Uzm. Dr.
Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları
Daha fazla
uzmanliklar hakkinda
İzmit 1 adres
Uzm. Dr. Mehmet Çalkan, 1991 yılında Osmaniye’de doğmuştur. İlköğretim ve ortaöğretim eğitimini Osmaniye’de tamamladıktan sonra 2006–2010 yılları arasında Gaziantep Vehbi Dinçerler Fen Lisesi’nde eğitim görmüştür.
2010 yılında başladığı Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki tıp eğitimini 2016 yılında tamamlamıştır. Aynı yıl Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimine başlamış ve 2020 yılında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olmuştur.
2020–2024 yılları arasında Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapmıştır. 2024 yılından itibaren Kocaeli İzmit’te Özel Konak Hastanesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak görevine devam etmektedir.
MESLEKİ İLGİ ALANLARI
Sağlam çocuk izlemi ve periyodik sağlık kontrolleri
Çocukların büyüme ve gelişme takibi
Çocuk sağlığı ve hastalıklarına yönelik tanı, tedavi ve takip hizmetleri
Yenidoğan sağlığı ve yenidoğan hastalıkları
Yenidoğan yoğun bakım
Prematüre ve düşük doğum ağırlıklı bebeklerin takip ve tedavisi
Yenidoğan döneminde beslenme ve gelişim takibi
Çocukluk çağı enfeksiyon hastalıkları
Çocuklarda beslenme ve ek gıda danışmanlığı
Aşılama ve bağışıklama takibi
Çocukluk çağı kronik hastalıklarının izlem ve tedavisi
Ebeveyn eğitimi ve çocuk sağlığı konusunda danışmanlık
MESLEKİ ÇALIŞMA ALANI
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları alanında; sağlam çocuk takibi, büyüme ve gelişme değerlendirmesi, koruyucu çocuk sağlığı hizmetleri, çocukluk çağı hastalıklarının tanı ve tedavisi, yenidoğan ve prematüre bebeklerin takibi, beslenme ve gelişim danışmanlığı ile çocuk sağlığı ve hastalıklarına yönelik kapsamlı muayene, takip ve tedavi hizmetleri sunmaktadır.
- Yeni Doğan
- Tüm Çocuk Hastalıkları
- Prematürite
- Yenidoğan Sarılığı
- Otit (kulak Yangılanması)
Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Randevusu
Apgar Skoru
Astım
Aşı Takibi
Aşı takvimi
Bebek Takibi ve Aşılar
Özel Konak Hastanesi
Boğaz İltihabı Testi (Hızlı Streptokok Bakteri Testi)
Büyüme Takibi
Çocuklarda Kaka Kaçırma
Çocukta gelişimi izleme
Yenişehir Mahallesi Demokrasi Bulvarı No: 44, İzmit 41050
Ödeme yöntemleri
- Bu adreste kabul edilen sigortalar
- Nakit
Zurich Sigorta
Mapfre Sigorta
Ray Sigorta
Görüşler
Hasta/danışanlar tarafından en çok bahsedilen
- Detaylı açıklamalar
- Tedavinin/danışma sürecinin etkisi
- Randevuya katılım
Ş
şe...
Doktorumuzla yenidoğan yoğun bakım sürecimizde tanıştık. Mehmet hocamız aklımızdaki tüm korku ve soru işaretlerini yer zaman fark etmeksizin her zaman giderdi ve doktorumuz sayesinde sağlıklı bir şekilde kısa zamanda kızımız taburcu oldu. Biz Mehmet hoca ile tanıştığımız için çok memnunuz:)
• Özel Konak Hastanesi • Yenidoğan Yoğun Bakım Sonrası Takibi •
ni...
Mehmet hocanın, bebeğimizin yenidoğan sürecinden (prematüre doğum) itibaren takibindeyiz. Her sorunumuzda bizi sakinleştirdi ve aklımızdaki tüm soru işaretlerimizi silen açıklamalarda bulundu. Tecrübesi ve bilgisi oldukça fazla. Şiddetle tavsiye ederim. :)
me...r
Kızımın doğumundan itibaren yanımızda hocamız. Her sorumuza her derdimizi sabırla dinleyen çözüm sunan ve takibini yapan bir hekimdir kendisi. 13 aylık kızım şuanda 1 sene içinde belki günde 10 defa hocama yazıyorumdur asla cevapsız bırakmaz. Defne ile olan iletişimi yaklaşımı pahabiçilemez. Hem ilgi hem çözüm odaklı yaklaşması bizim için yeterliydi bu süreçte. İşinizi severek yapıyorsunuz ve bu bize yansıyor.
Ö
öm...k
4 Aylık kızımızın doğumundan beri Mehmet hocamıza getiriyoruz. Hocamız aklımızdakileri biz sormadan söylüyor. Kafamızda en ufak bir soru işareti kalmadan muayeneden ayrılmış oluyoruz. Ne zaman mesaj atsak geri dönüşü anında yapıyor. Çocuğumuza yaklaşımı da çok iyi. Biz çok memnunuz Mehmet hocamızdan, Defne’miz de memnun.
