Uzm. Kl. Psk. Nursena Ocak Çiçek

Psikolojik Danışma ve Rehberlik · Daha fazla

İstanbul 3 adres

NURSENA OCAK ÇİÇEK

Uzman Klinik Psikolog, Yetişkin Bireysel Terapisti, Şema Terapisti, EMDR 1. Düzey Terapisti, EMDR Derneği Üyesi, MOXO Türkiye

Çalışma Alanları: Yetişkin Bireysel Terapi, Ergen Bireysel Terapi, Yüz yüze ve Online Terapi

Uyguladığı Terapi Yöntemleri
Psikodinamik Psikoterapi, Şema Terapi, EMDR , Cinsel Terapi

Nursena Ocak Çiçek, burslu olarak İstanbul Kültür Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden onur derecesiyle mezun oldu.

İstanbul Aydın Üniversitesi Klinik Psikoloji alanında yüksek lisansını tamamladı. Tezini ‘Yetişkin Bireylerde Sosyal Medya Bağımlılığı ile Yeme Bozukluğu Arasındaki İlişki’ üzerine yazdı.

Profesyonel yaşantısında ERA Kolejleri, Bahçeşehir Koleji, Armen Psikoloji, Optima Psikoloji Merkezi’nde çalıştı.

Şu anda Klinik Psikolog olarak; Şema Terapi, EMDR terapisi, Cinsel Terapi ve Dinamik Terapi çerçevesinde ergen ve yetişkinlerle yüz yüze ve online psikoterapi çalışmalarını sürdürmektedir.

Mülteci Çocuklar için el ele, Otizmli çocuklarla Haydi Oyuna gibi gönüllü projlerde yer aldı. Dezavantajlı Çocuklarla atölye çalışmaları gerçekleştirdi. Depreme maruz kalmış bireylerle psikososyal destek çalışmaları yürütmektedir.

KATILDIĞI EĞİTİMLER

ŞEMA TERAPİ EĞİTİMİ (Şema Terapi Enstitüsü/Prof. Gonca Soygüt/2023)
1.DÜZEY EMDR EĞİTİMİ(Davranış Bilimleri Enstitüsü /Klinik Psikolog Emre Konuk/2020)
SOMATİK DENEYİMLEME GİRİŞ EĞİTİMİ( Somatik Deneyimleme Türkiye/2021)
ÇÖZÜM ODAKLI TERAPİ EĞİTİMİ ( Dr. Nevin Dölek/2018)
CİNSEL TERAPİ (Prof. Dr. Cebrail Kısa/2022)
BİLİŞSEL DAVRANIŞÇI TERAPİ (Boğaziçi Ruh Sağlığı Derneği/2017)
PSİKANALİZE GİRİŞ KONFERANSLARI (İstanbul Psikanaliz Derneği/2021)
PSİKANALİZ VE PEDAGOJİ SEMİNERLERİ (İstanbul Psikanaliz Derneği/2022)
KAPSAMLI CİNSELLİK EĞİTİMİ (Seksolog Rayka Kumru/2017)
ÖZ-ŞEFKATLİ FARKINDALIK EĞİTİMİ (Zeynep Selvili Çarmıklı/2019)
MOXO DİKKAT TESTİ (MOXOt Türkiye Derneği /2021)
SOMATİK DENEYİMLEME GİRİŞ EĞİTİMİ( Somatik Deneyimleme Türkiye/2021)
ENNEAGRAM KİŞİLİK EĞİTİMİ (Enneagram Eğitim&Danışmanlık/2020)
AİLE DANIŞMANLIĞI UYGULAMALI EĞİTİMİ (Yıldız Teknik Üniversitesi/2020).

Yetişkin (İlgili adreslerde)
Çocuk (İlgili adreslerde)

Uzm. Kl. Psk. Nursena Çiçek

Kartaltepe Mah. Kıbrıs Sk. Ahmetefendioğlu Apt. No:1 D:10, Bakırköy, İstanbul 34145

İstanbul 34520

Bağdat Caddesi

Suadiye Mah. Bağdat Cad. Nermin German Apt No:456 Kat:4 D:4, Kadıköy, İstanbul 34740

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Randevusu

İstanbul

Nursena Hanım'ın seansları sayesinde çocuğumuzun hayatında olumlu değişimler görmek bizi çok mutlu etti. Ergenlik dönemindeki danışanı ile sabırla bağ kurabilen, yolculuğunda eşlik eden bir uzmanla çalışmak bizim için büyük bir şanstı. Herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum.

• Uzm. Kl. Psk. Nursena Çiçek Ergen Terapisi  •

Nursena Hanım ile iş yerinde bir tanıdığımın önerisi sonucu tanıştım. İyi ki de tanışmışım. OKB ve anksiyete problemleri olan bir insanım. Her zaman böyleydim. Fakat şimdi kendimi dizginlemeyi, stresle başa çıkabilmeyi ve kontrolü elde tutmayı öğrendim. Sadece bunlar değil, farkındalıkta kazandım ve kendimi keşfettim. Kendisine sonsuz minnettarım. Seanslarıma halen devam etmekteyim.

