Dr. Mehbube Tuncer 2003 yılında Dil Konuşma Terapistliği alanında lisans eğitiminin ardından Başkent Üniversitesinde Konuşma ve Ses Bozuklukları yüksek lisansını tamamlamıştır. Daha sonra Üsküdar Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümünde doktora eğitimini tamamlayarak doktor dil ve konuşma terapisti ünvanını almıştır.
Aldığı eğitimlere ek olarak, özel gereksinimli çocuklar (Otizm Spektrum
Bozuklukları, Gelişimsel Bozukluklar, Down Sendromu, İletişimle ilgili zorluklar) için geliştirilmiş
etkileşim temeli bir yaklaşım olan DIR Floortime modelini öğrenmiş ve gerekli eğitimlerini
tamamlayarak DIR Floortime Expert Eğitim Lideri unvanını almıştır.21 yıllık kariyer hayatında akademisyen, eğitimci ve terapist olarak aktif şekilde çalışmaktadır.
Mehbube Tuncer'in çeşitli ulusal ve uluslararası yayınlarının yanı sıra, çocuklarda dil ve konuşma gelişimini desteklemeye yönelik ebeveynler ve uzmanlar için hazırladığı "Konuşma Yolculuğum" kitabı, konuşma sesi bozukluklarına yönelik hazırladığı “Oynuyorum Eğleniyorum Doğru Söylüyorum” adlı kitabı, fonolojik farkındalık çalışmalarına yönelik “Kelimelerin Oyunu Hecelerin Uyumu” adlı bir eğitim seti ve çocukların öğrendikleri konuşma seslerini genelleyebilmeleri, bir başka ifadeyle, farklı ortamlarda kullanabilmeleri amacı ile hazırladığı “Kelimelerin Yarışı” adlı bir kutu oyunu bulunmaktadır. Mehbube Tuncer çalışmalarına Ankara'da kurmuş olduğu "Mehbube Tuncer Dil ve Konuşma Merkezi'nde devam etmektedir.
Terapi Kitapları:
1. Tuncer M; Konuşma Yolculuğum. Sola Unitas Yayınları; Ankara; 2021
2. Tuncer M; Kelimelerin Yarışı. Detay Yayınevi; Ankara; 2019
3. Tuncer M; Özcebe E. Oynuyorum Eğleniyorum Doğru Söylüyorum. 2.baskı. Detay
yayınevi; Ankara 2016.
4. Tuncer M; Kelimelerin Oyunu Hecelerin Uyumu. Edukids Yayınevi; İstanbul; 2013
5. Tuncer M; Özcebe E. Oynuyorum Eğleniyorum Doğru Söylüyorum. Detay Yayınevi;
Ankara 2012.
6. Mansurova M; Okul Öncesi Çocuklarda Kekelemenin Oyunlarla Ortadan Kaldırılması.
Kızıl Dağ Yayınevi, Nahçivan 2007.

Hilal Mahallesi 701. Sokak 13/5, Çankaya, Ankara 06530

• Z

ehbube hanımla tavsiye üzerine tanıştık.Kisa zamanda çok çabuk gelişmeler katettik.oglum okula başladığında kesinlikle yalnız sınıfa girmiyordu benden ayrilamiyordu.konusmasi kısıtlıydı kendini ifade edemiyordu.hem yaklaşımı hem de eğitimiyle kısa sürede aştık bu durumu gittiğimizde oğlum elinden tutup hadi gidelim diyordu.cok sicakkanli bu işi sadece para için yapmayan özverili çocuğu takip eden aileyle iyi iletişim kuran biridir. .

• Mehbube Tuncer Muayenehanesi Dil Terapisi  •

Mehbube Tuncer hocamız ve ekibi ile tavsiye sonucu tanıştık. Kızımın konuşması yaşına göre olması gerekenden daha azdı. Hocamızla da bu konuda mutabık kaldık ve seansları başladık. Neredeyse 3 Ay oldu ve ilk seans ile yapmış olduğumuz son seans arasında oldukça fark var. Bu gibi durumlarda hiç beklemeye gerek yok bence bir uzmanla mutlaka görüşmek danışmak lazım. Mehbube hocamızın cocuklara yaklaşımı ve iletişimi inanılmaz güzel ve seansların kızım için çok keyifli geçtiğini bekleme salonunda beklerken duyabiliyorum. Biz yolun yarısından çoğunu bitirdik sanırım, hatta bazen keşke daha erken gelseydik diyorum.

