Ailenin Tanımı ve Aile Danışmanının örevi

Yazar Emine ErikelAile Danışmanı • 7 Eylül 2021 • Yorumlar:

Aile neye ve kime diyoruz ?çok basit tanımı var aslında degil mi ?Anne baba ve cocuklardan oluşan toplumun en küçük grubuna aile diyoruz. Peki aile olmanın bir kuralı var mı?yoksa evlenip bir yuva kurup veya beraber bir evde yaşayarak çocuk sahibi olmak için yeterli mi ?Geçmişte yeterli idi ,günümüzde ise birden fazla aile modeli mevcut, aile fertleri olarak her birimiz birey olmak ile beraber aile için var olmak istiyoruz. Değerlerimizin ortak degerler olması çok önemli ahlak yapımız dini inançımız hatta kadın ve erkek ve çocuk olarak birbirimizin yanında degerimizin ve saygınlığımızın bilinmesi aynı sofrayı paylaşmak fakat aynı iletişimi frekansı yakalaya bilmek halden anlayabilmek aynı örf ve adetler içinde bulunabilmek veya yaşam biçimlerini saygı ve anlayış gösterebilmek aile olmanın gerekleri….Aileden ve tanımından yukarıda bahsettim bir kuşak öncesi geniş aile ve çekirdek aile kavramlarını sıkça duyarken günümüzde tek ebeveynli aile kavramını sıkça duymaktayız.. Boşanmış veya eşi vefat etmiş tekrar evlenmek istemeyen veya tekrar evlilik yapan bireyler yeni sistemlerini nasıl kuracakları aile sitemini kurmak konusunda yol bulamamamakta veya tek başına çocuk yetiştirmekte zorlukları çekmektedir.

Aile içi rollerimizi ve konumlarımızın bir çoğunu bu kurumu devam ettiren ailelerimizden veya sosyal hayattaki çevremizden öğreniriz .Kendi kişiliğimiz ve hayata bakışımız ile çerçevelenen aile modelimiz bizim için en iyi modeldir .Bir başka bakış acısı ise beraber yola çıktığımız partnerimiz ie sorunlarımızın üstesinden gelemeyerek ayrıldığımız veya takdir-i ilahi kayıp ettiğimiz zaman yeni bir hayata geçişimiz çokta kolay olmamaktadır.

Toplumsal olarak bir çok evlilik modelini yeni inşaa ettiğimiz bu dönemlerde aile sistemini ayakta tutmak için harcanan cabalar aile içindeki bireyin huzurunu ve mutluluğunu ön plana çıkaracak sistemleri aile danışmanları ile yeniden inşaa etmeleri sorunlarının çözümünde daha kolaylık sağlayacak danışanlarımızı rahatlatacaktır.

Unutmayın ki size sizden başkası yardımcı olamaz sadece bizlerin görevi karanlıkta bulamadığınız yolu bulmanızı saglamak sizlere nefes alacak alanlar oluşturmak …

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)