Tıp eğitimime Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, İngilizce Tıp Bölümü’nde 2005 yılında başladım. Daha sonra önce aynı fakültede İç Hastalıkları uzmanlık eğitimimi, 2017–2020 yılları arasında ise İstanbul Tıp Fakültesi’nde Tıbbi Onkoloji yan dal ihtisasımı tamamladım. Bu süreçte 2014’te Amerika’da dünyanın en iyi kanser merkezlerinden biri olan MD Anderson Kanser Merkezi’nde Meme Kanseri ünitesinde gözlemci olarak bulundum. Mecburi hizmet yükümlülüklerimi sırası ile doğduğum yer olan Tekirdağ sonrasında da halen çok severek sahiplendiğim ve beni Anadolu sıcaklığıyla sahiplenen Sinop ve Yozgat illerinde güzel anılarla bitirdim.

2022 yılı Haziran ayında yıllar boyunca emek vererek akademisyenlik hayalimin gerçekleşmesinin gururuyla Doçentlik ünvanımı aldım. Önce Demiroğlu Bilim Üniversitesi’nde şimdi de eğitim yuvam İstanbul Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak genç idealist hekimlerin Tıp eğitimine katkıda bulunmaya devam ediyorum. Ek olarak bu yıl İsviçre Bern Üniversitesi, Medikal Onkoloji Kliniği’nde davetli araştırmacı olarak görevimi sürdürüyorum.

Hastalarımızın psikolojilerini ve aileleriyle birlikte yaşadıkları bu zorlu süreci anlayabilmek adına akademik eğitimlerimin yanı sıra Psikoonkoloji Klinik Eğitim Programı ve Aile Danışmanlığı eğitimlerimi tamamlayarak uzmanlık sertifikalarımı aldım. 2022 yılında Türk Tıbbi Onkoloji Derneği, 2023 Avrupa Tıbbi Onkoloji Derneği tarafından Tıbbi Onkoloji Yeterlilik Sertifikası almaya hak kazandım. Akciğer kanseri, meme kanseri, jinekolojik kanserler, hedefli tedaviler ve immun kontrol noktası inhibitörleri hakkında 50’nin üzerinde uluslararası makalem mevcuttur ve özellikle kanserin genetik temeline yönelik moleküler traslasyonel çalışmalara ve yeni tedavi geliştirme çalışmalarıma devam etmekteyim.

Yetişkin

Doç. Dr. Naziye Ak

İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü, Fatih, İstanbul 34732

Meme kanseri için başvurdum. Sürecim şu anda iyi geçiyor; tedavim hâlâ devam ediyor. Bir sıkıntım yok. Ameliyatı oldum. Işın tedavisi ve kemoterapi sürecimiz bitti. Şu anda akıllı ilaç kullanıyorum. İstediğim zaman ararsam ulaşabiliyorum. Naziye Hanım'ı herkese tavsiye ederim. İlgisi ve alakası iyi; memnunum kendisinden.

•  •

Annemin yumurtalık kanseri teşhisi için başvurduk. Farklı bir hekimde ameliyat oldu; sonra doktor tavsiyesiyle Naziye Hanım'la kemoterapi sürecimiz başladı. Ameliyat başarılı geçti. 6 seanslık bir kür aldı; yaşından dolayı haftalara bölündü. Naziye Hanım aileden biri gibi psikolojik anlamda bize destek oldu. Kendisini çok seviyoruz. Hastane değişikliği oldu; uzağımızda olsa bile yanımızda gibi hissettirdi. İletişimimizi hiç kopartmadı. 3 kız kardeşiz; 4. kardeşimiz oldu. Hiçbir zaman desteğini esirgemedi. Annemin sağlık durumu şu an iyi; kontrollerine devam ediliyor. İyi bir sonuç elde ettik. Mesleki anlamda ve kişiye yaklaşımı da güzel. Naziye Hanım'la karşılaştığımız için kendimizi çok şanslı hissettik. Bıkmadan usanmadan, zor anımızda hep destek oldu. Her şekilde ulaşabildik. Ulaşılabilirliği çok iyi.

•  •

Teşhis konulduğu günden beri güler yüzü engin bağışı ile hep yanımda oldu. Hala da olmakta. Tedavinin her adımı ile yakından iletiyor. Kemoterapi radyoterapi ve akıllı ilaç kullanımı sırasında düzenli bilgi aktarımı yaptı.

• Doç. Dr. Naziye Ak Randevu  •

Meme kanseri olmamdan sebep ameliyatımdan sonra kemoterapi ve tüm süreç içinde kendisiyle beraberdik; hâlâ kontrollerim devam ediyor. Kesinlikle çevreme tavsiye ediyorum; bütün bu süreç boyunca bana çok yardımcı oldu, uyguladığı program beni hiç sıkmadı ve yormadı.

• V

Eşimin meme ca tanısı ile Doç. Dr. Naziye Ak’a ilk geldiğimizde patoloji sonucumuz çıkmıştı. hormonal tedaviyle başladık, ardından düzenli tetkikler yapıldı. Sonrasında Faslodex eklendi ve şu an tedavimiz bu şekilde devam ediyor. Eşimin durumu şu an gayet iyi. Kendisinden çok memnunuz.

• G

Elime gelen kitle nedeniyle başvurduğum cerrahım aracılığıyla Naziye Hoca'ya ulaştım. Hastalığım Triple Negatif Meme Kanseriydi. Görüşmemizin hemen ardından bana hızlı ve planlı bir tedavi programı oluşturdu. Sürecin her aşamasını büyük bir titizlikle ele aldı ve tüm detayları açık, anlaşılır ve şeffaf bir şekilde anlattı. Aklımdaki tüm soruları sabırla yanıtladı. Kemoterapi sürecinde kan değerlerimi ve genel durumumu yakından takip etti, en ufak bir detayı bile gözden kaçırmadı. Tıbbi bilgi ve deneyiminin yanı sıra hastasına yaklaşımındaki anlayış ve içtenlik tedavi sürecimi çok daha güçlü geçirmemi sağladı. Naziye Hoca'nın mesleğine olan bağlılığını, disiplinini ve hastalarına karşı özverili yaklaşımını her aşamada hissettim. Bu zorlu yolda bilgili ve yetkin ellerde olduğunuzu bilmek insanın içini büyük ölçüde rahatlatıyor. Aynı süreçten geçen ya da güvenilir bir onkolog arayışında olan herkese gönül rahatlığıyla önerebileceğim bir hekimdir.

•  •

Naziye hocaya tavsiye üzerine gittim, çok yoğun hasta grubu olmasına rağmen beni de kabul etti. 4. Evre akciğer kanseri teşhisiyle gittim, Naziye Ak hoca haricinde 3,4 ay aralıklı olarak başka bir görüş ve takibini de aldım ve her defasında Naziye hocanın doğru bir tedavi planında olduğunu onaylamıştır. Muayene günleri haricinde sorunlarımda mesajlarımı hep yanıtladı; Görevlendirmeyle hasta görüşlerini bırakırken dosyamı baştan uzun uzun inceledi, eksik var mı bakalım dedi ve daha önce radyoloji incelemesinden emin olmak için tekrar görüşe çıktı; Yeni görev yerinden de yine sorularıma her defasında nazik, hoşgörülü yaklaşımıyla cevap verdi. Naziye Ak hocayı onkoloji hastalarının hepsine tavsiye ederim.