0850 333 0388 Ücret öğren

Uzman Ergoterapist Ayşe Asena Akgül

Merhaba, ben Uzman Ergoterapist Ayşe Asena Akgül.

Çocukların gelişim yolculuğunda, onların bireysel ihtiyaçlarını merkeze alan, bilimsel temelli ve aile odaklı bir yaklaşımla çalışıyorum. Her çocuğun öğrenme biçimi, güçlü yönleri ve gelişim hızı farklıdır. Bu nedenle terapi sürecini standart bir program yerine kapsamlı değerlendirme sonucunda çocuğa özel olarak planlıyor; yalnızca mevcut güçlükleri değil, çocuğun potansiyelini de ortaya çıkarmayı hedefliyorum.

Kendi kliniğimde; otizm spektrum bozukluğu, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB), gelişimsel gecikme, duyu bütünleme güçlükleri, seçici yeme, ince motor beceri sorunları, günlük yaşam becerilerinde zorlanma, oyun becerileri, dikkat ve koordinasyon güçlükleri ile farklı gelişim gösteren ve risk grubunda yer alan çocuklarla çalışıyorum.

Terapi sürecinde Duyu Bütünleme yaklaşımı, DIR/Floortime® ve SOS Beslenme Terapisi başta olmak üzere, güncel ve kanıta dayalı ergoterapi uygulamalarından yararlanıyor; her müdahale planını çocuğun ihtiyaçlarına göre bireyselleştiriyorum. Amacım yalnızca seans içerisinde ilerleme sağlamak değil, kazanımların ev, okul ve sosyal yaşamda da sürdürülebilir olmasına katkıda bulunmaktır.

Ailelerin terapi sürecinin en önemli parçası olduğuna inanıyorum. Bu nedenle aileyi aktif olarak sürece dahil ediyor, düzenli bilgilendirme ve ev programlarıyla çocuğun gelişimini günlük yaşama taşımayı hedefliyorum. Gereksiz seans planlamaları yerine ihtiyaç odaklı, etik ve şeffaf bir çalışma anlayışını benimsiyor; gerçekçi hedeflerle ilerlemeye önem veriyorum.

Lisans eğitimimi Ergoterapi bölümünde tamamladıktan sonra Ergoterapi alanında yüksek lisans eğitimimi tamamlayarak uzman unvanını aldım. Mesleki gelişimimi sürekli güncel tutmayı önemsiyor; DIR/Floortime® ve SOS Beslenme Terapisi başta olmak üzere çeşitli eğitimlerle bilgi ve becerilerimi geliştirmeye devam ediyorum.

Her çocuğun doğru destek, doğru yaklaşım ve güçlü bir ekip çalışmasıyla potansiyeline ulaşabileceğine inanıyorum. Siz ve çocuğunuz için güvenilir, bilimsel ve bireyselleştirilmiş bir terapi süreci sunmak amacıyla yanınızda olmaktan mutluluk duyarım.

Çocuk

• Banka Havalesi

Kabul edilen sigortalar

• Diğer (İade)

Görüşler

Hasta/danışanlar tarafından en çok bahsedilen

• Tedavinin/danışma sürecinin etkisi
  • Detaylı açıklamalar
  • Randevuya katılım

me...n

Çocuğumun gelişim sürecinde bize yaklaşımı, ilgisi ve yol göstericiliği çok kıymetli oldu. Süreç boyunca kendimizi rahatça ifade edebildik, sorularımıza açıklayıcı yanıtlar alabildik. Çocuğumun ihtiyaçlarını dikkate alarak ilerlemesi ve aileyi de sürece dahil etmesi bizim için önemliydi. Zaman içinde çocuğumdaki olumlu değişimleri görmek bizi motive etti. Bilgisi, sakin yaklaşımı ve iletişimi sayesinde süreci daha bilinçli ve güvenli şekilde yürüttük. Hâlen seanslara devam ediyoruz ve süreci aynı şekilde verimli buluyoruz. Bir ebeveyn olarak çocuğumun gelişimindeki değişimleri gözlemlemek ve süreç boyunca kendimi desteklenmiş hissetmek benim için oldukça değerli oldu.

