Doç. Dr. Yaran Koban, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 2005 yılında mezun olmuştur. Uzmanlık eğitimini ise Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlayarak 2011 yılında Göz Hastalıkları Uzmanı ünvanını almıştır. Mesleki kariyerine, 2010-2011 yıllarında Harvard Tıp Fakültesi Beth Israel Deaconess Medical Center ve Brigham and Women’s Hospital'da Nörooftalmoloji Departmanlarında klinik gözlemci doktor olarak başlamıştır. Bayburt Devlet Hastanesi'nde mecburi hizmet görevini yaptıktan sonra Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde davetli öğretim üyeliği görevini üstlenmiş, sonrasında USC Roski Eye Institute & Children's Hospital Los Angeles'ta oküler onkoloji departmanında çalışmıştır. 2013-2019 yılları arasında Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğretim üyeliği yapmış, ardından İstanbul'da Kurtköy Ersoy Hastanesi ve Medicana Ataşehir Hastanesi'nde Doçent olarak görev almıştır.
Şu anda Memorial Ataşehir Hastanesi'nde Göz Hastalıkları bölümünde hizmet vermektedir.
Katarakt cerrahisi, refraktif cerrahi, glokom, kornea hastalıkları ve göz içi lensler gibi alanlarda geniş bir uzmanlık yelpazesine sahip olan Dr. Koban, aynı zamanda göz çevresi estetiği, şaşılık tedavisi ve gözyaşı kanalı tıkanıklıkları gibi konularda da uzmanlaşmıştır. European Board of Ophthalmology ve International Council of Ophthalmology sınavlarından başarıyla sertifikalar almış, Amerikan Oftalmoloji Derneği ve Türk Oftalmoloji Derneği gibi prestijli kuruluşlara üyedir.

Tıbbi İlgi Alanları:
Katarakt Cerrahisi
Göz içi Lensler
Refraktif Cerrahi (Lazer Cerrahisi)
Glokom ve Cerrahisi
Kornea Hastalıkları
Keratokonus
Çocuklarda Göz Hastalıkları
Şaşılık tedavisi
Göz çevresi estetiği
Göz Kapağı Düşüklüğü (Pitozis)
Gözyaşı Kanalı Tıkanıklıkları
Retina Hastalıkları
Diabetik Retinopati
Göz Tümörleri
Üveitler
Kök hücre tedavileri

Göz Hastalıkları Randevusu

Memorial Ataşehir Hastanesi

Öncelikle ben eşimi götürmüştüm lazer olması için benimde ileri derece miyop ve astigmatım vardı ameliyat olup gözlüğümü atabileceğimi hiç düşünmemiştim şunu diyebilirim hasta için hangi işlem doğruysa onun hakkında bilgi veriyor ameliyata engel durumlarıda belirtip güzelce bilgilendirme sağlıyor ben Prk ameliyatı oldum diğer lazerlere göre daha zor geçtiği söylendi fakat canım hocamın eli o kadar iyiki çok az ameliyat sonrası yanma hissettim burdan kucak dolusu sevgilerimi iletiyorum not sonradan eşimide lazer ameliyatı yaptırdım şu an ikimizde gözlüklüyken bi anda gözlüksüz hayata adapte olduk

• Ç

Yıllardır gözümü çizdirme fikrimi sürekli erteledigim dönemde karşıma çıkan harika insan.Kafamdaki soru isaretlerini silen ve işin her noktasını ilmek ilmek hesaplayıp gözüm için en uygun islemin LASİK oldugunu tespit edip beni konforlu bir hayata yeniden kazandıran mucizevi elleri ve keskin zekasıyla hakkını veren canım doktorumla iyi ki kesişti yollarımız İyi ki siz Yaran Hocam

• K

Uzun zamandır gözlük ve lens kullanmaktan rahatsızdım. Doktorum muayene sürecinde LASIK lazer ameliyatının benim için uygun olduğunu açıkladı. İyi ki de onun önerisiyle bu kararı almışım.

Kendisi o kadar güler yüzlü, pozitif enerjili, sevimli biri ki, yanında insan gerçekten rahat ediyor. Her soruma sabırla cevap verdi, süreci en ince detayına kadar anlattı ve bana güven verdi.

Ameliyat günü bile stres yaşamadım çünkü hem işinde çok titiz hem de insana inanılmaz huzur veren bir yaklaşımı var. Sonrasında yapılan kontrollerde de aynı ilgiyi gördüm, beni hep takip etti ve şeffaf bir şekilde bilgilendirmeye devam etti.

Şu an sonuçtan çok memnunum; lens ve gözlük olmadan yaşamak büyük bir konformuş. Bu süreçte beni doğru yönlendiren, enerjisiyle iyileştiren doktoruma minnettarım.

