Temel Ağız Bakımının İpuçları

Yazar Osman ÇengelDiş Hekimi • 18 Nisan 2021 • Yorumlar:

Ağız, bedenimizde güzelliğe ve sağlığa açılan bir kapı görevi görüyor. İhmal edilen ağız bakımı zaman içerisinde estetik sıkıntıların yanı sıra iç organlarda da onarımı güç hasarların , sancılı ve masraflı tedavi süreçlerinin ortaya çıkmasına sebep oluyor.

Günümüzde gelişen teknoloji, değişen alışveriş alışkanlıklarımız, bakım ürünlerinin çeşitliliği ve ulaşma kolaylığı sebebi ile evlerimizin konforunda birkaç basit uygulama ile ağız ve diş sağlığımızı korumamız, içimizden geldiği gibi estetik bir gülüş ile yaşamımızı sürdürmemiz mümkün.

Ağız ve Diş Sağlığım için Günlük olarak ne yapmalıyım?

Diş hekiminizin önerdiği diş fırçası ve diş macunu ile dişlerinizi fırçalamalısınız.

Pek çoğumuzun bildiği gibi sağlıklı ve temiz bir ağıza sahip olmanın temeli doğru diş fırçası ile düzenli bir biçimde dişlerimizi fırçalamamızdan geçiyor. Piyasada halihazırda ağız yapımıza ve ihtiyaçlarımıza göre değişkenlik gösteren farklı özelliklerde ve şekillerde diş fırçaları ve diş macunları var. Burada en doğru tercihi yapmak için diş hekiminizin önerisi doğrultusunda ağız yapınıza ve kullanım ergonomisine göre diş fırçası seçimi yapmanız ve aynı diş fırçasını en fazla 3 ay kullanmanız en doğrusu. Diş macunu seçiminde ise “hepsi bir arada” içeriği ile satışa sunulan diş macunları hem fırçalamamıza yardımcı olarak fiziksel temizliğe katkıda bulunuyor hem de içeriğinde bulunan  beyazlatıcı maddelerin  ile daha sağlıklı ve estetik gülüşlerin  yaratılmasına zemin hazırlıyor. Hepsi bir arada içerikli ürünlere ek olarak kişisel olarak ihtiyaç duyulan hassasiyet giderici, leke önleyici özelliği daha fazla diş macunlarının da seçilmesi ve kullanılması temel ağız bakımımızı sağlamamız için yeterli. 

Diş ipi kullanımı

Uygun diş fırçası kullanımının yanı sıra diş ipi kullanımı da diş aralarında kalan yiyecek artıklarının temizlenmesi, dişin yapısına zarar verecek maddelerin yüzeyden süpürülmesi dolaylısıyla diş ve  diş eti sağlığı açısından çok önemlidir. Diş ipi kullanımı, günlük temizlik rutinimiz içerisine dahil etmemiz gereken alışkanlıklarımızdan birisi olmalıdır. 

 

Ağız bakım suyu kullanımı

Piyasada pek çok farklı özellik ve aroma ile satışa sunulan ağız bakım suları ferah bir nefese sahip olmak kullanılan, çok etkili olmayan yöntemlerden biridir. Ağız bakım suyu seçimi yaparken kişisel ihtiyaçlarımızın yanı sıra diş hekimimizin de önerilerini dikkate almalıyız. Ağız içi yaralar, alkole karşı hassasiyet ve benzeri bir durumunuz varsa alkolsüz ve keskin aromalar içermeyen ağız bakım sularını tercih etmelisiniz.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)