Uzm. Psk. Dan.
Psikolojik Danışma ve Rehberlik
Daha fazla
uzmanliklar hakkinda
İzmir 1 adres
Uzman Psikolojik Danışman Sinan Aslan, Pera Psikolojik Danışmanlık Merkezi'nin kurucusu olarak, ergen ve yetişkin bireylerle çalışmalarımı sürdürüyorum. Lisans ve yüksek lisans eğitimim boyunca kazandığım bilgi ve becerilerin yanı sıra, Dinamik Yönelimli Danışmanlık, Psikodrama, Bilişsel Davranışçı Eğitimi ve Çözüm Odaklı Eğitimi gibi farklı yaklaşımları da çalışmalarımda kullanmaya başladım. Genellikle Dinamik Yönelimli Danışmanlık, Psikodrama yaklaşımlarını ve Çözüm Odaklı Yaklaşımı tercih ediyorum. Son yıllarda, derinlemesine çalışma yapabilen Psikodrama’yı, kısa ve odaklı bir yöntem olan Çözüm Odaklı Yaklaşım ile birleştirerek kullanmaya özen gösteriyorum. Mesleğimin ilk yıllarından itibaren alanındaki deneyimli hocalarımdan süpervizyon desteği almaya devam ediyorum.
Eğitim ve Süpervizyon Süreci
Lisans eğitimimi Uşak Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünde tamamladıktan sonra, yüksek lisans eğitimimi psikolojik danışmanlık alanında yapmaya yöneldim. Özellikle güvenli ilişki konusuna duyduğum ilgi nedeniyle Ege Üniversitesi'ni tercih ettim. Bu süreçte bağlanma, travma ve kaygı gibi önemli psikolojik konularda araştırmalar yaparak, okuma ve eğitimlerle bilgimi derinleştirdim. Ayrıca, süpervizyonlar aracılığıyla mesleki gelişimimi sürekli olarak desteklemeye özen gösterdim. Pandemi dönemi ve onun psikolojik etkileri üzerine odaklanan yüksek lisans projemi, "Çocukluk Çağı Örselenme Yaşantıları ve Bağlanma Tarzlarının Kovid-19 Kaygısını Yordamadaki Rolü" olarak tamamladım. Bu proje, bağlanma teorisi ve çocukluk dönemi travmalarının, pandemi sürecindeki kaygıyı nasıl etkilediğini incelememi sağladı.
Gönüllü Çalışmalar ve Katılım
Gönüllü çalışmalarım da mesleki yolculuğumun önemli bir parçası. EMDR Travma İyileştirme Grubu (EMDR HAP-TR) ile Elazığ ve İzmir depremlerinde depremzedelere, pandemi sürecinde riskli gruptaki bireylere ve sağlık çalışanlarına psikoeğitim içerikli destek programlarına katkı sundum. Ayrıca, Muğla’daki orman yangını ve Kastamonu’daki sel felaketinden etkilenen mağdur bireylere yönelik gönüllü çalışmalara katıldım. Ayrıca, Şiddetin Yara Bandı Ol Grubu ile kadına yönelik şiddetle ilgili farkındalık oluşturmak ve destek olmak amacıyla yürütülen gönüllü çalışmalarda bulundum. Bu çalışmalarda sunduğum destek, çoğunlukla psikoeğitim, duygusal destek ve yapılandırılmış kısa süreli danışmanlık biçiminde şekillenmiştir.
