecit Hoca gibi bir gerçek bir hekimle karşılaşmak benim için büyük bir şanstı.

• VM Medical Park Maltepe Hastanesi Diğer  •

Prof. Dr. Mecit Süerdem

Benim ile yaşadığınız sizi mutlu eden hekim hasta ilişkisi ile ilgili duygularınızı aktardığınız için çok teşekkür ediyorum.

• M

Sayın Mecit hocamızı babamın kovit geçirdiği süreçte tanıdık. Hocamızın hastaya yaklaşımı, konuya hakimiyeti ve teferruatlı muayenesi sonucu babamın ayrıca akciğer sertleşmesi sorunu olduğunu öğrendik. Yaşadığımız o anki endişe ve kaygılarımızı kendisinin uygulamış olduğu tedavi süreci ile babam her geçen gün çok daha iyi duruma ulaştı. Hocamıza gittiğimizde 72 olan oksijen satürasyonu şu an 95-96 seviyesinde. Her aramamızda sonsuz sabır ve özveri ile bizi dinleyip aydınlatarak çok yardımcı oldu. Kendisine bu vesile ile buradan sonsuz sevgi, saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

• VM Medical Park Maltepe Hastanesi Randevu  •

Prof. Dr. Mecit Süerdem

Minnet duygularınızı bu sistemden paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum.
    Sevgilerimle.

• B

Mecit hocama minnet borçluyum. Bir yıl önce kendisine kronik öksürük şikayetiyle gitmiştim. Daha öncesinde çok doktor gezmeme rağmen öksürüğüme çözüm bulanamamıştı. Mecit hocam sayesinde geçti. Kendisi işini aşkla yapan elinden gelenin fazlasını sunan beyefendi kişiliğiyle örnek olan bir hekim. Bana olan empatik yaklaşımını asla unutmam. Tanıştığımız için şanslıyım. Ailesiyle birlikte güzel bir hayatı olması dileğiyle. İyi ki varsınız hocam.

• VM Medical Park Maltepe Hastanesi Randevu  •

Prof. Dr. Mecit Süerdem

Olumlu yorumlarınız için çok teşekkürler. Ben muayenehane hekimi değilim. Ancak hastaların beni öğrenmesi ve başvurmaları amacıyla uzun süredir bu sitede sayfamı devam ettirdim.

• G

Hayatımda tanıdığım en muhteşem doktor.Alerjik astım sebebiyle gitmediğim yer kalmadı ,alerjik astım hastaları bilir oldukça hayat konforu düşüren bir hastalıktır .Mecit hoca hayat konforumu değiştirdi diyebilirim gönül rahatlığıyla .Hem akademik anlamda oldukça bilgili,hem de yanında doktor gelmiş gibi tedirgin olmuyorsunuz .Sevgisini ve bilgisini bolca paylaşan bir hekimimiz

Prof. Dr. Mecit Süerdem

Hakkımdaki yorumlarınız, güzel sözleriniz için çok mutlu oldum çok teşekkürler, sevgiler.

• G

Ben Konyadan 30 yasında sol pnömoni olan küçüklükten gelen astım ve 7 yasında mecit hocanın önerisiyle sol akcigeri alınan hastasıyım 2015 e kadar hiçbir sıkıntım olmadı 2015te agır zatürre geçirdim bir çok hastane ve doktor gezdikten sonra mecit hocamla yıllar sonra yollarımız kesişti 18 gün yatıs ve tedaviden sonra önce Rabbimin sonra mecit hocamın sayesinde tekrar hayata tutundum o kadar ilgili ve moral vererek yaklaşımını hayatım boyunca hiç bir zaman unutmayacağım. 2020 yılına kadar kontrol altında idim sağlığım çok iyidi mecit hoca gittikten sonra son 2 yıldır çok sıkıntılar çekiyorum.Allah sizden razı olsun

• başka bir yer Diğer  •

Prof. Dr. Mecit Süerdem

Biz hakkımızda yorum yapan hastalarımızın kimliklerini bilemiyoruz. Ancak hastalık hikayenizden sizi çok net hatırladım. Tekrar rahatsızlanmanıza üzüldüm. Size yardımcı olabilmek için lütfen benim ile iletişime geçin.

• B

19 yaşında alerji teşhisi aldım. Yaklaşık 13 yıl boyunca yani neredeyse 33 yaşına kadar alerjiyle mücadele ettim hastalıklarla çok sınandım, en son 2019 yılında mikrobik zatüree oldum. 2023 yılına kadar alerjik reaksiyonlarım hep tekrar etti mutlaka her sene hayat kalitem düşüyordu. 2023 de Mecit hoca işe tanıştım. Mecit hoca tüm bu hastalıklara çare olan ilaçları buldu. İki kedim olmasına rağmen iki yıldır tek bir alerji belirtisi göstermedim üstelik tedavinin yan etkisi de yok. Her zaman verdiği tedaviye ve görüşlerine çok güvendiğimiz bir doktor bulmak çok zor. Tedavi seçimini dahi titizlikle yapan harika bir doktor. Mecit Hocam iyi ki varsınız.

Prof. Dr. Mecit Süerdem

Güzel sözleriniz ve yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum.

Mecit Hocam alanında çok bilgili ve aynı zamanda çok ilgili bir hekim.Sayedinde sigarayı bıraktım

Prof. Dr. Mecit Süerdem

Yorumunuz için çok teşekkürler. Hastalarım sigarayı bıraktığında sanki ben bu bağımlılıktan kurtulmuş kadar seviniyorum.

• M

Değerli hocamızla tesadüfen randevu alıp giderek tanışma fırsatı buldum. Tüm tecrübeleriyle en ince ayrıntısına kadar bilgi verip ilgileniyor hastalarıyla. Babam koah hastası, hocamıza onu da götürdüm ve daha tedaviye başlamadan muayene sırasında kendisini daha iyi hissettiğini söyledi Mecit hocamızın pozitif ve içtenliğini görünce. Kesinlikle bir hekimden çok daha fazlası, ne desem az kalır. Kendimizi sayesinde şanslı hissediyor, hocamıza görevinde sağlık dolu nice seneler diliyoruz.

Prof. Dr. Mecit Süerdem

Güzel düşünceler ve beni onurlandıran görüşleriniz için çok teşekkürler. Babanıza çok selamlar.
    Sitenin kuralları gereği sizin kimliklerinizi bilmiyoruz. Bu nedenle tekrar muayenenizde bilgilendirirseniz sevinirim. Böylece bizzat teşekkür etme şansım olacaktır.