Uzm. Dr. Mehmet Çalkan
Çok teşekkür ediyorum
Defne kızı öpüyorum :)
me....
6 aylık çocuğumuzun doğumundan bu yana kontrollerini ve tedavilerini Mehmet hocamız yapıyor.Kendisi ile doğumdan sonra tanıştık,kontrollerde bebeğimizin son durumunu ayrıntılı ve anlayabilecegimiz şekilde anlattı.Neler yapılacak yada yapılmaması gerekenleri soyledi.Bebeğimizin acil durumlarında(gece ateşi vs.) kendisine uzaktan ulaşıp her türlü yardımı yaparak ateşini dusurmemize vesile oldu, dusmeyen ateşi bizi çok sıkıntılı duruma getirmisti hocamızın ilaç ve yönlendirmeleri ile çok şükür sağlığına kavustu.
Kontrollerde her türlü sorularımıza net ve sade cevaplar ile kaygılarımız gidermemize yardımcı oldu.• Özel Konak Hastanesi • Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Randevusu •
be...z
Uzun zaman sonra bu kadar ilgili bir doktora rastladım. Mehmet hocamın çocuğa yaklaşımı, bizi bilgilendirmesi, sakinleştirmesi, iletişimi gerçekten mükemmeldi. Hocam Rabbim sizin gibi doktorların sayısını artırsın inşallah...
ab...u
Mehmet Hocamızla bebek yoğun bakımı sürecinde tanıştık. her konuda bizi anlayışla karşıladı. Mükemmel bir karakter ve harika bir doktor.
a...
Çocuğumun doğum anından yoğun bakım sürecine ve daha sonraki kontrollerine kadar hep Mehmet Hoca ile beraberdik, hâlâ da beraberiz. Kendisi çok ilgili bir doktor. Ne zaman ulaşmaya çalışsak ulaştık; telefonla görüşme olsun, mesaj yoluyla olsun, bizi hiç mağdur etmedi. Kendisini çevremde çocuğu olan herkese tavsiye ediyorum zaten.
I
i...
Doğum yaptığım hastanede yenidoğan doktoru aynı zamanda kendisi olduğu için ilk muayenelerini de Mehmet Bey yaptı. Fakat biz çok memnun kaldığımız için sonrasında da kendisine gidiyoruz.
Tüm kontrollerimiz ve diğer işlemlerimiz için çocuk doktorumuz kendisidir. Çok ilgili bir doktor; aklıma takılan tüm sorularıma cevap verebiliyor. Aynı zamanda iletişimi çok kuvvetli ve enerjik. O yüzden devam ediyoruz. Kesinlikle çevreme de tavsiye ediyorum.• • •
Doktorumuz doğum anından itibaren bebeğimizin takibini büyük bir titizlik ve özenle yürüttü. Mesleki bilgisi, tecrübesi ve dikkatli yaklaşımı her aşamada bize güven verdi. Bebeğimizin sağlık ve gelişim sürecini yakından takip etmesi, sorularımızı sabırla yanıtlaması ve her zaman ulaşılabilir olması bizim için çok kıymetli.
• Özel Konak Hastanesi • Randevu •
Mehmet Çalkan isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Mehmet Çalkan, Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları. Size Mehmet Çalkan tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Tam Kan Sayımı-Hemogram, Crp(C-Reaktif Protein Testi), Kan Basıncı (Tansiyon) Ölçümü, Apgar Skoru, Çocuk Gelişim Testi, Fototerapi, Yenidoğan Takibi, Çocukta gelişimi izleme, Çocuk beslenme.
Mehmet Çalkan adresi nerede?Mehmet Çalkan şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Yenişehir Mahallesi Demokrasi Bulvarı No: 44 İzmit
Adresine gitmek zorunda kalmadan Mehmet Çalkan isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Mehmet Çalkan online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Mehmet Çalkan isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Mehmet Çalkan, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı.
Mehmet Çalkan isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Mehmet Çalkan tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Mehmet Çalkan hakkında ne düşünüyor?Toplam 16 hasta / danışan, Mehmet Çalkan hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Mehmet Çalkan hangi sigortaları kabul ediyor?Mehmet Çalkan tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Allianz Sigorta, Axa Sigorta, Zurich Sigorta, Mapfre Sigorta, Ray Sigorta, Sompo Sigorta, Anadolu Sigorta, Bupa Acıbadem Sağlık Ve Hayat Sigorta Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
- İzmit bölgesinde Demir Hayat Sigorta A.Ş. kabul eden Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Doktorla
- İzmit bölgesinde Axa Sigorta kabul eden Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Doktorla
- İzmit bölgesinde Mapfre Sigorta kabul eden Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Doktorla
- İzmit bölgesinde Anadolu Sigorta kabul eden Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Doktorla
- İzmit bölgesinde Ak Sigorta kabul eden Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Doktorla