Prof. Dr. Murat Kemal Çiğdem

Çocuk Cerrahisi daha fazla

Diyarbakır 1 adres

Prof. Dr. Murat Kemal Çiğdem, Memorial Diyarbakır Hastanesinde hizmet vermektedir.

EĞİTİM

• Sigortası olan hastalar

Çocuk Cerrahisi Randevusu

Ş
Konum: Memorial Diyarbakır Hastanesi Yenidoğan Cerrahisi

2022 yılında dış merkezde doğum yaptım ve oğlumuzun özofagus ve anal atrezi gibi nadir anomalilerle doğduğunu öğrendik. Yaşadığımız şokun hemen ardından,acil sevk ile Murat Kemal Çiğdem hocamız ile tanıştık.İlk ameliyat, doğumdan bir gün sonra gerçekleştirildi ve ardından başlayan 35 günlük yoğun bakım süreci, bu zorlu yolculuğun ilk adımıydı. Bu süreçte bize verdiği güven duygusunu asla unutamayız.
Sonraki süreçte oğlumuz bir çok kez opere oldu ve hepsi başarıyla ve komplikasyonsuz bir şekilde tamamlandı.Bu kadar karmaşık bir süreci, başka bir şehre gitmek zorunda kalmadan, güven içinde yaşamak bizim için tarifsiz bir rahatlıktı.
Prof.Dr.Murat Kemal Çiğdem yalnızca işinin ehli bir cerrah değil; aynı zamanda empati kurabilen, kaygılı bekleyen aileyi sakinleştirebilen değerli bir hekimdir. Oğlumuzun sağlığına kavuşmasında emeği çok büyük..
Daima oğlum Serdar Ateş'in kahramanı olarak kalacaksınız..
Mesleğinize kattığınız değer ve dokunduğunuz hayatlar için minnettarız hep var olun

Y

Çocuğum doğduktan sonra karnında sertlik oluştu. Ultrason falan çekildi, netice alınmadı, yoğun bakıma aldılar. Murat Bey, çocuğumun iyiye gitmediğini hemen ameliyat olması gerektiğini söyledi. Biz de araştırdık. 48 saat arayla 2 ameliyat oldu. Ameliyatı başarılı geçti. Şu an oğlumun sağlığı yerinde, boy ve kilo olarak yaşıtlarının gerisinde ama genel sağlığı iyi, takipli hastayız. İşini başarılı yapıyor, memnun kaldık kendisinden. Manevi anlamda kendisine borçluyuz. Bizi süreç hakkında çok bilgilendirdi, ilgili bir hoca.

Oğlumun doğuştan özofagus atrezisi hastası. 2 kere ameliyata girdi. İlk ameliyatımız zorlu oldu. 1 sene sonra fistül oluştu, tekrar ameliyata girdi. Şu an için her şey yolunda. Memnunuz Kemal Hoca'dan. Bizimle ilgileniyor ve yardımcı oluyor. Kontrollere gidip gelmeye devam ediyoruz.

Çocuğumun inmemiş testis sorunu için başvurduk. Muayene sonrasında ameliyata karar verdi. Şu an oğlumun durumu iyi, ameliyatı güzel geçti. Herkese tavsiye ediyorum. Bizim için çok değerli bir hoca.

Kızım doğduğunda makatı kapalıydı. Bu sebepten dolayı araştırıp kendisine başvurduk. Ameliyat oldu, ameliyatı iyi geçti. Şu an için her şey yolunda. Bir ameliyatımız daha var. Ameliyat öncesinde ve sonrasında detaylı açıklamalarda bulundu. Her hafta kontrole gidiyoruz. İlgisini alakasını hiç eksik etmiyor. Hocamızdan gayet memnunuz. Hiçbir sıkıntı yaşamadık. Bütün övgüleri hak ediyor, çok iyi bir hoca.

P

Oğlumda doğuştan böbrek büyümesi vardı, tavsiye üzerine başvurduk. Oğlum ameliyat oldu, takipli hastasıyız. Hocamızdan memnunuz. Böbreği iyileşmeye gitti. Ne zaman ulaşmak istesek, ulaşabiliyoruz. Her şey yolunda ilerliyor şu an.

Çocuğumda doğumsal anomali vardı. Doğar doğmaz ameliyat etti. Gastroşizis rahatsızlığı vardı. Ameliyatı gayet güzel geçti. Hocamız daha sonra da takiplerini yaptı, çok ilgiliydi. Yenidoğan yoğun bakımda kaldı, telefonla ve yüz yüze de gerekli bilgileri verdi. İl dışından gittik yanına. Çok güler yüzlü, çok yardımsever bir doktor, biz çok memnun kaldık.

Benim oğlum 12 yaşında ve ileri seviyede hipospadias ve hidrosel hastasıydı. Bunun bir hastalık olduğunu biz daha önce bilmediğimiz için tedavi sürecine 12 yaşında ve çok geç başladık. Bu hususta hastalığın ciddiyeti ve hassasiyeti ile ilgili bilgilendikten sonra ciddi ölçüde korkmaya başladık. Fakat Prof. Dr. Murat Kemal Çiğdem Hocam'ız bu süreçte iyi ki karşımıza çıktı diye düşünüyoruz. Prof. Dr. Murat Kemal Çiğdem Hocam'ız pediatrik cerrahi ve kendi alanında eşi benzeri olmayan bir yetenek ve beyin. Bu anlamda pediatrik cerrahi ve kendi uzmanlık alanlarında kendisine gözü kapalı güvenilebilecek bir hocamızdır. Bizleri çok zor ve meşakkatli süreçlerde asla yalnız bırakmadı ve oğlumun yapılması çok zor her iki ameliyatından da başarıyla sonuçlar aldık hamdolsun. Bu alanda kesinlikle tavsiye ettiğim ve üstüne başka yetenek tanımadığım hürmete layık bir hocamız değerimizdir.

Benim oğlum 24 haftalık dünyaya gelmişti, bağırsağında bir delik oluşmuştu. Araştırdık, Kemal Bey'i önerdiler. Daha 600 gramken oğlumu ameliyat etti. Oğlum, onun sayesinde yaşama tutundu. Sonrasında 3 defa daha ameliyat etti oğlum Melih'i. Ölümün kıyısında dolaşan oğlumu tutup çekti her defasında Kemal Bey. Hiçbir sıkıntı çekmedi çocuğum, onun sayesinde. Çok güzel bir insan Kemal Hoca. Melih'in yaşamında çok önemli bir rolü var. Eşim de ben de çok seviyoruz kendisini, yolu her daim açık olsun istiyoruz...

Ö
Konum: Memorial Diyarbakır Hastanesi Diğer

Murat Kemal hocam 2 oğlumun penis egriligi ameliyatını gerçekleştirdi. İlk muayenesinden ameliyat sürecine kadar açıklayıcı ve ilgili tavırlarıyla içimize su serpti. Ameliyattan sonra kontrol muayenelerinde oldukça hassas davrandı. Çocuklarımda ne ağrı ne sızı şikayeti asla olmadı. Kendisine çok teşekkür ederim. Allah hocam gibi doktorları başımızdan eksik etmesin.