Lisans eğitimini tam burslu olarak Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nde tamamlayan Ayşe Esra Karakaya, Klinik Psikoloji (tezli) yüksek lisans eğitimini de aynı üniversitede tamamlamıştır. Lisans eğitimi süresince Bahçe Anaokulu, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (AMATEM, TRSM, psikiyatri polikliniği), Medipol Mega Hastanesi ve 29 Mayıs Üniversitesi Sosyal Algı ve Biliş Laboratuvarı’nda ve Lunaday Psikoterapi ve Eğitim merkezinde staj yaparak geniş bir deneyim kazandı. İki farklı terapi ekolünden (Bilişsel Davranışçı Terapi), (Kabul ve Kararlılık Terapisi) eğitimlerini ve süpervizyonunu tamamlamıştır. Klinik psikoloji yüksek lisans eğitimi boyunca süpervizyon eşliğinde danışan görerek terapistlik becerilerini güçlendirmiştir. Bilimsel temelli yaklaşımları benimseyerek akademik yönünü güçlendirmek isteyen Karakaya, Canan Bayraktar Toplum Sağlığı Merkezi’nde (Cansağlığı Vakfı) bir buçuk yıl araştırma asistanı olarak çalıştı. Bu süre zarfında, psikoz araştırmaları ekibinde bilimsel projelerde yer aldı. “İşitsel Modalitede Farklı Duygu İçeriklerinin Zaman Algısına Etkisi” başlıklı çalışması, Anatomy dergisinde yayımlanmış olup, Ulusal Sinirbilim Kongresi’nde poster bildirisi olarak sunulmuştur. Ayrıca, “Üniversite Öğrencilerinde Kariyer Stresi ve Belirsizliğe Tahammülsüzlük” konulu araştırmasının bulgularını Eğitim ve Sosyal Bilimler Kongresi’nde sözlü bildiri olarak paylaşmıştır. Halihazırda psikoz üzerine bilimsel araştırma projelerine devam etmektedir ve TUBİTAK destekli depremzedelere psikoterapi desteği sunan bir araştırma kapsamında terapist olarak görev almaktadır. Klinik Psikoloji yüksek lisans tez çalışmasını ise psikoz ve travma üzerine tamamlayarak uzman Klinik Psikolog ünvanını almıştır. Ayşe Esra Karakaya, yüz yüze ve online psikoterapi hizmeti sunmaktadır. Ergen, yetişkin ve çiftlerle çalışmakta olup, özellikle anksiyete bozuklukları (genelleşmiş anksiyete, sosyal anksiyete, panik bozukluk), depresyon, travma ve travma sonrası stres bozukluğu (TSSB), obsesif-kompulsif bozukluk (OKB), duygu düzenleme güçlükleri, özşefkat eksikliği, özgüven sorunları,tükenmişlik, ilişki problemleri ve kimlik ile ilgili içsel çatışmalar konusunda uzmanlaşmıştır. Ayrıca ergen ve yetişkinlere yönelik dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunu ölçen MOXO dikkat testi uygulayıcısıdr. Bilimsel temellere dayalı ve bütüncül bir yaklaşımla, danışanlarının yaşadığı zorlukları anlamalarına, içsel kaynaklarını güçlendirmelerine ve etkili başa çıkma stratejileri geliştirmelerine destek olmaktadır. Aldığı mesleki eğitimler arasında: Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) Uygulayıcı Eğitimi & Süpervizyon (Prof. Dr. Itır Tarı Cömert) Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT) Temel Eğitimi & Süpervizyon (TÜRBAD) ACT İleri Beceri Eğitimi (TÜRBAD) MOXO Dikkat Testi Eğitimi (MOXO Türkiye) yer almaktadır.
- Yaygın Anksiyete Bozukluğu
- Sigortası olan hastalar
ADHD (Dikkat Eksikliği - Hiperaktivite Bozukluğu) Testi
Aile İçi İletişim Sorunları
Kayseri
Akılcı Duygusal Davranışçı Terapi (REBT)
Anne Baba Ayrılığı
Ön Görüşme
İlişki Terapisi
Şefkat Odaklı Terapi
m....t
Ayşe Esra Hanım çok iyi bir dinleyici, güven veren bir uzman. Sıkıntılarımı daha ben anlatmadan anlayabiliyor ve doğru şekilde yönlendiriyor. Gerçekten profesyonel ve samimi bir yaklaşımı var, tavsiye ederim.
• • İlişki Terapisi •
s....ç
Esra Hanım'a giderken anlaşılmak konusunda hiç tereddüt etmedim kendisi de beni bu noktada hiç yanıltmadı. Sürecin henüz başında olmama rağmen çok doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum işine gösterdiği özen seanslarımıza yansıyor. Beni ilgiyle dinliyor kendi duygularımı ve yaşantımı daha iyi anlıyorum ona anlatırken. Benim için iyi eğitim almış olması da önemli bir kriterdi Esra Hanım bu konuda çok donanımlı bir psikolog.
