6 Şubat depremi sonrası gönüllü olarak psikososyal destek sağlayarak kriz ve travma müdahalesinde deneyim kazandım. Psikolojik ilk yardım teknikleri uygulayarak bireylerin duygularını düzenlemelerine yardımcı oldum, travma sonrası stres tepkilerini tanımladım ve dayanıklılıklarını artırmaya yönelik çalışmalar yaptım. Grup destek oturumları düzenleyerek topluluk temelli dayanışmayı güçlendirme konusunda da önemli deneyimler edindim.
Özel bir eğitim kurumunda psikolog olarak çalışırken, ergenlerle bireysel ve grup danışmanlıkları yürüttüm. Akademik kaygı, sınav stresi, motivasyon eksikliği gibi konularda destek sağlayarak gençlerin kendilerini daha iyi tanımalarına ve duygusal süreçlerini yönetmelerine yardımcı oldum. Bu süreçte ailelerle de iş birliği yaparak ebeveynlerin çocuklarını daha iyi desteklemeleri için rehberlik ettim.
Sosyal sorumluluk bilinciyle kar amacı gütmeyen derneklerde aktif olarak gönüllü çalışmalara katıldım. Kriz anlarında hızlı organizasyon ve ekip içinde liderlik becerileri geliştirme konusunda değerli deneyimler kazandım.
Şu anda profesyonel kariyerime Dilge Psikoloji’de devam ediyorum ve bütüncül terapi yaklaşımıyla danışanlarıma en iyi şekilde destek olmayı hedefliyorum. Empati, güven ve kişiye özel yaklaşımla herkesin kendini iyi hissedebileceği bir terapi süreci sunmayı amaçlıyorum.
- Depresyon
Destekleyici Psikoterapi
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite
Dinamik Psikoterapiler
Dilge Psikoloji
Duygu Odaklı Terapi (EFT)
Duygu Tanıma Testi
Dilge Psikoloji
Duyu Bütünleme Terapisi (Duyusal Bütünleme)
Evlilik Danışmanlığı
Moxo Dikkat Ölçme Testi
Nöropsikolojik Değerlendirme
Nöropsikolojik Testler
Dilge Psikoloji
Otizm Erken Tanı Tarama Testi (M-CHAT)
Projektif Testler
Çocuk Gelişim Testi
Çocuk ve Ergen Psikolojisi Problemleri
Çocuk ve Ergen Terapisi
Dilge Psikoloji
Çocuklarda Tematik Algı Testi (CAT)
Çocuklarda Uyku Problemleri
Çocuklarda Yeme Problemleri
Çözüm Odaklı Terapi
Ön Görüşme
Z
ze...p
Mehmet Bey’le birkaç seanstır görüşüyorum ve her görüşmeden sonra kendimle ilgili yeni bir şey fark ediyorum. Daha önce de psikologlarla görüşmüştüm ama Mehmet Bey farkındalık kazandırma konusunda açık ara en iyisiydi diyebilirim. Hem profesyonel hem de çok insancıl bir yaklaşımı var. Gerçekten iyi ki tanımışım.
• Online Danışmanlık • Randevu •
Y
y.....
Mehmet Bey'le bir arkadaşımın tavsiyesiyle tanıştık. İşimle ilgili ağır baskı ve stres sebebiyle terapiye başladım. İşimde üzerimde çok fazla baskı ve mobbing olduğunu hissediyordum. Bu da haliyle günlük yaşamımda beni olumsuz yönde etkiledi. Hiçbir şeyden zevk alamamaya başladım. Hiçbir şey yapmak istemiyordum. Sadece zihnimi meşgul tutmak için film izleyip uyumaya çalışıyordum. Gerçekten bitik durumdaydım. Mehmet Bey bütün süreç boyunca beni dikkatlice dinledi, durumumu anlamaya çalıştı. Her seansta yükümü biraz daha hafifletti. İki buçuk ayın sonunda artık kendimi iyi hissetmeye başlamıştım. Ama seanslara devam ettim. Çünkü bana iyi geliyordu. Gün geçtikçe hayata bakış açım değişti. Yeni hobiler edindim, dans etmeye başladım. Pozitif bakmayı öğrendim. Gerçekte hayata karşı farkındalıkların arttı. Bunu yakın çevremde fark etti. Bu süreçte Mehmet Bey'in sorduğu sorular ve verdiği ödevler sayesinde gerçekten hayatım değişti.