Eğitimler ve Sertifikalar:
* Psikodrama Eğitimi (2024 - devam ediyor) – Dr. Abdülkadir Özbek Psikodrama Enstitüsü (AÖPE)
• Dinamik Psikolojik Danışmanlık Eğitimi- Prof. Dr. Doğan Şahin
• EMDR Yaklaşımlarında İleri Düzey Teknikler- Ad de Jongh, Suzy Matthijssen
• Bilişsel Davranışçı Psikoterapi Çerçevesinde Mükemmeliyetçilik –Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği- Prof. Dr. Aslıhan Dönmez
• EMDR 2.0 An Enhanced Version of EMDR Eğitim- Ad de Jongh, Suzy Matthijssen
• Motivasyonel Görüşme Teknikleri- Uzm. Dr. Alişan Burak Yaşar
• Yeme Bozukluğu - Davranış Araştırmaları ve Terapileri Merkezi - Prof.Dr. Ebru Şalcıoğlu
• Bilişsel Davranışçı Eğitimi - Davranış Araştırmaları ve Terapileri Merkezi - Prof.Dr. Ebru Şalcıoğlu
• EMDR I.Düzey Temel Eğitimi (Göz Hareketleri ile Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme ) -Davranış Bilimleri Enstitüsü
• Çift ile EMDR Eğitimi -Davranış Bilimleri Enstitüsü
• Aile Danışmanlığı Eğitimi - İzmir Demokrasi Üniversitesi
• Kısa Süreli Çözüm Odaklı Danışmanlık- Apamer Psikoloji Dr. Nevin DÖLEK
Psikolojik danışmanlık sürecimiz tıbbi bir müdahale değildir. Psikiyatrik tanı konulmaz veya tedavi uygulanmaz; amaç içsel dinamikleri anlamlandırmak ve psikolojik sağlamlığı artırmaktır.
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Randevusu
- Bu adreste kabul edilen sigortalar
Kabul edilen sigortalar
Diğer (İade)
Görüşler
Kaygı ve eksik hissetme ile ilgili başvurdum memnunum bir sıkıntı yok. Sürecim devam ediyor. İnternetten araştırdım ve arkadaşım gidiyordu. Sinan Bey, yanında kendimi rahat hissediyorum.
C
c...
Tavsiye üzerine gittim. Sadece günlük yaşamımı dengelemek amaçlı kaygı gittim 2 yıl gittim. 10-12 seansta farklılıkları gözlemledim. Oldukça anlayışlı ve hoş görülü bir insan ve oldukça ilgili. Yardımcı olmak için elinden geleni yapıyor.
Psikolojik danışmanlık alıyorum gayet memnunum. Kendisinin anlatımı beden dili iyi, gayet açık. Dinliyor, etkisini gördüm. 5. Haftadan sonra daha iyi hissetmeye başladım tavsiye üzerine gittim. Almış olduğum desteğin yeterli olduğunu düşünüyorum.
f.....
Uzun zamandır takıntılarımla yaşıyordum önceleri arkadaşlarıma anlatabiliyordum ama anlamadıklarını fark ettikçe içimde tutmaya başladım. İnsan kendini ne kadar çaresiz hissediyor aslında hatırlıyorum o günlerimi hiç geçmeyecek gibi bana yapışmış şeylermiş gibi duruyorlardı. Uzun zamandır devam ediyorum görüşmelere ama şu an çok daha rahatım evet biraz biraz hala aklıma geliyor ama etkileri çok azaldı bende pek dert etmiyorum şimdilerde hiç düşünmediğim başka şeyleri konuşuyoruz. Şimdi keyif almaya başladım süreçten öncesinde gelmek bile gergindi.
• Pera Psikoloji • Psikolojik Danışma ve Rehberlik Randevusu •
m....d
Çalışma saatlerinin yoğun olan ve stresin fazla olduğu bir işte çalışıyorum bu yüzden kendime zaman ayıramıyorum. Gün geçtikçe artarak huzursuz ve tükenmiş hissetmeye başladım. Yakınlarımla ilişkime etki etmeye başladıktan sonra yardım almaya karar verdim. Köşeye sıkışmış ve yalnızdım. İş yerinde de kaygılarım odaklanmama ve hatalar yapmama neden olmaya başlamıştı. Şu an görüşmelerimize devam ediyoruz bir süredir en azından nefes alabilecek kadar düzenleyebiliyorum hayatımı. Sinan beyin bayraklıda olması çok iyi oldu iş çıkışı hemen gidebilmek büyük avantaj benim için. Sakin yaklaşımı ve yorumları beni en şaşırtan şey sanırım. Kendime böyle bakabilmek hoşuma gitmeye başladı. Uyum yakaladığım için memnunum.