• • Psikoloji Randevusu •
h....t
Ayşe Esra hanımdan bir süredir online terapi alıyorum. Odaklanma problemim için başvurmuştum ama odaklanma problemi dediğim şeyin yetersilzlik ve başka şeylerden kaynaklanan motivasyonsuzluk olduğunu keşfettik. Çok farkındalıık kazandırdı şu an başka problemlerim için de devam ediyoruz bana iyi geldi, çok memnunum
• Online Danışmanlık • •
T
t....k
Kızımın üniversite sınavı döneminde sınav kaygısı için tavsiye üzerine ulaştım. Yoğun kaygıdan dolayı mide bulantısı yaşıyordu sınavlara girmek istemiyordu. Ayşe Esra hanım sayesinde kısa sürede üstesinden geldik kızımı zor ikna etmiştim ama çok iyi iletişim kurdular çok memnun kaldık
a....ş
Gayet olumlu. Yanında kendimi rahat hissediyorum. Yanında rahatlıkla kendimi açabildiğim bir insan beni anladığını bana hissettiriyor, bana iyi geldi. Eskiden sinirliydim şimdi daha sakinim olumlu anlamda katkı da bulundu herkese tavsiye ederim.
K
k....k
Esra Hanım’a uzun ilişkim bittikten sonra başvurmuştum. Ayrılık sürecimi hafifletmemde çok yardımcı oldu. Terapiye başladığımdan beri kendime geldiğimi hissediyorum
• • Randevu •
Esra Hanım çok ilgili bir terapist. Kendisiyle yaptığım birkaç seans boyunca birçok konuda farkındalık kazandırdı ve bunlarla nasıl başa çıkabileceğim konusunda yol gösterdi.
• Online Danışmanlık • •
V
ve...u
Esra Hanım’dan, uzun süredir hissettiğim mutsuzluk ve enerjisizlik nedeniyle destek almaya başladım. Günlük işlerimi bile yapmakta zorlanıyor, kendimi sürekli bir boşlukta hissediyordum. Esra Hanım, hem içten yaklaşımıyla hem de sorunlarıma getirdiği net bakış açısıyla bana çok yardımcı oldu. Her seans, kendimi biraz daha iyi hissetmemi sağladı. Onun yardımıyla, bu süreçte yalnız olmadığımı ve bu duygularla başa çıkabileceğimi gördüm. Gerçekten işini çok iyi yapan bir terapist
Z
z.....
Esra hanımla yaklaşık 4 aydır belirli kaygılarım ve depresif düşüncelerim üzerine çalışıyoruz. Güler yüzü, her zaman destekleyici tavrı, bilgisi aşmaya çalıştığım konularla ilgili bana çok yardımcı oldu. Süreç tamamlandığında kendimi çok daha iyi hissedeceğimi biliyorum.
Z
z.....
Esra Hanım’a, kızımın üniversite sınavına hazırlık sürecinde yaşadığı yoğun sınav kaygısı nedeniyle başvurduk. Esra Hanım ile tanıştığımızdan itibaren süreç çok olumlu bir şekilde ilerledi. Kendisi, son derece güler yüzlü ve ilgili bir terapist. Kızım, Esra Hanım’ın sıcak yaklaşımı ve anlayışı sayesinde kendini rahatça ifade edebildi. Motivasyonunu kaybetmek üzere olduğu anlarda Esra Hanım’ın desteği, kızımın yeniden toparlanmasına yardımcı oldu.
• • Randevu •
Ayşe Esra Karakaya isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Ayşe Esra Karakaya, Psikoloji. Size Ayşe Esra Karakaya tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Online Terapi, Psikoterapi, Randevu, Moxo Dikkat Ölçme Testi, Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Çift Terapisi, Aile Terapisi, Bireysel Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Aile Danışmanlığı.
Ayşe Esra Karakaya adresi nerede?Ayşe Esra Karakaya şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Erenköy, Erenköy Cd. No:42/1 Kayseri
- Kayseri
Adresine gitmek zorunda kalmadan Ayşe Esra Karakaya isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Ayşe Esra Karakaya uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Ayşe Esra Karakaya isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Ayşe Esra Karakaya, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Banka Havalesi, Nakit.
Ayşe Esra Karakaya hangi dilleri konuşuyor?Ayşe Esra Karakaya ile Türkçe, İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Ayşe Esra Karakaya isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Ayşe Esra Karakaya tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Ayşe Esra Karakaya hakkında ne düşünüyor?Toplam 10 hasta / danışan, Ayşe Esra Karakaya hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Ayşe Esra Karakaya hangi sigortaları kabul ediyor?Ayşe Esra Karakaya tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.