• Ö

ö ...k

4 yıldır duzenli olarak.kizim seanslarini aldi ne biz onu ne de o bizi hoc bırakmadı emeği o kadar fazla ki hayatımızın iyi ki si...

• Erg. Ayşe Asena Akgül Down Sendromu Psikiyatrik Ergoterapi  •

se...n

Başladımız ilk andan beri çok memnunuz otizm olan çocuklarımda çok güzel ilerlemeler kat ettik. Seans sonrası görüşmeler gayet açıklayıcı, destekleyici ve ilerlemeye yönelik.

• Erg. Ayşe Asena Akgül Ergoterapi  •

Merhabalar oğlum cpli asena hanima duyu bütünleme icin gitmistik ve benim oglum gittigimiz butun tedavilerde asiri agliyordu kendisiyle ilk seanstan kaynasmasi ve tedaviye oglumun durumundan oturu yavasta olsa cevap vermesi bizim icin cok buyuk bir seydi o yuzden yolumuz uzunda olsa biz kendisinden cok memnunuz alanında cok iyi ve basarili ustelik cokta sıcakkanlı birisi biz kendisini cok sevdik ve seviyoruz eğer bir ergoterapist arayisindaysaniz kesinlikle şans vermenizi tavsiye ediyorum

• N

n....e

Çocuğumun hakkında detaylı tüm bilgileri vererek, kafamda ki soru işaretlerini kaldırdı. Çocuğum ile de oldukça güzel ilgilendi. Seanslarımızın daha uzun süreceğini düşünüyorum

a....n

Kısa sürede çok işler başardı ,gerçekten eline emeğine ve sabrına. Bir çocuğu annesinden daha iyi kimse düşünemez düşüncesi burada yok oldu gerçekten de olabiliyormuş. Küçük bir ilerleme için bile günlerce aylarca yıllarca takip Edip destekledi. Yakından izledi . Olmadı baştan aldı. Daha ne denebilir ki. İyi ki..

el...f

Çocuğumuz risk grubunda olduğu için oldukça kaygılı bir süreçten geçiyorduk. Asena Hanım ile tanıştıktan sonra sürece floortime temelli yaklaşımlarla başladık. Hem bize yaklaşımı hem de çocuğumuzla kurduğu güçlü iletişim sayesinde kendimizi güvende hissettik.
    Seanslar boyunca sadece çocuğumuz değil, biz ebeveynler de nasıl destek olmamız gerektiği konusunda çok şey öğrendik. Düzenli çalışmalar sonucunda çocuğumuzdaki gelişmeleri görmek bizi çok mutlu etti ve artık risk grubunda olmadığı yönünde geri bildirim aldık. Çocuğunun gelişimiyle ilgili desteğe ihtiyaç duyan ailelere gönül rahatlığıyla tavsiye ederiz.

• Erg. Ayşe Asena Akgül Ergoterapi  •

• G

gü...

Asena hocamı sosyal medya aracılığıyla keşfettim. Oğlumun 2.5 yaşından beri yeme
    bozukluğu vardı. Başka şehirlerde olmamıza rağmen online danışmanlıkla hayatımıza dokundu resmen. Koku hassasiyeti gitti
    Tadım yapmaya başladı. Çoğu yemeğe karşı önyargısı kırıldı. İyi ki tanıdık Asena hocamı her zaman çok içten ve çok net oldu bize. Onu çok seviyoruz

• Erg. Ayşe Asena Akgül Duyu Bütünleme Terapisi (Duyusal Bütünleme)  •

Duyu bütünleme terapisi konusunda kendisine başvurduk. İlgili ve çocuklar ile iletişimi çok iyi. Kuruma ulaşım çok kolaydı, seanslarimiz devam ediyor.Gelisim gözle görülür seviyede.

• Erg. Ayşe Asena Akgül Duyu Bütünleme Terapisi (Duyusal Bütünleme)  •

• O

o.....

Asena Hanımı doktorumuz sayesinde tanıdım.Otizm risk grubundaki kızım 4 ay terapi aldı ondan.Her şey güzel gidiyor artık. Şu an ince beceri ve dikkat eğitimi çalışıyorlar.Güler yüzü ve ilgisine hayranız. Teşekkür ederiz burdan.