• Pera Psikoloji • •
Sinan beyden terapi almaya başladığımdan itibaren hayatımda birçok şey olumlu anlamda değişti.
Kendimi çok daha iyi,motive ve kaygılarımdan arınmış hissediyorum.
Kendisine çok teşekkür ediyor ve tavsiye ediyorum.• Online Psikolojik Danışmanlık • •
Alaninda profesyonel,ilgili ve özverili calışan psikologlarin olabileceğina dair inancim Sinan beyden sonra olmuştur.Bir terapi sürecini böyle güzel bir yolculuğa dönüştüren bir psikologla yolum kesiştiği için çok şanslı ve özel hissediyorum.
• Pera Psikoloji • •
Sinan Bey oldukça sempatik, empati yapma duygusunu karşı tarafa çokca adapte ediyor. Karşısındaki danışanına ayna tutma konusunda çok başarılı. Yaklaşık 3 buçuk 4 ay danışmanlık hizmeti aldım şu anda devam etmiyorum ama ihtiyacım olduğu her anda kendisine ulaşabileceğimi biliyorum. Görüşmelerimizden sonra daha sakin, daha durgun, daha anlayışlı, daha sinirli ve agresif yapımın azaldığını fark ettim.
I
i̇....
Sinan Bey'le güzel bir süreç geçirdik. Kendisi konferansa gelmişti araştırmalarımın sonucunda birkaç arkadaşımın tavsiyesi üzerine kendisine ulaştım. Benim yüzümden 2 aylık sürecim oldu. Ben çok memnun kaldım hatta okul döneminde tekrardan terapi almayı düşünüyorum. Terapide temel birkaç konu üzerinden duruyordu. Sihirli değnek bekliyorsunuz ama başlamadan önce kendimle alakalı farkındalığım arttı. Kendimi tanımadığımı fark ettim terapi sonrasında kendim hakkında iç görü kazandım.
Y
y.....
Sinan Bey benim için mucize yarattı, çok etkili oldu. Emdr terapi uygulandı ve oldukça başarılıydı. Yaklaşık 2 senedir kendisiyle görüşüyorum gözle görülü bir sonuç elde ettim. Kaygı bozukluğuyla alakalı görüşme sağlamıştım. Kafamda sürekli beni yargılayan bir ses vardı artık düşüncelerimi kontrol edebiliyorum. Öfke miktarında azalma var ve daha az düşünüyorum. Sinan Bey oldukça sakin, kesinlikle güven verici, iyi bir dinleyici, mesleğinin hakkını veriyor. Kendisiyle konuşmak kesinlikle kolay yargılandığımı hissetmiyorum.
Sinan Aslan isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Sinan Aslan, Psikolojik Danışma ve Rehberlik. Size Sinan Aslan tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Durumluk Anksiyete Ölçeği, Randevu, Ebeveyn Danışmanlığı, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Randevusu, SCL90-R Psikolojik Belirti Tarama Testi, Beier Cümle Tamamlama Testi, Beck Anksiyete Ölçeği Değerlendirme, Beck Depresyon Ölçeği, Kurumsal Danışmanlık, Maternal Bağlanma Ölçeği Testi.
Sinan Aslan adresi nerede?Sinan Aslan şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Mansuroğlu Mahallesi 288/6 Sokak No: 1 İzmir
Adresine gitmek zorunda kalmadan Sinan Aslan isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Sinan Aslan online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Sinan Aslan isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Sinan Aslan, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Sinan Aslan isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Sinan Aslan bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Sinan Aslan ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Sinan Aslan hakkında ne düşünüyor?Toplam 13 hasta / danışan, Sinan Aslan hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Sinan Aslan hangi sigortaları kabul ediyor?Sinan Aslan tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.