Akupunktur-Sağlık-Kilo Verme-Beslenme

Yazar Mehmet Şakir KayaAkupunktur Uzmanı • 5 Şubat 2019 • Yorumlar:

Akupunkturun kilo vermede etkisi nedir? Beslenme düzenlenmesi sadece kilo verirken mi önemlidir? Sağlıklı kilo verme derken neyi anlamalıyız? Akupunkturla verilen kilolar fazlasıyla geri alınır mı?
Akupunkturla kilo verirken amaç; 1) Mide-bağırsak hareketlerini kontrol etmek. 2) Açlık/tokluğu düzenlemek. 3) Kişinin mutlu ve huzurlu olmasını sağlamak. 4) Bazı bölgelerde daha çok yağ yakılmasını sağlamak.
Evet siz de akupunkturun ‘kilo verebilmek’ için biçilmiş kaftan olduğunu düşündünüz değil mi????? Evet, ???? akupunkturla kilo vermek, Ohh ne rahat. ????
Ne yazık ki iş ‘sağlıklı kilo vermeye gelince, Akupunktur tek başına anlamsız. Asıl önemli olan gittiğiniz akupunkturistin kalitesi. Bunun yanında beslenme/gıda bilgisi ve vücut işleyişi ve yağ metabolizmasını yeterince kavramış olması. Üstüne tüm bu bilgilerini ‘kişiye sağlıklı kilo verdirebilmek’ için kullanıyor olması gerek.
Ama bu işi bilinçsizce ve merdivenaltı yapanlara gittiğinizde, akupunktur sonrası eskisinden de kötü duruma gelebilirsiniz. Üstüne muhtemelen sağlığınızla oynamış olursunuz.
Özellikle daha sağlıklı olabilmek için kilo vermeyi düşünüyorsak; akupunkturist kadar bizim de bu işin içinde olmamız gerekli. Kendimizi geliştirmeli, hayatımızı yeni ve sağlıklı yaşam şeklimize hazırlamalıyız. Unutmayalım ki; bizi yöneten bedenimizdir. Ona bilinçsizce ‘kilo ver’ (akupunktur yada başka bir yöntemle) dediğimizde, zararlı çıkan biz oluruz. Verdiğimiz kiloları fazlasıyla alabileceğimiz gibi bedenimizi zorladığımız için sağlığımızdan da kayıp yaşarız. Zayıflama mağdurları arasına katılmamız içten bile olmaz.
Günümüz bilgi çağı; Üretim( satılan herşeyin üretilmesi) kirliliği günümüzde bu kadar hat safhada iken, maalesef her kesin bu bilgileri alıp hayatına uygulamasının zorunlu olduğunu düşünüyorum.
‘Her kim ki fazla yiyorsa, ölüme yakındır’ Galen

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Mehmet Şakir Kaya Akupunktur, Kupa Terapi (Hacamat), Ozon Terapi Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)