Psikolog Onur ŞİMŞEK
1996 yılında Samsun’un Ayvacık ilçesinde doğan Onur Şimşek, gençlik yıllarını Çarşamba’da geçirmiştir. İlk ve ortaöğrenimini burada tamamladıktan sonra lise eğitimine Çarşamba Lisesi’nde devam etmiş ve 2014 yılında mezun olmuştur.
Mesleki yolculuğuna çocuk gelişimi alanında adım atan Şimşek, İstanbul Üniversitesi Çocuk Gelişimi Lisans Programı, ardından Psikoloji lisans eğitimini Bakü Devlet Üniversitesi’nde sürdürerek 2020 yılında mezun olmuştur. Bakü Devlet Üniversitesi Klinik Psikoloji Programına kabul olup tez sürecindedir.
Profesyonel kariyerine 2020 yılında Özel Yılmazlar İlkumut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Eğitim Koordinatörü olarak başlayan Onur Şimşek, 2017 yılından bu yana Pera Özel Eğitim Merkezi bünyesinde çeşitli görevler üstlenmiş; erken müdahale birim sorumluluğunun ardından genel eğitim koordinatörlüğüne kadar birçok sorumluluk almıştır. Bu yıllar içerisinde bir çocuk kurum ve kuruluşla sosyal sorumluluk ve toplumsal farkındalık çalışmaları yapmıştır.
2025 itibariyle, Uzm. Dr. Neriman Kesim ile birlikte yürüttüğü klinik çalışmalarda çocuk psikoloğu olarak görev almakta; otizm spektrum bozukluğu, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB), özgül öğrenme güçlüğü gibi tanılarla başvuran çocuklarla bilimsel temelli yöntemler ve oyun terapisi yapılandırılmış müdahale yöntemleri doğrultusunda çalışmaktadır.
Onur Şimşek, uygulayıcısı olduğu birçok bilimsel temelli programla çocuklara ve ailelerine yol göstermektedir. Bunlar arasında Uygulamalı Davranış Analizi (ABA), Floortime (DIR), KÖP (Kendiliğinden Öğrenme Protokolü), Erken okuryazarlık öğretimi, oyun terapisi ve psiko-eğitim programları yer almaktadır.
Sertifikalar ve Katıldığı Çalışmalar
AVRASYA KONFERANSINDA” UYGULAMALI DAVRANIŞ ANALİZİNİN OTİZMLİ ÇOCUKLAR ÜZERİNDE ETKİSİ KONULU MAKALE YAYINLANMIŞTIR. (ARALIK2020)
PAM(PSİKOAKTİF MADDE KULLANIMI) KULLANIMI VE BIRAKILMASI YOLLARI
ART TERAPİ
BİLİŞSEL DAVRANIŞÇI TERAPİ
İNTERPERSONAL TERAPİ
OYUN TERAPİSİ
ŞEMA TERAPİ
UYGULAMALI DAVRANIŞ ANALİZİ (2023) PROF DR. BİNYAMİN BİRKAN (BCBA-D)
EYDE, EYEP,OÇİDEP EĞİTİMLERİ (2017) PROF DR. ONUR KURT
AVRASYA ZİRVESİ (KONGRE 2019 ARALIK) ADA ÜNİVERSİTESİ “GELECEKTE Kİ EĞİTİM”
WISC 4 ZEKA TESTİ ESRA GÜVEN TÜRK PSİKOLOG DERNEĞİ
VB MAPP GELİŞİM DEĞERLENDİRME ÖLÇEĞİ PROF DR. ONUR KURT, PROF DR. YEŞİM GÜLEÇASLAN, PROF DR. HASAN GÜNGÖR
KÖP (KENDİNİ YÖNETME STRATEJİLERİ) ALİ İRFAN ÇAKA
ÖZEL EĞİTİME İHTİYACI OLAN ÇOCUKLARDA “CİNSEL EĞİTİM” DOÇ DR. AYTEN DÜZKANTAR
ÖZEL EĞİTİME İHTİYACI OLAN ÇOCUKLARDA “OKUMA YAZMA BECERİLERİ’ DOÇ DR. AYTEN DÜZKANTAR
OTİZMLİ ÇOCUKLARDA DAVRANIŞSAL EĞİTİM PROGRAMI 2017 (OÇİDEP)
ETEÇOM 2 PROGRAMI
PSİKANALİZ 2018
ŞEMA TERAPİ 2018
İNTERPERSONAL TERAPİ 2017
GEÇTA GELİŞİM DEĞERLENDİRME EDVANTERİ
EPFSA( AVRUPA GENÇ PSİKOLOGLAR DERNEĞİNİN ) ÖN YARGILARI ARADAN KALDIR 450 SAATLİK WORKSHOP
MOXO DİKKAT TESTİ
ATTENTİONER
GEÇTA GELİŞİM DEĞERLENDİRME EDVANTERİ
Alanındaki gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli eğitimlerle mesleki yetkinliğini artıran Şimşek’in temel hedefi; her çocuğun bireysel gelişimini en üst düzeye çıkaracak destekleyici ortamları oluşturmak ve ailelerle iş birliği içinde sürdürülebilir gelişim sağlamaktır.
- Gelişim Bozuklukları
- Depresyon
- Panik Atak
- Stres
- Obsesif-Kompulsif Bozukluk
Samsun, Samsun
Görüşler yakında geliyor
İlk görüşü yazın
Psk. Onur Şimşek adlı sağlık profesyonelini ziyaret ettiniz mi? Ne düşündüğünüzü paylaşarak, diğer insanlara yardımcı olabilirsiniz.
Görüş ekleSıkça Sorulan Sorular
Onur Şimşek isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Onur Şimşek, Psikoloji.
Onur Şimşek adresi nerede?Onur Şimşek şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Samsun Samsun
Adresine gitmek zorunda kalmadan Onur Şimşek isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Onur Şimşek online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Onur Şimşek isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Onur Şimşek bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Onur Şimşek ile iletişime geçmenizi öneririz.