Uzm. Kl. Psk. Sedanur Aktürk

Psikoloji daha fazla

İzmit 1 adres

Psikolog Sedanur Aktürk, lisans eğitimini Bursa Teknik Üniversitesi Psikoloji bölümünde tamamlamıştır. Klinik Psikoloji yüksek lisans eğitimini İstanbul Gedik Üniversitesi’nde tamamlamış, klinik stajını Özel İlgi Çocuk Tıp Merkezi'nde gerçekleştirmiştir.

Lisans sürecinde çeşitli kurumlarda staj yapmış; çocuk, ergen ve ailelerle çalışmalara katılmıştır. Mezuniyet sonrası özel eğitim kurumlarında ve kreşlerde psikolojik destek sunmuş; gelişimsel değerlendirme, aile danışmanlığı ve grup çalışmaları gibi alanlarda görev almıştır.

Eğitim süreci boyunca oyun terapisi, bilişsel davranışçı terapi, kriz ve yas terapisi gibi alanlarda çeşitli mesleki eğitimler ve test uygulayıcı sertifikaları almıştır. Psikolojik değerlendirme testleri ve gelişim tarama envanterleri konusunda uygulama yetkinliğine sahiptir.

Çalışma Alanları:

• Çocukluk Dönemi: Gelişim takibi, davranış problemleri, uyum zorlukları, travma sonrası destek, dikkat ve öğrenme sorunları gibi alanlar

• Ergenlik Dönemi: Ergenlik dönemi uyum süreci, sınav kaygısı, sosyal ilişkiler, öfke ve stres yönetimi

• Yetişkinlik Dönemi: Duygudurum ve kaygı bozuklukları, obsesif kompulsif belirtiler, yas süreci ve stres yönetimi

Psikolog Sedanur Aktürk, danışanlarıyla yürüttüğü psikolojik değerlendirme ve terapi süreçlerini, meslek etiği çerçevesinde sürdürmektedir.

• Sigortası olan hastalar

• M

Oğlumun tepkileri biraz sert olduğu için destek almak istedik. 4-5 seans gittik. Çocuğum kendisini çok sevdi. Seanslarda güzel geçiyor. Çok ilgili ve alakalı bir uzman. İşini layıkıyla iyi yapan bir hanımefendi, memnunuz kendisinden.

• Ö

Çocuğumda panik atak gibi durumlar hissettik. Tavsiye üzerine kendisine gittik. 2-3 seans aldık. İkili diyalogları güzel oldu. Panik atakla nasıl mücadele edeceğini anlattı. Kişisel sebeplerden dolayı ara vermek zorunda kaldık. İlgili ve alakalı bir uzman. Her şey üst üste geldi, nefes alamadı kızım. Bu durumu nasıl yöneteceğini öğretti. Şu anda kızım iyi. Çok memnunuz kendisinden.

• N

Okulda uyumsuzluk yaşıyordu, bu sebepten dolayı başvurduk. 2 seans gidebildik, sonrasında kişisel sebeplerden dolayı bırakmak zorunda kaldık. Olumlu sonuçlar aldık. İlk seansımızdan sonra bile kızımda gözle görülür farklar oldu. Sedanur Hanım çok tatlı bir kadın. Konuşma tarzı ve ses tonu çok sıcaktı. Memnun kaldık kendisinden.

• F

Oğlumun sınav kaygısı için başvurduk. 5-6 seans gittik. Seanslardan verim aldık. Her aradığımda ulaşabiliyorum. Uzmanımız çok faydalı oldu. Oğlum sınav kaygısını yönetebildi ve iyi bir sonuç alabildi.

•  •

Kızım yalnız uyuyamıyordu. Bu yüzden Sedanur Hanım'a başvurduk. 3-4 ay boyunca devam ettik. Artık kendi başına uyumayı öğrendi. Hatta arkadaşlarıyla kampa gidecek. Sedanur Hanım, çocuğa bir şeyleri dayatmadan onun kararına bırakıyormuş şeklinde ilerledi. Bu durum beni çok memnun etti. Bizi her zaman detaylı bir şekilde bilgilendirdi. Seanslar dışında bir şey danışmak istediğimizde bize hızlıca geri dönüş sağladı. Süreçten çok memnun kaldık.

•  •

Kızımın okula uyum problemi sebebiyle arkadaşımın tavsiyesiyle Sedanur Hanım'a gittik. Yaptığı testler sonrasında dikkat eksikliği olduğunu söyledi. 4-5 seans aldık. Sedanur Hanım çok ilgili bir uzman. Danışan gerçekten yardımcı olabilmek için çabalıyor. Bizlere çok güzel önerilerde bulundu. Çocukla diyaloğu çok güzeldi. Yine ihtiyaç duysak Sedanur Hanım'ı tercih ederim.

• T

Oğlumun okuldaki hırçın davranışları sebebiyle Sedanur Hanım'a gittik. Çok ilgili ve pozitif bir uzman. Çocukla iletişimi çok güzel. 5-6 seans aldık. Oğlumun okuldaki davranışları düzeldi. Olumlu yönde geri bildirim aldık öğretmeninden. Süreçten çok memnun kaldık.

•  •

11 yaşındaki kızımın sosyal kaygısı için gittik, Sedanur Hanım'a. Yaklaşık 3 aydır devam ediyoruz. Kızım bu süreçte çekingenliklerini aştı. Kendini fark etmeye başladı ve elinden geleni yapan bir çocuk oldu. Sedanur Hanım, bir anne olarak beni de çok tatmin etti. Çok naif, sakin yapıya sahip bir uzman. Süreçle ilgili her zaman gerekli bilgilendirmeleri sağladı.

• M

Kızım okula başladığında korku süreci oldu. Sedanur Hanım'la ortalama 2-3 ay devam ettik. Kızım okuldaki yalnızlık korkusunu yendi. Arkadaşlarıyla iletişim problemleri düzeldi. Aşırı memnun kaldım. Kızım çok severek gidiyor. Ara ara gitmeye devam edeceğiz. Benim hiç umudum yoktu ama Sedanur Hanım kısa sürede bunu başardı. Ayrıca bizi süreçle ilgili bilgilendiriyordu ve detaylı konuşuyorduk. Kızım için gidiyorduk ama sanki ben terapi alıp rahatlamışım gibi çıkıyordum.

• Y

Seda Nur Hocam'a hastaneden ulaştım. Oğlum 1. sınıfa başladı, 68 aylıktı. Zeka olarak uygun, duygusal olarak hazır değildi. Okula uyum sürecinde doğru bir yol alabilmek için hocamla tanışıp seansları başladık. Birkaç seans sonra tamamen sorun çözüldü ve minik oğlum bu süreci güzel geçirdi. Sınıfında 1. dönemi gayet başarılı bitirdi. Hocamızın gülen yüzü, samimiyeti, ilgi alakası için çok memnunuz. Bu gibi sorunları olanlara gönülden tavsiye ederim, çözümü kolay, yeter ki doğru uzmanlardan yardım alalım. Seda Hocam da onlardan biri. Selam ve saygılarımla.