• Mehbube Tuncer Muayenehanesi Gecikmiş Konuşma Terapisi  •

• H

Uzman tavsiyesiyle gittik. Ben de doktor takvimini inceledim, gitmeye karar verdim. Oğlumun kekemelik sorunu için başvurdum. İlk online üzerinden görüştük, durumunda artış olunca yüz yüze görüşmek istedi. Toplamda 5 seanstır gidiyoruz, yüz yüze görüştükten sonra olumlu sonuçlar almaya başladık. Mehbube Hanım muhteşem birisi. İşini ticaret olarak yapmıyor, mesleğini güzel icra ederek ilerliyor. Güler yüzlü bir uzman, biz çok memnunuz. Böyle sorun yaşayan herkes gitmeli.

• N

Oğlum bazı harfleri söyleyemediği için gittik. 4 seans oldu, online üzerinden seanslara katılıyoruz. Harfleri çıkartmaya başladı. Akıcı konuşmada sorun yaşıyor, bunun üstünde çalışıyoruz. Her aradığımda ulaşabiliyorum. Mehbube Hanım işinde iyi bir uzman, bundan şüphem yok. Çocuklara karşı açık birisi ve sempatik. İletişim kurma konusunda da iyi, biz memnunuz.

• T

Hocamızdan memnunum. Yaklaşık 4 aydır hocamızla terapiye gidiyoruz. Gayet olumlu sonuçlar alıyoruz. Cümlelerini daha düzgün kuruyor, etkinliklerde daha fazla yapmak için gayretli oluyor. Kelime dağarcığı arttı ve konuşması değişti. Çok sevecen, çok tatlı, çok hoş bir bayan. Çocuklara karşı çok sevecen, işini özveriyle yapan bir bayan.

• F

Çocuğumun otizm tanısı var ve konuşmuyor. Tavsiye üzerine Mehbube Hanım'a ulaştık. 6 aydır devam ediyoruz. İlerleme kaydediyoruz. Mehbube Hanım'ın ilgisinden ve bizi yönlendirmesinden çok memnunuz. Çocuklarla iletişimi çok güzel. Benim de neyi ne şekilde yapmam gerektiği konusunda uygulamalı olarak gösteriyor.

• I

Çocuğumuzda konuşma isteksizliği vardı. Arkadaşımızın tavsiyesi üzerine Mehbube Hanım'a ulaştık. 8 aydır devam ediyoruz. Olumlu bir süreç yaşıyoruz. Memnunuz. Mehbube Hanım konusuna hakim bir uzman. Danışana karşıda güven veren bir yapısı var.

•  •

Oğlum için başvurduk. Bazı harfleri çıkartamıyordu ve karıştırıyordu. 2.5 ay gittik. Olumlu sonuçlar aldık. Mehtube Hanım işinin ehli. Fayda gördük. İlgili bir uzman. Seanslar tamamlandığı sürece iyi sonuç alınabilir.

• K

Down sendromlu oğlum için başvurduk. Konuşma güçlüğü çekiyordu. 5 senedir birlikteyiz. Konuşması artık çok güzel. Süreç güzel geçiyor. Kendisinden memnunuz. Her zaman kendisine ulaşabiliyoruz. Randevu konusunda da hiçbir sorun yaşamıyoruz. Her zaman destek oluyor. Oğlum da kendisini çok seviyor.

• U

Mehbube hanım ile 1 yıl önce tanıştık. Oğluma bir sesinin olduğunu öğretti,ilgisi,sevgisi ve emeği için çok minnettarız.. iyi ki alanında tecrübeli ve iyi bir ekibi olan Mehbube hanımla yollarımız kesişti.Artık sadece oğlumun öğretmeni değil güvendiğimiz ve saygı duyduğumuz bir insana dönüştü. Daha ne kadar yolumuz var birlikte bilmiyorum ama önerebileceğim bir eğitmen…
    Çocuklara karşı sevgi dolu ve biz ailelere olan tutumları gayet güzel
    Her şey için minnettarız Mehbube Hanım ve Ekibine.

• Mehbube Tuncer Muayenehanesi Dil Terapisi  •