Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan

Kulak Burun Boğaz daha fazla

Adana 1 adres

YURT DIŞI TECRÜBE: İngiltere Royal Surrey County Hospital ENT Clinic (2001-2002)

Yapmış Olduğum İdari Görevler:
1. Kırıkkale Üniversitesi Dekan Yardımcılığı (2010-2011)
2. Adana Numune Eğ. ve Araş. Hast. KBB Kliniği Şefliği (2011-2012)
3. Adana Numune Eğ. ve Araş. Hast. Başhekimliği (2012 Kasım-2014 Aralık)
4. Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği (2015 Ocak -2016 Kasım)

Akademik Kariyerim boyunca 3 adet Yüksek Lisans Tez Danışmanlığı, 2 adet Ulusal Kitaplarda Editörlüğüm, 5 adet Ulusal Kitaplarda Yazmış Olduğum Bölümler, 2 adet Çeviri Kitaplarda Editörlüğüm ve 6 adet Çeviri Kitaplarda Bölüm Yazarlığım mevcuttur.

Sahibi Olduğum Dergi 1 adet (2014-2106) ve Editör Yardımcısı ve Yazı İşleri Müdürü Olduğum
Dergi 1 adettir (2009-2012).
Da Vinci Robotik Cerrahi Eğitimi ve Koklear İmplant Uygulamaları konusunda Sertifikalarım mevcuttur.

Uluslar arası Hakemli Dergilerde (SCI-EXPANDED) Yayımlanan veya Yayıma Kabul Edilmiş Makaleler: 57 adet
Ulusal Hakemli Dergilerde Yayımlanan veya Yayıma Kabul Edilmiş Makaleler: 58 adet
Uluslar arası Bilimsel Toplantılarda Sunulan Sözel Bildiriler ve Posterler: 17 adet
Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan Sözel Bildiriler ve Posterler: 71 adet
SCI ve SCI-expanded Yer Alan Yayınlarıma Yapılan ATIF’lar: 698 adet
Oturum Başkanı veya Panelist Olarak Katıldığım Toplantılar, Kongrelerdeki Verdiğim Kurslar: 36 adet

VERİLEN LİSANS DERSLERİ VE YILLARI
Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi
(Dönem V., 2002-2003, 2003-2004,2004-2005, 2006-2006, 2006-2007, 2007-2008, 2009-2010)
(Dönem III, 2003-2004, 2004-2005, 2005-2006, 2006-2007, 2007-2008, 2009-2010)

Çalıştığım İdari Görevlerde Amirlerimden (Vali ve Kaymakam) Almış Olduğum 3 adet Takdirname mevcuttur.
UZMANLIK ALANLARI
1-Otoloji
Kulak deformitelerinin (kepçe kulak) düzeltilmesi
Kronik otit ve sekelleri ameliyatlarrı
İşitme kayıplarının tanı vetedavileri
Koklear İmplant (Biyonik Kulak) cerrahileri

2. Burun
Sinüzitlerin ve Burun etlerinin (hipertrofik konka ve polip) medikal ve cerrahi tedavileri
Rinoplasti (estetik burun ameliyatı)
Septum Deviasyonu
Koku ve tad bozukluklarının tedavileri

2-. Stomatoloji
Bademcik (tonsil) ve Adenoid (genizeti) ameliyatları
Ağzın içindeki tüm lezyonların medikal ve cerrahi tedavileri
Horlama ve Tıkayıcı Uyku Apnesi (Obstrüktif Sleep Apne)’nin cerrahi ve cihazlarla tedavileri

3. Larengoloji
Vokal nodül ve polip cerrahileri
Ses Estetiği (Ses inceltme ve kalınlaştırma) ameliyatları

4. Baş ve Boyun
Kulak, burun ve paranazal sinüsler, geniz (nazofarinks), yüz, yanak, tükürük bezleri (parotis, submandibuler gland ve sublingual gland ), çene, dudak, dil, diş, bademcik, boğaz, yutak (orofarinks), yutak (hipofarinks), gırtlak (larinks), üst yemek borusu (özefagus), tiroid ve paratiroid gibi baş ve boynun tüm kanserlerinin tedavileri ve cerrahileri

5. Maksillofasiyal ve Yüz Estetiği
Botox, Dolgu (yağ ve hyalunorik asit), Bişektomi (yüze gamze oluşturulması) ve İp ile yüz germe uygulamaları.

