Ağız ve Diş Sağlığınız için Check-Up

Yazar Ahmet GöktaşDiş Hekimi • 27 Şubat 2019 • Yorumlar:

Check-up denince ilk aklımıza gelen vücudumuzun diş hariç pek çok noktasında yapılan doktor kontrolleri ve çeşitli bilgi ve bulgulara ulaşmak için yapılan kan, idrar vb. tahlillerdir.

Bu tahlil ve kontroller vücudumuzda oluşan veya oluşabilecek hastalıklara karşı bilgi sahibi olmak ve vücudumuzun sağlığı açısından en son durumunu öğrenmek için çok önemlidir.

Peki, aynı hassasiyeti diş sağlığımız, vücudumuzun en önemli noktalarından biri olan ağız ve diş sağlığımız için gösteriyor muyuz?

ÖNCELİKLE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI NEDİR? Ağız ve diş sağlığı; dişin çürümesi,kırılması,çatlaması ve diş eti hastalıkları gibi komplikasyonları önlemek ve ağzınızın genel sağlığını korumaktır.

Aynı zamanda sağlıklı bir ağız içinde; enfeksiyon, ağız içi yara, diş ve diş etleri vb. diğer sorunların olmaması, genel sağlığınızın korunmasında çok önemlidir.

Ağız sağlığınız ile ilgili düzenli kontrolleri yaptırmamak, doğru bakımı uygulamamak, pek çok sağlık sorunlarına yol açabilir.

Günde iki kez fırçalama, diş ipi veya arayüz fırçaları ile temizleme gibi düzenli önleyici adımlar kadar, belirli aralıklarla hekiminizi düzenli ziyaret etmek, oluşabilecek ağız ve diş sağlığı sorununu önlemeye veya en aza indirme ye yardımcı olur.

Bu nedenle…

Ağız ve diş sağlığı konusunda atmayacağınız adımlar bir gece diş ağrısına, fark etmediğiniz ancak çevrenizi rahatsız edebilecek ağız kokusuna, vücudunuzun diğer organlarını etkileyebilecek çeşitli hastalıklara, psikolojinizi etkileyecek görsel bozukluklara ve en önemlisi ise satın almayacağınız en değerli gerçek olan zaman kaybınıza neden olacaktır.

Unutmayın!

Güzel gülüşler sağlıklı ağız ve diş ile başlar.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)