Psk. Mehmet Şanoğlu
Değerli geri bildiriminiz için çok teşekkür ederim, bu içsel yolculukta size eşlik edebilmek benim için çok kıymetli.
g.....
Mehmet Beye bir tanıdığım vasıtasıyla ulaştım. Kendisine kaygı bozukluğum sebebiyle görüşmek istediğimi ilettim. Birlikte bir görüşme takvimi oluşturup, ilerlememi kaydetmeye başladık.
Kesinlikle baştan sona görüşmelerimiz çok akıcı ve rahatlayıcıydı.
Geçirdiğimiz süre boyunca kaygılarımdan ve streslerimden nasıl uzaklaştığımı fark etmedim bile. Akıcı aksanı ve konuşması ayrıca samimiyeti beni o kadar iyi hissettiriyordu ki asla anlatacaklarımı paylaşmaktan çekinmedim. İfadelerimi ve sözlerimi doğru anladığını mimiklerinden anlayabiliyordum. Önerdiği filmler, kitaplar ve sayısız şarkılarla tedavi sürecimi o kadar kusursuz işledik ki anlatamam. Kendisini tanıdığım günden beri herkese tavsiye ediyorum. Gerçekten sizi hasta kendisini doktor gibi hissettirmeden işinde o kadar profesyonel ilerliyor ki aklınızda hiçbir şüphe ve kuşku kalmıyor. Her seanstan sonra bütün kötü enerjilerden ve düşüncelerden arındığınızı hissedebiliyorsunuz.• • •
i̇...o
Bir arkadaşımın tavsiyesiyle Mehmet Bey ile iletişime geçtim. Uzun süredir stres ve kaygı ile başa çıkmakta zorlanıyordum. Günlük hayatımda sürekli endişeli hissediyor ve düşüncelerimi kontrol etmekte güçlük çekiyordum. Kendisi süreç boyunca sabırlı ve anlayışlı bir şekilde benimle ilgilendi. Bana, duygularımı nasıl daha sağlıklı bir şekilde yönetebileceğimi ve olumsuz düşüncelerle nasıl başa çıkabileceğimi öğretti. Şu an kendimi çok daha dengeli ve huzurlu hissediyorum. Kendisi çok samimi ve işinde gerçekten başarılı biri.
• Online Danışmanlık • •
s....u
Mehmet Bey ile terapiye başlamadan önce, geçmişte yaşadığım travmatik bir olayın etkilerini hala taşıdığımı fark ettim. Günlük hayatımı zorlaştıran anksiyete ve ani öfke patlamaları yaşıyordum. Kendisine tamamen tesadüfen bir online danışmanlık platformunda denk geldim. İlk seanstan itibaren çok güvende hissettim ve duygularımı daha rahat ifade etmeye başladım. Şimdi geçmişimle barışmaya ve daha sağlıklı bir zihinsel süreç yaşamaya başladım. Samimiyeti ve profesyonelliğiyle destekleyici bir süreç sundu.
• Online Danışmanlık • •
d.....
Panik atak krizlerim ve sosyal çevremle yaşadığım sorunların beni olumsuz etkilemesinden dolayı artık yardım almam gerektiğine karar verdim. Bu esnada Mehmet Bey ile Instagram üzerinden iletişim sağladık. İlk etapta birazcık gergindim çünkü bazı şeyleri anlatmak benim için biraz zordu fakat anlatmaya başladığımda Mehmet Bey’in beni gerçekten dinlediğini hisseder hissetmez bazı şeyleri anlatmak daha kolay olmaya başladı. Kendisinin ilgi ve alakası, iyi bir dinleyici olması ve olaylara farklı bir pencereden bakıp sizin göremediğiniz şeyi görmenizi sağlaması bana gerçekten "İyi ki Mehmet Bey ile bu süreci ilerletmişim" dedirtti. Çevreme Mehmet Bey’i çoktan tavsiye ettim.
