Uzm. Dr. Rümeysa Alaca
Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı
Uzm. Dr. Rümeysa Alaca, 2007–2013 yılları arasında Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. 2013–2018 yılları arasında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi alanında uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. Uzmanlık eğitimi sürecinde Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Erişkin Psikiyatrisi rotasyonu, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yataklı klinik ve çocuk-ergen madde bağımlılığı tedavi merkezi eğitimleriyle mesleki deneyimini geliştirmiştir.
Mesleki gelişimine önem veren Uzm. Dr. Alaca, çocuk ve ergen psikiyatrisi alanında düzenlenen çok sayıda kongre, seminer ve psikoterapi eğitimine katılmıştır. Bu kapsamda bilişsel davranışçı terapi, kabul ve kararlılık terapisi (ACT), EMDR ve çeşitli psikoterapi yaz okulları gibi eğitimlerde yer almıştır.
Uzm. Dr. Alaca’nın çocuk ve ergen ruh sağlığı alanında yürütülmüş çok sayıda bilimsel çalışması bulunmaktadır. Çalışmaları arasında dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, obsesif-kompulsif bozukluk, çocukluk çağı travmaları, bağımlılıklar ve nörobiyolojik belirteçler gibi konulara yönelik araştırmalar yer almaktadır. Ayrıca yurt içi ve uluslararası dergilerde yayımlanmış çeşitli makaleleri ve kitap bölümleri bulunmaktadır.
Uzm. Dr. Rümeysa Alaca, çocuk ve ergenlerde görülen ruhsal sorunların erken tanı, değerlendirme ve tedavi süreçlerinde bilimsel temelli yaklaşımlar doğrultusunda hizmet vermektedir.
- Dikkat Eksikliği
Çocuk ve Ergen Terapisi
Çocuk ve Ergenler için EMDR
Öğrenme Bozukluğu Belirti Tarama Testi
el...ı
ergenliğim sizinle geçti. kendimi tanımamda çok desteği oldu. randevularımızda her zaman bana iyi ve güvende hissettirmiştir. 18 ime girmek üzereyim. ve hayatıma gerçekten dokunduğuna emin olabilisiniz. kişiliğimi ve benliğimi tanımamda yardımcı oldu. kendime şefkatli olmama. ilaç tedavisinde oldukça ilgiliydi. genel olacak çok ilgili zaten.
-Ela Uçarı
f....s
Merhaba tavsiye üzerine gittiğimiz harika bir hekim kızım depresyona girmişti verdiği ilaç ve yumuşak uslübu çok güzel tavsiyeleri kızıma çok iyi geldi herseyden önemlisi kızım çok sevdi rabbimin izniyle inşaallah şifamıza vesile olacak herkese tavsiye ederiz
m....)
Biz, Emdr doktorumuzun tavsiyesiyle gittik. Daha öncesinde 8 ay boyunca psikiyatri doktoruyla çalıştık, ancak sonra özele geçtik. Şu anda 2 haftada bir sıkı bir takip altındayız, hem aile olarak farklı bir yaklaşımı var, hem de ilgisi çok yüksek. İstediğim zaman direkt olarak doktora ulaşamasam da sekreteri aracılığıyla iletişim kurabiliyorum, böylece herhangi bir kopukluk olmuyor. Çocuk ve aile için doktor ile ilerleme sağlıyoruz. Daha önceden çocukla ilgili ciddi temel davranış bozuklukları ve dikkat dağınıklığı yaşadık. Ancak şu an sıkı bir takip sonucu 4 farklı ilaç kullanarak öfke sorununda %30-40 oranında azalma gördük. Doktor, ihtiyaç olduğunda çağırıyor ve ilaç değişikliği gibi konularda da takibini yapıyor. Gönül rahatlığıyla herkesin gidebileceği harika bir doktor. Sadece çocukla değil, aileyle de ayrı zaman ayırıp onları dinleyip rahatlatması çok özel bir şey. Çocuğun yanı sıra ailenin sorunlarını da dinleyip çözümlemeye çalışıyor.
