Dolgu Uygulamaları

Dolgu uygulamaları ameliyatsız yüz gençleştirmeye yardımcı yöntemdir. Hastanın isteğine göre çok amaçlı uygulanabilir. Hyaluronik asit içerikli vücuda tam uyumlu dolguları doğal sonuç vermektedir. Gençlerde en sık dudak kalınlaştırmak, ileri yaşlarda ağız kenarı çizgileri gidermek için tercih edilmektedir.

Harici olarak elmacık kemik büyütme, kaş kaldırma, çene ilerletme, burun kontur düzeltme, göz altı çukuru süzeltme, alın çizgilerini giderme amaçlı yüze uygulamaları mevcuttur. Yüz harici el üzeri ve dekolte gençleştirmede de etkilidir.

Serbest yapılı formu deriyi nemlendirmek ve canlandırmak için kullanılır. Hemen sonuç verip, çeşidine göre 6-8 ay veya 18 ay kalıcı olabilmektedir. Bir çok işlemle aynı anda uygulanabilmektedir.
 

Dudak Dolgusu Uygulamaları

Dudak yüzün alt 1/3 ünde yer almasına ragmen, renkli görünümüyle en dikkat çekici yapılardan biridir. Her bireyde farklı şekilde ve farklı kalınlıkta bulunabilir. Dudak dolgusu uygulamasında asıl amaç, yüze uygun doğal görünümlü dudak şekli oluşturmaktır. Dolgu ile sanıldığının aksine sadece dudak kalınlaştırma, dolgunlaştırılma yapılmaz. Aynı anda dudak şekillendirme de yapılır. Alt üst dudak oranı düzeltilir. Üst dudağın estetik çizgileri oluşturulur. Venüs yayı belirginleştirilir.

İşlemden önce dudaklara uygulanan uyuşturucu krem ile ağrı azaltılır. Çok ince iğneler ile dudak hareketlerine uyumlu hyaluronik asit dolgusu dudağa enjekte edilir. Dudağın şekline ve hastanın isteğine göre kanül ile de şekillendirme yapılabilir. Etkisi hemen gözlenir. İlk 24 saat dudakta ödem oluşabilir. Nadiren de olsa dudakta morarma izlenebilir. Dudağa yapılan dolgular genellikle 1 yıl boyunca kalıcı olur.
 

Burun Kontur Dolgusu Uygulamaları

Burunda minimal şekil deformitelerini burun dolgusu ile düzeltmek mümkündür. Dolgu ile burun ucunu 5 mm kaldırılabilir. Burun ucundaki asimetriler düzeltilebilir. Burun estetiği sonrası burun sırtındaki düzensizlikler veye minimal deformiteler giderilebilir.

Bunun için hyaluronik asit dolgusu çok ince iğneler ile buruna enjekte edilir. Burun sırtı kontur oluşturmak için kanül ile düzeltme sağlanılabilir. Buruna enjekte edilen dolgular daha uzun süre kalıcı olur. Ortalama 1-1.5 ay kalıcılığı vardır.
 

Göz Altı Dolgusu Uygulamaları

Göz çevresi yorgunluktan en çok etkilenen bölgedir. Çökmüş gözaltları insana yorgun, uykusuz bir izlenim verir. Aşırı kio verme sonrası en sık gözltları etkilenir. Her durumda göz kapağı estetik ameliyatı gerekmeyebilir. Göz altı dolgusu ile estetik ameliyatların zamanını ötelemek mümkündür.
Göz altı dolgusu çok ince yapıda hyaluranik asit dolgusudur. Minimal dozlarda yapıldığında bile çok etkilidir.

Göz altı dolgusu ince igneler ile bölgeye enjeksiyon ile yapılır. İşlem on dakika sürer. İşlem sonunda bölgede minimal morluk oluşabilir. Etki süresi 8-10 aydır.
 

Yüz Dolgusu Uygulamaları

Yüzün dolgunluğu gençlik göstergesidir. Zaman ile yüzün dolgunluğu azalır ve yüzde çizgiler derinleşir. En sık volüm kaybı yanaklarda olur. Yanaklarda volüm kaybı sonucu nazolabiyal oluk denilen gülme çizgileri derinleşebilir. Yanaklara uygulanan dolgu ile nazolabiyal olukların derinliği azalabilir. Nazolabiyal bölgeye yapılan dolgu ile çizgi görünümü silik hale getirilebilir.

Profilden bakıldığında çenede geriliği olan hastalara dolgu ile düzeltme yapılabilir. Çene geri görünümü genioplasti denilen çene ameliyatları ile düzeltilebileceği gibi, minimal gerilik dolgu ile düzelebilir.

Daha çok erkeklerde görülen şakak bölgesinde çöküntüleri de dolgu ile düzeltmek mümkün. Daha çok spor yapan ve protein ağırlıklı beslenen hastalarda görülür. dolgu ile volum kaybı yerine konularak sert görünüm giderilebilir.

 

Serbest Hyaluronik Asit Dolgusu Uygulamaları

Serbes hiyalurunik asit vücut tarafından emildiği için aksine dolgu görevi yapmaz. Hayaluranik asit vücud ham maddesidir. Serbest formu emilip, yapı taşı olarak kullanılır. Bu sayede ciltte nemli, pürüzsüz bir görünüm elde edilir. Aynı zamanda ince çizgilerin açılmasına yardımcı olur.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Dürdane Keskin Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)