•  •

Benim, Nursena Hanım ile yolculuğum 16 ay sürdü. Uzun meşakatli ve bir o kadar da tatmin edici bir yolculuk oldu benim için. Seanslara başlama nedenim, birkaç aydır kendimi mutsuz hissetmem, kafamda ve içimde boğuştuğum düşünceleri bir uzman desteği ile yorumlamak istememdi. Nursena Hanım, seanslarımızda duygularıma odaklanmamı sağlayarak onları yorumlamamı, bu duyguların aynı zamanda günlük yaşantıma etkilerini görmemi sağladı. Bu sayede hayatıma daha bütüncül bir bakış açısıyla bakabildim. Seanslarımız esnasında bir uzmanla düşüncelerimi/duygularımı paylaşmak beni rahatlattı. Kendimle ilgili paylaştığım şeylere objektif yaklaşılması da bana pozitif bir etki sağladı. Seanslardan sonra kendimi rahatlamış ve huzurlu hissettim. Nursena Hanım’ın seans sürelerimizi gayet verimli değerlendirmesi, seans sonlarında o günkü konuştuğumuz şeyleri özetlemesi bana oldukça katkı sağladı. Şu an seanslar sayesinde geldiğim noktadan memnunum.

• Online Danışmanlık Online Terapi  •

Tam anlamıyla harika bir danışman, bilinç altımdaki çoğu şeyi birlikte keşfettik kötü ne varsa güzelleştirmeye çalıştık birlikte

• Online Danışmanlık Bireysel Terapi  •

• G

Görüşme sonralarında hepsi olumlu yönde olumsuz hiçbir şey yok. Arkadaşlarıma da yönlendirdim. Onlar da memnun. Almış olduğum desteğin yeterli olduğunu düşünüyorum.

• Ş

Bakış açımı genişletmeme ve derinlemesine düşünebilmeme analiz edebilmeme yardımcı olan harika bir terapi süreci..

• Uzm. Kl. Psk. Nursena Çiçek Bireysel Terapi  •

Nursena Hanım'a tavsiye üzerine ulaştım. Uzun süredir panik atak problemim vardı ama Nursena Hanım'ın yönlendirmeleri sayesinde panik atağımı kontrol altına almayı ve çok aza indirmeyi başarabildik. Kendisinde en beğendiğim özelliklerden biri beni çok iyi anlaması diyebilirim. Bazen kendi içimde bile dile getiremediğim şeyleri ben söylemeden anlayıp ona göre ilerleyebiliyor olmamız da bunlardan birisi. Gözüm kapalı bir şekilde tavsiye edebileceğim alanında çok yetkin birisi. Kendisiyle tanışıyor olmam benim için çok büyük bir şans.

• Ş

Kızım için gittik 14 yaşında gayet sıcakkanlı bir hanım efendi bize çok yardımcı oldu kızımın isteği üzerine terapiye ara verdik tekrar gitmek isterim. Kızım biraz agresifti ergenliğin verdiği duygu durumun daha sakin bir genç olmaya başladı ben de bu sürecin daha geçici olduğunun farkına vardım. Elinden geldiğince yardımcı oluyor. İyi seans geçiyoruz.

• B

Nursena Hanım'la doğum sürecimde tanıştım. Özellikle doğum sürecimdeki kaygılarımda ve lohusa dönemiyle alakalı korkularım için gitmiştim. Kendisinin naif ve destekçi tutumlarıyla kendimi çok daha iyi hissettim. Yaklaşık 3 ay danışmanlık hizmeti aldım bebeğimden dolayı kısa bir ara verdim kendisi tekrar başlayacağım zaman ilk arayacağım uzmanlardan birisi. Nursena Hanım'ın desteğiyle normal doğum yaptım. Kendisinin bu süreçte desteği benim için çok kıymetliydi. Aldığım danışmanlık hizmetinden memnun kaldım.

• B

Kendisinde çok memnun kaldım. Pandemi sebebiyle eşimel aramızda bazı problemler vardı ve çocuğumun davranışlarını yönetemiyordum. Kiminle görüşebilirim diyerek etrafa haber saldırdığımda Nursena Hanım'ın ismi geldi referans aracılığıyla kendisine ulaştım. 8-9 seans danışmanlık hizmeti aldım. Seanslarımızdan sonra birbirimizi anlayabileceğimi doğru davranış türlerini gösterebileceğimiz pek çok metod gösterdi. Öfke kontrolünden tutun da karşı tarafa empati kurmak dahil olmak üzere hem ben hem eşim hem de çocuğum adına çok çok verdim aldım. Şu anda izleme dönemindeyim vaka biriktiriyorum yakın zamanda kendisiyle paylaşacağım bir seans düzenleyeceğim. Nursena Hanım sağ olsun bana çok destek oldu.