6 Madde İle Kaliteli Yaşam

Yazar İrem AltıparmakDiyetisyen • 13 Temmuz 2021 • Yorumlar:

1.Bahaneler yaratmaya gerek yok!
Biliyorum,spora gitmek için zamanın yok.Dışarıda sağlıklı tüketecek bir şey yok.Evde spor yapmak istiyorsun ama nasıl yapacağını bilmiyorsun vb.
Bunun gibi bir sürü bahaneler ekleyebiliriz.Ama gerçekten sağlıklı olmak ve zinde kalmak istiyorsak bahanelerimizden uzaklaşıp yapabileceklerimize odaklanmalıyız.

2.Daha çok yürü!
 Her akşam 30 dakikalık yürüyüşle daha zinde kalabileceğini biliyor muydun ? Özellikle açık havada yürümek mutluluk hormonu olan serotonin seviyeni yükseltiyor. 


3.Kendini her şeyden mahrum bırakma!
 Beslenmenizde "mükemmel" olmaya çalışmak her zaman iyi sonuçlanmayabilir.Bir gıdayı tüketmeyip beyninize o kilo yapıyor emri vermeyin Kilo yapan şey tükettiğiniz gıdaların miktarıdır. Örneğin çoğumuzun diyet zamanı tüketmekten korktuğu çikolata; acaba yesem kilo alır mıyım hissi. Gerçekten çikolata yemekten keyif duyuyorsanız kahvenizin yanında 1 kare çikolata neden yemeyesiniz ki? Sağlıklı beslenmeye çalışırken kendinize işkence etmeyin ki sürdürülebilir bir diyetiniz/yaşam şekliniz olsun.

4.Hayatına hareket katacak bir etkinlik bul!
 Yemekten sonra ailenizle ya da arkadaşlarınızla hem eğlenip hem de aktif hareket edebileceğin bir etkinlik bul. Mesela yürüyüşe çıkmak,bisiklete binmek,basketbol,futbol,voleybol oynamak buna daha çok örnek verilebilir. 

 

5.Uykuyu öncelik haline getir!
   Birçoğumuz iyi bir gece uykusunun önemini küçümsüyoruz.Sağlıklı yaşamanın bir diğer kuralı da düzenli uykudan geçiyor.Vücut dinlediği zaman ertesi gün daha verimli, zinde oluyor.Şunu unutmayalım ki az uyku uyumak kortizolü (stres hormonu)  kanda yükselterek kilo alımına bile yol açabiliyor.


6.Sebze yemeyi eğlenceli hale getir!
 Sebzelerin içerdiği besin öğeleri vücudumuz için çok faydalı olup içerdiği sudan dolayı midenizin nerdeyse tamamını dolduracak niteliktedir. Salata bile tüketemiyorum diyorsanız hangi soslarla salatamı ya da sebzemi (brokoli,lahana,pırasa vb.) tüketebilirim diye düşünün.Belki pulbiber,sarımsakla yemekten vazgeçemeyeceğiniz tatlar bulursunuz.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)