• Memorial Ataşehir Hastanesi Diğer  •

Sayın Yaran Hocam, akıllı mercek konusunda aklıma takılan bütün soru işaretlerini tek tek giderdi. Her muayenede gösterdiği özen ve dikkat, ne kadar iyi eğitimli ve farklı bir bakış açısına sahip olduğunu hissettirdi. İlk muayenemdeki sıcakkanlı ve samimi yaklaşımı sayesinde kendimi güvende hissettim ve ameliyat kararı aldık.
    Yıllardır “çözümü yok” denilen durumumu çözüme kavuşturdu. Ameliyattan sonra ise gerçekten dünyaya yeniden gelmiş gibiydim; her şey daha net ve daha parlak görünmeye başladı. Tedavi sonrası süreçte de her soruma anlayışla ve ilgiyle yaklaşarak beni hiçbir zaman yalnız bırakmadı.
    Hem mesleki bilgisi hem de insani yaklaşımıyla gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğim bir hekim. İyi ki yollarımız kesişmiş, kendisine minnettarım.

• N

Yaran hanımın tedavi sürecimizi çok iyi takip etmesi ve doğru tedavisi uygulaması sayesinde babamızın görme oranını %30 dan %70 e yükselti.

• Memorial Ataşehir Hastanesi Diyabetli hastalarda katarakt cerrahisi  •

• I

Doç. Dr. Yaran Koban tarafından her iki gözüme katarakt ameliyatı yapıldı ve ben artık gözlüksüz olarak hem yakını hem de uzağı eakisinden daha iyi görüyorum. Eşim de tiroidin gözünde yarattığı hasarlardan kurtulmak için Yaran Hocaya ameliyat oldu ve çok başarılı bir operasyon sonucu sıkıntılarından kurtuldu. İyi ki varsın Yaran Koban.

• Memorial Ataşehir Hastanesi Diğer  •

Ataşehir Memorial Hastahanesinde görev yapan göz doktoru Doç. Dr. Yaran Koban eşimin her iki gözünde bulunan katarakt ameliyatını büyük bir başarı ile gerçekleştirmiş ve görmesini gözlüksüz olarak eskisinden daha iyi hale getirmiştir. Çok uzun zamandır ağır bir tiroid hastası olarak gözlerimde tiroidden dolayı oluşan derin hasarları yaptığı çok başarılı ameliyatla gidererek sağlığıma kavuşmamı sağlamıştır. Yaran Koban Hocam. İyi ki varsınız.

• Ö

Uzun zamandır lasik göz ameliyatı olmayı düşünüyordum. Yaran hoca ile yollarımız kesişti tanıştığımız andan itibaren ameliyat konusunda içimi çok rahatlattı, aklımdaki tüm soruları cevapladı ve işlem hakkında ameliyattan sonraki süreçleri de tek tek anlattı. 5 derece miyop olan gözlerim ameliyatın ertesi günü tamamen görebiliyordu. Bu inanılmaz güzel bir his. Ameliyat boyunca kendisi ve şahane ekibi tek tek tüm adımları açıklayarak ilerlediler bu şekilde içiniz çok rahat bir şekilde süreç ilerliyor. Ameliyat sonrasında yapılması gerekenler için detaylı bir anlatım oluyor benim sürecim ağrısız sızısız geçti gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

• Memorial Ataşehir Hastanesi Excimer Lazer  •

• B

Açıkçası bu randevuya biraz çekinerek gitmiştim; “akıllı mercek” konusu hep kafamda soru işaretiydi.
    Ancak Sayın Yaran Hocam ile yaptığım ilk görüşmede tüm süreç, artı-eksi yönleri ve olası riskler öylesine net şekilde anlatıldı ki, tüm endişem kayboldu.

Şimdi üzerinden yaklaşık 1,5 ay geçti ve hocamın söylediği her şey harfiyen gerçekleşti. Görüşüm gayet iyi, sonuçtan çok memnunum.

Zaten Yaran Hocam’ın iletişimdeki mükemmel yaklaşımı ve insana güven veren tutumu da bu süreci çok kolaylaştırdı.
    Gözüm kapalı tavsiye ederim diyebilirim.

• Memorial Ataşehir Hastanesi Göz Hastalıkları Randevusu  •

LASIK göz lazer ameliyatımı Doktor Yaran hanım yaptı ve kendisi dünyanın en tatlı doktoru olabilir Ameliyat öncesi çok tedirgindim ama her şeyi detaylıca anlattı, o kadar güven verdi ki tüm korkularım geçti. Ameliyat çok rahat geçti, sonrasında da hiçbir sıkıntı yaşamadım. Şu anda gözlüksüz bir şekilde çok net görüyorum, hayat kalitem gerçekten arttı. İyi ki Doktor Yaran hanıma ve ekibine denk gelmişim

• Memorial Ataşehir Hastanesi Excimer Lazer  •