Abdominoplasti & Liposuction & Postbariyatrik

Kilo alıp verme, doğum gibi sebeplerden ötürü karın derisi sarkabilir. Yine benzer sebeplerden karın kasları gevşer ve karın kasları arasında gevşeme (rektus diyastazı) görülebilir. Özellikle hamilelikler sonrasında alt karın derisinde genişleme, karın kaslarında gevşeme, deride çatlaklarla birlikte sık görülür. Bu gibi durumlarda sporla dahi karın düzleşmez. Kilo verme sonrasında hala karın dışa çıkık görülebilir.

Karın germe ameliyatında deri, alt karın yağ dokusu ile birlikte çıkartılır. Bu esnada gevşek karın kasları onarılır ve sıkılaştırılır. Böylelikle karın düzleşir. Belin inceliği tekrar ortaya çıkar. Ameliyat sırasında göbek deliği sarkması mevcutsa, göbek deliği yeri değiştirilebilir. Bütün karın germe ameliyatlarında göbek deliği yerinin değiştirilmesi gerekmez. Göbek deliğine kadar yapılan germe ameliyatına mini karın germe (mini abdominoplasti) denilir. Yara izi karın altında, iç çamaşırı içinde kalır. Karın bir bütün olarak düşünüldüğünde istenilen sonuç için beraberinde liposuction da yapılabilir

Ameliyat süresi, ameliyat seçimine ve hastanın durumuna göre değişebilir. Ameliyat sonrası 1 gece hastanede yatış yeterli olur. Ameliyat sonrası 2-4 hafta korse giymek gereklidir. Ağır iş ve sporlara hastanın durumuna göre 1-3 ay süreyle ara vermek gerekebilir.
 

Liposuction

Liposuction ameliyatı halk arasında yağ aldırma, liposakşın olarak da bilinir. Halk arasında kilo verme yöntemi olarak bilinse de, aslında kilo verme yöntemi değildir. Kilo verme ve spor yöntemlerinin yetersiz kaldığı bölgesel yağlanmanın giderilmesini sağlar.

Bölgesel yağ dokusunun cilde açılan küçük deliklerden uzun kanüller(ortası delik şiş) yardımıyla emilme işlemidir. Kilo alma sırasında vücutta mevcut yağ hücreleri genişler. Liposuction sonrası yağ hücreleri alındığı için, kilo alınsa dahil aynı bölgede fazla genişleme olmaz. Onun yerine başka bölgelerde genişleme görülür.

Liposuction için en uygun hastalar vücut oranını bozan bölgesel yağlanması olan hastalardır. En sık yapılan bölgeler; bel çevresi, üst göbek, iç bacak, çene altı (gıdı bölgesi), erkeklerde ise meme bölgesidir.Liposuction ameliyatı yağ dokusunun azaltıldığı ameliyatlardır. Deri fazlasını gidermez, selülit görünümünü ve çatlakları yok etmez.

Günümüzde birçok liposuction çeşidi gelişmiştir. Mekanik, lazer ve ultrasonik liposuction yöntemleri mevcuttur. Yöntem seçeneği hastanın ihtiyacına göre değişebilir. Ameliyat süresi bölge ve alınacak yağ miktarına göre değişir. Ameliyat sonrası 2-4 hafta korse giymek gerekir.
Ödemlerin geçmesi 1 ayı bulabilir.
 

Postbariyatrik

Obezite günümüzün en önemli problemlerinden biridir. Bariyatrik cerrahi (obezite ameliyatı) genel cerrahlar tarafından sıkça yapılmaktadır. Ameliyat sonrası hastalar aşırı miktarda kilo verirler. Maalesef deri aynı oranda duruma uyum sağlayamaz. Kol, gögüs,karın ve iç bacakta sarkmalar olabilir.

Postbariyatrik hastalarda birçok bölgede sarkma olur. Fakat her bölgenin aynı anda düzeltilmesi mümkün olmaz. Uzayan cerrahi süresi komplikasyon (istenmeyen yan hastalık) riskini artırır. Bu sebepten ameliyatlar seanslar halinde planlanılır.

Kol derisinde iç bölgelerde sarkmalar hastanın istediği gibi giyinmesine engel olur. Kol hareketleriyle sallan doku fazlası hastayı rahatsız eder. Kolun iç kısmında kalan fazla deri dokusu alınarak kol germe ameliyatı yapılır. Yara izi üst kolda iç tarafta gizlenir. Bu iz önden ve arkadan bakışta belli olmaz. Kol germe ameliyatı sonrası 2-4 ay korse veya bandaj kullanmak gerekir.

İç bacakta sarkma, kilo veren hastalar için ciddi sorundur. Yürüme esnasında derinin birbirine teması acıya ve kızarıklığa neden olur. Hastalar rahat yürüyebilmek için de bacak germe (uyluk germe) ameliyatını olmak ister. Bacak germe ameliyatında uyluk iç kısımda fazla deri ve yağ dokusu çıkartılır. Ameliyat izleri iç çamaşır kenarında ve bacak arasında kalır, önden ve arkadan görülmez. Ameliyat sonrası 1 ay korse giyilir. 
Kilo veren hastalarına karın germe, meme dikleştirme ameliyatları da uygulanmaktadır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Dürdane Keskin Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)