Turgut Özal Bulvarı 79104 Sk Akasya Apt K 1 D 1, Çukurova, Adana 01170

• Sigortası olan hastalar

Makaleler
Röportaj

• I

İyiki Hocamla yollarımız kesişti 8 yaşındaki oğlumun hem burun kemigi eğriliği hem geniz eti ameliyatı and yaptı ve sorunsuz geçiriyoruz çok şükür ameliyat oncesi sonrasi guzel ilgilendi bilgilendirdi iyiki yollarimiz kesişti iyiki varsınız hocam gerek kendisi gerek klinikte çalışanlar güler yüzlü ilgiliydi hepsi iyiki var

• Osman Kürşat Arıkan Muayenehanesi Diğer  •

• I

Çocuğumuzun bebekliğinden itibaren sağ boyun bölgesinde gözle belirgin bir şişlik olduğunu fark ettik. Bebekliğinden itibaren süreç içerisinde birçok doktora gösterdik. Maalesef hiçbiri bize net konuşmadı, sürekli erteledi. Bu arada şişlik de giderek büyüdü ve ağrı yapmaya başladı. En sonunda Osman hocamıza öneri üzerine geldik. Bize süreci kendinden emin bir dille ve güçlü bir iletişimle aktardı. Bu sayede hocamıza güvenerek 8 yaşındaki kızımız Melis'i emanet ettik. Çok şükür ki zorlu ve riskli bir ameliyatı kısa bir sürede tecrübesiyle oldukça başarılı şekilde geçti. Başka doktorların büyük bir kesiyle alacağı 10 santimetrelik lipomu 4 santimetrelik bir kesiyle aldı. Ameliyat sonrası bilgilendirme, süreci takip etme konusunda da sürekli yanımızda oldu Osman hocamız. Bizi hiç yalnız bırakmadan her sorumuza sabırla cevap verdi. Güler yüzüyle, insanlığıyla sürekli yanımızda oldu. Gözünüzü kırpmadan güvenebileceğiniz, canınızı emanet edebileceğiniz güzel bir insandır kendisi...

• Osman Kürşat Arıkan Muayenehanesi Baş ve Boyun Cerrahisi  •

Gerçekten çok memnun kaldım.Hem burnun yüzde görünümü ve estetiği aynı zamanda tam anlamıyla sağlıklı olarak nefes alması,burnun doğal anatomisini koruması bakımından her anlamda dört dörtlük ameliyat yaptı Sayın Osman Kürşat Arıkan.Emin ellerde ameliyat olmak isterseniz Dr .Osman Bey'in doğru doktor seçiminiz olduğundan emin olabilirsiniz.Biz bir aileden 2 kişi ameliyat olduk çok memnun kaldık.Çok ama çok değerli bir doktor..#rinoplasti2025

• Osman Kürşat Arıkan Muayenehanesi Burun Estetik Cerrahisi  •

• N

Tavsiye üzerine geldim , Osman Hocayla tanıştıktan sonra verdiği güven ve rahatlık tüm korku ve kaygımı aldı. Ameliyat sonrası iyileşme sürecim beklediğimden daha hızlı ve kolay ilerledi. Morluk , yeşerme , sararma , şişkinlik kesinlikle olmadı. Osman hocanın Samimiyeti ve tecrübesi sayesinde mükemmel bi burna kavuştum. 1 senem bitti düşme vs asla yaşamadım.