K
k....e
Rümeysa Hanım cidden alanında uzman bi hekim. Kardeşim için kendisinden randevu aldık kardeşim cidden hayata küsmüştü 2. Kez görüşme yaptılar ve şimdiden tekrar ışık gördük kardeşimde verdiği ilaçlar ve seansı çok güzel geçiyor
g....)
Pandemi döneminde eve kapanılması sonucu kızım zor bir döneme girdi. Zaten ergenlik döneminede girmek üzereydi. Tavsiye üzerine Rümeyda Hanım'a ulaştık. Yaklaşık 4 yıldır devam ediyoruz Rümeysa Hanım'la. Kızımda yüksek anksiyete var. Bir dönem ilaçta kullandı. Yani doğru yerde doğru müdehaleleri yapıyor. Kızımla çok güzel bir diyalogları var. Bana anlatmadığı şeyleri Rümeysa Hanım'la paylaşır. İhtiyaç duyduğunda randevu alalım der gider ve birlikte çözerler. Hayatımızda olduğu için çok mutluyuz.
Ş
şi....
Kendisiyle 3 senedir devam etmekteyiz dikkat eksikliği konusunda epey bir yol aldık ,çok memnunuz başarılarının devamını dileriz
Y
y.....
Kızım için çok endişeliydim.Hiç bir zaman kabul etmediği görüşmelerl ilk defa Rümeysa hanımla aştık..Benim için bu çok aşılmaz bir konuydu ve aştık.nazik,nazenin ve o sakin ses tonu ile kızımı çok sakinleştirdi ve beni de.
• Süveybe Tekin Muayenehanesi • Çocuk Psikiyatrisi Randevusu •
1 yıldır kendisi ile devam ediyoruz. Kendisinden çok memnunuz. Güler yüzü ve tavsiyeleri ile bizim için iyi bir doktor. Çocuğum için yeme bozukluğu ile alakalı görüşme sağlamıştık. Olumlu anlamda geri dönüşler aldık.
h....)
Kendisinden çok memnunum. Ne zaman ihtiyacım olsa aradığımda ulaşıyorum ya da geri dönüş sağlıyor. Kendisi ilgileniyor sadece seanslara bağlı çalışmıyor, seanslarda göreyim demiyor. 1 buçuk senedir çocuğum için görüşme sağlıyoruz. Çocuğumda bayağı bir yol katettik. Bende bayağı memnunum. Tedavisinde ilerleme görünce ailelerde mutlu oluyoruz.
Kendisinden çok memnunuz. 2 senedir oğlum takibini yapıyor. Çocuğumun dehb tanısını doğru koyduğu için doğru ilerlediğimizi düşünüyorum. Rümeysa Hanım çok sakin, saygın, önemseyerek aileyi dinleyen bir doktor. Kendisi ile sürecimiz devam ediyor.
Rümeysa Alaca isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Rümeysa Alaca, Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi. Size Rümeysa Alaca tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Çocuk Psikiyatrisi Randevusu, Online Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Psikoterapi, Oyun Terapisi, Çocuk ve Ergen Psikolojisi, Normal Randevu, Çocuk Gelişim Testi, Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri.
Rümeysa Alaca adresi nerede?Rümeysa Alaca şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Bağdat Caddesi İstanbul
- Feneryolu Mahallesi Bağdat Caddesi No:73/1 Kadıköy
Adresine gitmek zorunda kalmadan Rümeysa Alaca isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Rümeysa Alaca online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Rümeysa Alaca isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Rümeysa Alaca, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı.
Rümeysa Alaca hangi dilleri konuşuyor?Rümeysa Alaca ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Rümeysa Alaca isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Rümeysa Alaca tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Rümeysa Alaca hakkında ne düşünüyor?Toplam 17 hasta / danışan, Rümeysa Alaca hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
- İstanbul bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Çocuk Psikiyatristleri
- İstanbul bölgesinde Allianz Sigorta kabul eden Çocuk Psikiyatristleri