Çocuklarıyla ilgili güçlükler yaşayan ve bunları çözmek isteyen aileler için anlayışlı, ilgili ve profesyonel bir destek sağlıyorum. Her çocukla ayrı ayrı bağ kurmanın çok önemli ve iyileştirici olduğuna inanıyorum. Anne babaları desteklerken, çocuğun ihtiyaç duyduğu tedavinin yanı sıra çocuk ve gençlere, Psikodinamik Terapi, EMDR, Bilişsel Davranışçı Terapi ve Travma Terapisi alanlarında psikoterapi yapıyorum. Ebeveynler, çocuklar ve gençler için süreci kolaylaştırmayı, zorlukları aşmalarına yardımcı olmayı hedefliyorum.

2017 yılında İstanbul (Çapa) Tıp Fakültesi'nde başlayarak uzman olduğum ve sonrasında çeşitli hastanelerde görev aldığım Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi uzmanlığıma çok severek devam ediyor, her çocukta en baştan birlikte yeni bir dünya keşfettiğimizi hissediyorum. Aileleri can kulağıyla dinliyor, nerede zorlandıklarını ve nasıl aşılabileceğini bulmalarına yardımcı oluyorum.

Online danışmanlık

Çocuk Psikiyatrisi Randevusu

Mars İş ve Yaşam Merkezi, Yahyakaptan, Elzem Sk. No:54 A1 blok Kat:2 İç kapı no:56, Kocaeli

Uzm. Dr. Tuğçe Eren Varlı Kliniği

Mars İş ve Yaşam Merkezi, Yahyakaptan, Elzem Sk. No:54 A1 blok Kat:2 İç kapı no:56, İzmit, Kocaeli 41050

Tuğçe hocam ile iyi ki yollarımız kesişmiş, sınav senesinde DEHB tedavisi sürecinde karşılaştık kendisi ile daha önceden de tedavi almıştık ancak bir etkisi olmamıştı. Hocamın çocuğuma uyguladığı tedavi ve yaklaşımının çok faydasını gördük okulda ve ev içindeki durumumuzda büyük anlamda düzelme yaşadık, ayrıca randevu saatlerine titizlikle riayet edilmesi de bizi çok memnun etti.

• Uzm. Dr. Tuğçe Eren Varlı Kliniği Çocuk Psikiyatrisi Randevusu  •

• K

Tuğçe hanımın gerek iletişimi gerek çocuğa yaklaşımı çok iyiydi neşeli ve güler yüzüyle pozitif enerjisi bizi çok etkiledi işinde çok profesyonel bir doktorumuz aklımızdaki bütün soru işaretlerini giderdi ilk deneyimimizi çok olumlu bir şekilde atlattık

• Uzm. Dr. Tuğçe Eren Varlı Kliniği Normal Randevu  •

• H

Çocuğum çok endişeli olduğu bir zaman yaşadı, arkadaşlıklarıyla ilgili zorluklar yaşıyordu ve bizimle de ilişkisi bozulmuştu. Çok çekinerek neyle karşılaşacağımızdan emin olmadan Tuğçe hanıma başvurduk. İyi ki de başvurmuşuz. Tuğçe hanım ile kızımın terapi sürecinde hayatımızda o kadar çok şey değişti ki. Çok bilgili, güler yüzlü, anlayışlı ve alanına çok hakim bir doktor. 15 yaşındaki çocuğumla da çok iyi bir ilişkisi var, kızım terapi günlerini iple çekerek gitti hep. İyi ki yollarımız kesişmiş.

• Uzm. Dr. Tuğçe Eren Varlı Kliniği Çocuk ve Ergen Terapisi  •

• K

10 yaşındaki oğlumda anlamaya güçlük çektiğim durumlar fark ettim. Bir süre gözlemledikten sonra ve araştırdıktan sonra, oğlumun bir çocuk ve ergen psikiyatristine ihtiyacı olduğunun düşündüm. İyi ki çok daha geç olmadan fark etmiştim. Tuğçe Hanım oğlumu ve beni çok iyi dinledi. Bazı testler ve gözlemler sonucunda oğlumun DEHB'li olduğunu öğrendik. Beklediğim bir sonuçtu, ama bir anne olarak bunu kabul etmek, hak verirsiniz ki, oldukça zor. Tuğçe Hanım'ın beni rahatlatması, oğluma olan yaklaşımları kafamdaki yazdığım senaryoları silmem gerektiğini ve tedaviye odaklanıp değişimi görmemi sağladı. Oğlum onun yanına giderken çok mutlu olurdu; oradan ayrıldığında ise kendini hep çok rahatlamış hissederdi. Çevremde ihtiyaç duyduğunu söyleyen herkese tavsiye ettim. Etmeye de devam ediyorum. Ben iyi ki yollarımız kesişmiş kendisiyle diyorum. Bu tedavinin zor ve upuzun bir süreç olduğunu biliyorum, ama sevecen, incitmekten korkan, en önemlisi çocukları seven ve bunu karşı tarafa hissettiren biriyle karşılaşmak büyük şans.