• G

Osman bey ile yollarımız kesiştikten sonra hayatım değişti diyebilirim hem nefes alırken inanılmaz rahatladım hem de burnumun şekli çok doğal çok güzel oldu. Daha 1 buçuk ay olmasına rağmen o kadar doğal bir burun oldu ki insanlar yapıldığını anlamıyor bile iyi ki yollarımız kesişmiş

• Osman Kürşat Arıkan Muayenehanesi Burun Estetiği  •

Kürşat Hocam gerçekten ismine yakışır şekilde hem sağlığınızı hem de gönlünüzü fethediyor. Kendisiyle pandemi döneminde başlayan hekim-hasta ilişkimiz süresince, daha önce hiç görmediğim profesyonellik, ilgi, açıklık, güler yüzlülük ve güven hissini deneyimledim. Bu zamanda para odaklı olmayıp insan sağlığını merkeze alan böylesi donanımlı akademisyen hekimlerin olduğunu bilmek insanı gerçekten motive ediyor. 2025 Haziran ayı sonunda, burun eti küçültme, kıkırdak ekleme, küçük dil ve dil kökü küçültme ve damak sarkması onarımını tek operasyonda ve çok başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. İyileşme sürecimde direkt veya asistanı aracılığıyla her türlü soruma yanıt verdi. Ameliyat öncesi ve sonrası ilgi ve iletişim cidden üst düzeyde oldu. Kendisine mesleki yaşamında uzun ve sağlıklı yıllar diliyor, beni sağlığıma kavuşturduğu için minnetlerimi sunuyorum.

• Osman Kürşat Arıkan Muayenehanesi Horlama Cerrahisi  •

Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan

Çok teşekkür ederim nazik düşünceleriniz için saygılarımı sunuyorum

• T

Güzel bir görüşme sağladıktan sonra tüm tetkiklerim yapıldı. Osman beye sonsuz güvenerek ameliyata girdim . Çok mutluyum artık nefes alabiliyorum. Burnumda çok estetik oldu. Kendisi ve ekibi harika gerçekten

• R

kemerli ve ucu düşük burnum vardı.Nefes alma güçlüğü de yaşıyordum.Arastırmam sonucunda bu alanda en iyi ismin prof.dr.Osman Kurşat Arıkan olduğuna karar verdim.Geri kalan süreç benim açımdan çok konforluydu.Ameliyat öncesi yeterince bilgilendirildim.Ameliyat sonrası bir gece hastahanede kaldım.Önemli bir ağrı,morluk,şişlik olmadı.Üçüncü gün herşey normaldi.Bir ay oldu, az bir ödem kaldı.Burnum normal şeklini almaya başladı.Artık daha rahat nefes alıyorum ve doğal görünümlü bir burnum var.Özgüvenim arttı.Osman hoca ve ekibinin emeklerine sağlık.

• Osman Kürşat Arıkan Muayenehanesi Rinoplasti  •

• B

Ben rinoplasti ameliyatı oldum ve doktorum kürşat hoca olduğu için çok mutluyum. ameliyattan önce ve sonra çok ilgili ve alakalıydı bana bilmem gereken her şeyi detaylıca anlattı. iyileşme sürecimi en kolay şekilde geçireceğimi söyledi. Tam olarak isteğim gibi yüzüme göre harika bir burun yaptı.

• Osman Kürşat Arıkan Muayenehanesi Burun Estetiği  •

Yıllardan beri abne sorunum vardı geceleri uyurken nefesim duruyordu sabahları çok yorgun uyanıyordum. Hep bi tedirginliğimden dolayı muayene olmaya gitmedim. Daha sonra tanıdık referansı ile Osman hocamıza ameliyat oldum. Çok memnunum sabahları daha dinç uyanıyorum, rahat uyku uyuyabiliyorum artık, iyi ki tanışmışız hocamızla

• Osman Kürşat Arıkan Muayenehanesi Burun Estetik Cerrahisi  •