Z
z.....
Mehmet Bey ile bir arkadaşımın referansı üzerine seanslarımıza başladık. Özellikle ilişkilerimle ilgili konuları ele alırken, Mehmet Bey'in empatik yaklaşımı ve analizleri bana kendimi daha iyi anlamam konusunda çok yardımcı oldu. Mehmet Bey'in soruları ve yönlendirmeleri sayesinde kendi duygu ve düşüncelerimi daha derinlemesine keşfetme fırsatı buldum. Beni yargılamadan dinlemesi, olaylara farklı perspektiflerden bakmamı sağlayarak daha sağlıklı değerlendirmeler yapmama yardımcı oldu. Seanslarımız boyunca, ilişkilerde karşılaştığım zorlukları anlamlandırma ve çözüm üretme konusunda somut adımlar atmamı sağlayan yapıcı geri bildirimler sundu. Mehmet Bey'in en önemli özelliklerinden biri, yalnızca mevcut sorunları ele almakla kalmayıp, gelecekte karşılaşılabilecek benzer durumlarla nasıl başa çıkabileceğime dair de rehberlik etmesi. Bu sayede, yalnızca kısa vadeli çözümler değil, aynı zamanda uzun vadede ilişkilerimi daha bilinçli ve sağlıklı bir şekilde sürdürebilmem için gerekli bakış açısını da kazanmama yardımcı oldu. Bu süreçte kendisiyle çalışmaktan son derece memnun kaldım ve ilişkileri üzerine farkındalığını artırmak, sağlıklı iletişim becerileri geliştirmek veya kişisel gelişimine katkıda bulunmak isteyen herkese Mehmet Bey'i içtenlikle tavsiye ederim.
d.....
Zor bir süreçten geçtiğim bir dönemde Mehmet Bey'le yollarımız kesişti. Birinin sizi yargılamadan dinlemesi ve size naifçe yaklaşması çok güzeldi. İçimde çözümleyemediğim, bir türlü oturtamadığım duygularımı Mehmet Bey'le birlikte aştık. Kendisi benim için çok keyifli bir yolculuktu. O yüzden herkese tavsiye ederim.
K
k.....
Mehmet Şanoğlu'na arkadaşım vasıtasıyla ulaştım. Çok yorucu, negatif etkileyen, bana göre depresyondan çıkamadığım bir ilişkim vardı. Mehmet Bey bu süreçte beni özenle dinledi. 8 seans süren tedavim bakış açılarımı çok değiştirdi. Kendimi sevmeyi öğrendim. Bunları yazarken bile gözlerim doluyor. Herkese tavsiye ediyorum, edeceğim.
Psk. Mehmet Şanoğlu
Mehmet Şanoğlu isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Mehmet Şanoğlu, Psikoloji. Size Mehmet Şanoğlu tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Çocuk Gelişim Testi, Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Wisc-R-Çocuklar İçin Zeka Testi, Psikoterapi, Aile Terapisi, Bireysel Terapi, Denver Gelişim Tarama Testi, Aile Danışmanlığı.
Mehmet Şanoğlu adresi nerede?Mehmet Şanoğlu şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Barbaros Mahallesi Tahran Caddesi No:7/8 Çankaya
Adresine gitmek zorunda kalmadan Mehmet Şanoğlu isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Mehmet Şanoğlu uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Mehmet Şanoğlu isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Mehmet Şanoğlu, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Mehmet Şanoğlu hangi dilleri konuşuyor?Mehmet Şanoğlu ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Mehmet Şanoğlu isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Mehmet Şanoğlu tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Mehmet Şanoğlu hakkında ne düşünüyor?Toplam 9 hasta / danışan, Mehmet Şanoğlu hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.