Psikolog Sedanur Aktürk, lisans eğitimini Bursa Teknik Üniversitesi Psikoloji bölümünde tamamlamıştır. Klinik Psikoloji yüksek lisans eğitimini İstanbul Gedik Üniversitesi’nde tamamlamış, klinik stajını Özel İlgi Çocuk Tıp Merkezi'nde gerçekleştirmiştir.

Lisans sürecinde çeşitli kurumlarda staj yapmış; çocuk, ergen ve ailelerle çalışmalara katılmıştır. Mezuniyet sonrası özel eğitim kurumlarında ve kreşlerde psikolojik destek sunmuş; gelişimsel değerlendirme, aile danışmanlığı ve grup çalışmaları gibi alanlarda görev almıştır.

Eğitim süreci boyunca oyun terapisi, bilişsel davranışçı terapi, kriz ve yas terapisi gibi alanlarda çeşitli mesleki eğitimler ve test uygulayıcı sertifikaları almıştır. Psikolojik değerlendirme testleri ve gelişim tarama envanterleri konusunda uygulama yetkinliğine sahiptir.

Çalışma Alanları:

• Çocukluk Dönemi: Gelişim takibi, davranış problemleri, uyum zorlukları, travma sonrası destek, dikkat ve öğrenme sorunları gibi alanlar

• Ergenlik Dönemi: Ergenlik dönemi uyum süreci, sınav kaygısı, sosyal ilişkiler, öfke ve stres yönetimi

• Yetişkinlik Dönemi: Duygudurum ve kaygı bozuklukları, obsesif kompulsif belirtiler, yas süreci ve stres yönetimi

Psikolog Sedanur Aktürk, danışanlarıyla yürüttüğü psikolojik değerlendirme ve terapi süreçlerini, meslek etiği çerçevesinde sürdürmektedir.

Yetişkin
Çocuk

Yahya Kaptan Mahallesi Demokrasi Bulvarı No:10, İzmit 41300

• Sigortası olan hastalar

• V

5 yaşında kızımın parmak emmesi sebebi ile yaklaşık 1 yıldır danışmanlık alıyoruz. Kendisi çok sevecen, sakin ve pozitif biri kızım severek gidiyor, sıkılmadan seansı tamamlıyoruz ve sorunu da büyük ölçüde çözdük. Seans sonrası anlatımları çok net, sizi dinliyor önerilerde bulunuyor. Kızımın sürecinde çok faydalı oldu.

• Özel İlgi Çocuk Tıp Merkezi Diğer  •

Zorlu bir süreçte kesişti yollarımız kendisi ile. Oğlum seçici konuşmazlık yaşıyordu. Anaokulunda ve sosyal ortamlarda hem bizi hem onu etkileyen bir durumdu. Sedanur hanım oyun terapisi ile bu süreci devam ettirdi ve güzel sonuçlar aldık. Bizler de sürece dair kaygımızı yönetmeyi öğrendik.

• Özel İlgi Çocuk Tıp Merkezi Psikoloji Randevusu  •

Oğlumla kurduğu güzel iletişim ve sabırlı yaklaşımı sayesinde çok memnun kaldık. Kendini daha rahat ifade etmeye başladı. Sıkıntılarımız birer birer gitti ve bizim anne oğul ilişkimizede çok katkısı oldu. biz çocuğun davranışları öfkesini kontrol edememesi için gitmiştik karşılığını kat kat aldık sürecimiz çok güzel ilerlerdi.

• D

Çocuğumu götürdüm. Sedanur hanım’ın yaklaşımıyla gayet sakin geçen bir görüşme oldu oğlumun ilk kez yabancılarla iletişime geçtiğini gördüm

• H

İlkokul çağındaki oğlumun duygularını kontrol edememesi ve nasıl ifade edeceğini bilememesi üzerine görüşmelere başladık. Bu süreçte bizler de duygularımızı doğru ifade etmeyi öğrendik. Oğlumuzun da hem okulda arkadaşlarıyla hem de bizimle olan iletişimi oldukça değişim gösterdi. Seanslara hala devam ediyoruz, süreç boyunca kendimizi çok rahat hissediyoruz.

• Özel İlgi Çocuk Tıp Merkezi Psikoloji Randevusu  •

Kızımızın ergenlik döneminde yaşadığı korku ve kaygılarından dolayıdestek almaya karar verdik kendisinden. Bu süreci ebeveynler olarak nasıl yöneteceğimiz konusunda bizleri bilgilendirdi. Kızımızla da aralarında kurulan bağ sayesinde güzel ilerlemeler gördük. Bu süreçte destek almak hem bizim için hem de kızımız için çok faydalı oldu.

• Özel İlgi Çocuk Tıp Merkezi Randevu  •

• B

Bu geri bildirimi yapmak benim için bir zevktir çünkü Sedanur Hanım ile 6 yaşındaki kızım için bu sürece başladık. Alanında gerçekten kendini geliştirmiş ve geliştirmeye de devam ediyor ve diksiyonu da gayet güzeldi. Süreç boyunca kızımla etkili iletişimi, olaylara yön verme şekli oldukça başarılıydı. Kızım kendisini çok seviyor, evde sık sık bahseder.

• Özel İlgi Çocuk Tıp Merkezi Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite  •

Oğlumun tepkileri biraz sert olduğu için destek almak istedik. 4-5 seans gittik. Çocuğum kendisini çok sevdi. Seanslarda güzel geçiyor. Çok ilgili ve alakalı bir uzman. İşini layıkıyla iyi yapan bir hanımefendi, memnunuz kendisinden.

• Ö

Çocuğumda panik atak gibi durumlar hissettik. Tavsiye üzerine kendisine gittik. 2-3 seans aldık. İkili diyalogları güzel oldu. Panik atakla nasıl mücadele edeceğini anlattı. Kişisel sebeplerden dolayı ara vermek zorunda kaldık. İlgili ve alakalı bir uzman. Her şey üst üste geldi, nefes alamadı kızım. Bu durumu nasıl yöneteceğini öğretti. Şu anda kızım iyi. Çok memnunuz kendisinden.

• N

Okulda uyumsuzluk yaşıyordu, bu sebepten dolayı başvurduk. 2 seans gidebildik, sonrasında kişisel sebeplerden dolayı bırakmak zorunda kaldık. Olumlu sonuçlar aldık. İlk seansımızdan sonra bile kızımda gözle görülür farklar oldu. Sedanur Hanım çok tatlı bir kadın. Konuşma tarzı ve ses tonu çok sıcaktı. Memnun kaldık kendisinden.