Ağız İçi İmplant Uygulamaları

Yazar Osman ÇengelDiş Hekimi • 22 Nisan 2021 • Yorumlar:

Genç ya da yaşlı tüm bireyler için ağız içerisinde eksik dişlerin olması hem sağlık hem de estetik açıdan ciddi sorunlardan biridir.

İmplant nedir?

İmplant, kaybedilen dişin yerine çene kemiği içerisine yerleştirilen titanyum vidalardır. Ağız içerisine yerleştirilen bu vidalar kök görevini görür ve üzerine diş protezi(kron,köprü yada hareketli bir protez olabilir) yerleştirilerek yeni bir diş yapılmış olur. Cerrahi bir işlem olan implant uygulamasını takiben diş protezi ile doğal dişiniz gibi yemek yiyebilir, konuşabilir ve estetik kaygılar yaşamadan gülebilirsiniz. İmplant uygulamaları,  tek diş kaybı için uygulanabileceği gibi çoklu diş kayıpları için de tercih edilen yöntemlerden biridir. İmplant uygulamalarında komşu diş kesilmez ya da diğer dişe destek amaçlı başka bir uygulama yapılmaz. 

İmplant  Kimlere Uygulanır?

Bu tedavi yöntemi kemik ve yüz gelişimini tamamlamış tüm bireylere uygulanabilir. Bugün pek çok diş kliniğinde implant uygulaması yapılmakla birlikte doğru tedavi ve uygulama yönteminin belirlenmesi için diş hekiminin uzmanlığı  ve bilgi birikimi çok büyük önem taşımaktadır. İmplant uygulaması, cerrahi bir işlem olduğundan tedavi yöntemine karar vermeden önce;  ilgili bölgenin yapısı, işleme uygunluğu yapılacak tetkikler ve görüntüleme yöntemleri ile kontrol edilir, hastanın genel sağlık durumu gözden geçirilir,  operasyona engel bir sağlık sorununun olup olmadığı tespit edilir. 

 

İmplant  Nasıl Yapılır?

İmplant tedavisi hastanın genel durumu ve operasyon süresi dikkate alınarak lokal anestezi ya da genel anestezi altında yapılabilir. Diş eti altına, çene kemiği içerisine titanyum vidaların yerleştirilmesi ile birlikte diş kökü işlevi görecek yapı oluşturulur. Hastanın durumuna ve uygulama yapılan bölgeye bağlı olarak implantın çene kemiği ile kaynaşma süresi beklendikten üzerine kron ya da protez yapılabilir. 

 

Birden Fazla Diş Eksikliğinde  İmplant Yapılabilir mi? 

Hastanın ağız yapısı ve sağlık durumu müsaade ediyorsa dikkatli bir tedavi ve uygulama planı ile çoklu diş kayıplarında da implant yapılabilir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)