•  •

Biz Tuğçe Hanım'ın Devlet Hastanesi'nden hastasıydık. O vesileyle tanışma fırsatımız oldu. Kızım 5 yaşında, arkadaşlarıyla sorun yaşaması sebebiyle başvurduk. Daha önce bir türlü tanı konulamamıştı. Tuğçe hanım bize süreçte nasıl odaklanırız, onu tek tek anlattı. İyi ki var, iyi ki yollarımız kesişmiş. Doğru bilgilendirme ve tedavi sonrası kızım şu anda yaşıtlarıyla sorun yaşamıyor.

•  •

• B

Tuğçe hanım aşırı güler yüzlü, pozitif, neşeli ve her konuda yardımcı, yapıcı bir doktor kendisine ne zaman ulaşmak istesem beni kırmadı yardımcı oldu. Gerek teşhisi, gerekse oğluma yaklaşımı çok sıcak ve içtendi daha ne diyebilirim bilmiyorum gitmeniz, tanışmanız,görmeniz lazım. Devlet hastanesinde genelde bıkmış,yorgun,ilgilenmeyen hatta suratınıza bile bakmayan doktorlardan sonra kendisini görünce aşırı şaşırmıştım maalesef devlet hastanesinden ayrıldı…Buna aşırı üzüldük oğlumla ancak yeni yerinde çok daha mutlu olacağını bildiğim için kendisi adına da seviniyorum Yolunuz açık olsun tuğçe hanım iyi ki yollarımız kesişmiş

• başka bir yer Diğer  •

• Ş

Çocuğumun son dönemde artan kaygı ve öfke problemleri nedeniyle doktor hanıma başvurduk. Açıkçası ilk randevuya giderken hem çocuğumun nasıl tepki vereceğini hem de bizim yeterince açıklayıp açıklayamayacağımızı bilemiyordum. Görüşme başladığı anda doktorun sakin, güven veren yaklaşımı hem beni hem de çocuğumu oldukça rahatlattı. Çocuğumla iletişimi de çok iyiydi. Onun seviyesine inerek konuştu, kendini ifade etmesi için zaman verdi. Görüşmenin sonunda yaşadığımız sorunların nedenlerini, nasıl bir yol izlememiz gerektiğini ve hangi adımların daha etkili olacağını anlaşılır bir dille açıkladı. Hem oyun temelli gözlemler yaptı hem de bize evde uygulayabileceğimiz öneriler sundu.
    Çocuğum da görüşmeden memnun ayrıldı, bu benim için en önemlisiydi.
    Genel olarak, hem yaklaşımı hem de açıklayıcı tutumu sayesinde bize çok yardımcı olan bir uzman oldu. Çocuklarının duygusal veya davranışsal sorunlarıyla ilgili destek arayan ailelere gönül rahatlığıyla öneririm.

• Uzm. Dr. Tuğçe Eren Varlı Kliniği Randevu  •

Oğlumun çok hareketli olması üzerine başvurduk. Randevumuzdan 5dk önce orada olduk ve tam zamanında görüşmeye alındık. Hem aile ile hem de çocuğumuz ile yakından ilgilendi ve tanımızı ilk seansta koydu. Çok memnun kaldık takiplerimize burada devam edeceğiz. Ayrıca çok güler yüzlü ve sıcak birisi. Kendinizi güvende hissediyorsunuz.

• Uzm. Dr. Tuğçe Eren Varlı Kliniği Çocuk Psikiyatrisi Randevusu  •

İşinde çok başarılı bir doktor hanım,
    Ali’nin yaşadığı okul korkusu nedeniyle başvurduk. Daha ilk görüşmeden itibaren hem bize hem Ali’ye yaklaşımı çok güven vericiydi. Süreç boyunca sınır koyma konusunda bizi doğru şekilde yönlendirdi, neyi nasıl yapmamız gerektiğini net bir şekilde anlattı. Ali’nin kaygılarında gözle görülür bir rahatlama oldu. Alanında gerçekten çok başarılı, ilgili ve içten bir hekim. Gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

• Uzm. Dr. Tuğçe Eren Varlı Kliniği Çocuk ve Ergen Terapisi  •

• R

3 yaşında oğlumda kelimeleri söylerken tekrarlama vardı.Tuğçe hanımla görüştüğümüzde son derece detaylı bilgilendirme yaptı.Güleryüzü ve empatisi ile
    hem oğlumu hem bizi önce rahatlattı ardından tüm süreci,dikkat etmemiz gerekenleri,takip ederken neleri dikkate alacağımızı,ne zaman endişelenmemiz gerektiği, hangi durumda ne yapmamız gerektiği hakkında uzun uzadıya bilgilendirme yaptı.Çocuğumla iletişimi harikaydı.Gözgöze konuşması,pürdikkat dinleyişi beni çok etkiledi.Oğlum da onun yanında çok rahat ve mutluydu.Hem mesleki hakimiyeti, hem sıcaklığı,ilgi alakası,anlayışıyla bir çocuğun görüp görebileceği en harika çocuk psikiyatristi:)

• Uzm. Dr. Tuğçe Eren Varlı Kliniği Diğer  •